Wout Spierings (Waalwijk, NL) wint sectorvlucht vanuit La Souterraine

Het dagfond seizoen is in volle gang en zoals vaker in de afgelopen jaren prijkt de naam Wout Spierings bovenaan de uitslag. Wout is een specialist op de dagfond en weet regelmatig een kanjer te kweken die vriend en vijand overklast.

New Prince wint 1e Sector 1 tegen 11.959 duiven

Waar Wout vorig jaar nog furore maakte met Golden Prince is het dit jaar New Prince die de aandacht op zich vestigt. (Lees hier nogmaals wat Golden Prince vorig jaar presteerde.) In de sector hield hij een voorsprong over van 22 meter per minuut. Dat is fors, en dan te bedenken dat de voorsprong in Afdeling 2 maar liefst 43 meter per minuut is!

De NL18-3816237 is een blauwband jaarling doffer uit de basislijnen van Wout. De moeder van deze kanjer is een kleindochter van 'De Peter', hij won 1e nationale asduif 2018 in de competitie Wie Heeft Ze Beter. Deze kleindochter van De Peter won in totaal 47 prijzen in haar carrière, werd 1e asduif eendaagse fond en won 9 prijzen 1:100.


Wout Spierings met de NL18-3816237, 'New Prince'

Dat het winnen bij New Prince in de genen zit is wel duidelijk als we de stamboom bekijken. Niet alleen de moeder van deze klasbak deed het uitmuntend maar ook de vader. Beter bekend als Prince Future. Hij won de 1e NPO tegen 9.425 duiven vanaf Fontenay. Dat deze dan weer uit een andere basislijn komt van Wout is dan ook geen verrassing. Prince Future is namelijk weer een kleinkind van Blue Prins. Wie kent hem niet.  Klik hier om de volledige stamboom te bekijken.

New Prince ging als 2e getekende de mand in voor de eendaagse fondvlucht vanuit La Souterraine. Mede omdat hij zich op de eerste eendaagse fondvlucht direct liet zien met een 3e NPO vanaf Issoudun (571 km). Een geweldige jaarling die zo maar eens een gooi kan doen naar een paar mooie titels later dit jaar! De 1e NPO en 3e NPO van Golden Prince zijn immers al geëvenaard.


New Prince, winnaar 1e NPO Fontenay tegen 9.425 duiven.