Wout Spierings (Waalwijk, NL) weer helemaal terug in de Nationale top

Gaven we het aan de start van het seizoen 2017 al niet aan….Wout Spiering is helemaal terug…Zijn winnaars mentaliteit is weer naar bovengekomen in het aller jongste seizoen bewijzen de uitslagen de comeback als nooit te voren. Waren het op het NPO-concours vanuit Fontenay-sur Eure niet de geweldig op dreef zijnde jonge garde van Wout die de ijzersterke concurrentie tot simpele deelnemers degradeerde. Het gehele provinciale podium werd door de uiterst gedreven Wout behaald.


Wout bewondert één van zijn vele toppers

Vastberaden terug naar de top

Dat Wout Spierings tot grote daden in staat is in de duivensport is algemeen bekend. Hij werd immers al tweemaal gekroond tot nationaal kampioen. In 2004 als hokkampioen met de jonge duiven en in 2007 als nationaal hokkampioen dagfond. Daarmee zijn ook meteen zijn favoriete spelonderdelen benoemd. In 2008 nam Wout tijdelijk afscheid van zijn hobby om in 2011 een herstart te maken met een ultieme doelstelling. Hij wilde zich terug een plek verwerven bij de toppers in de sport. Met een 8e NPO Limoges tegen 3.390 duiven bij de oude duiven in het afgelopen seizoen liet Wout al merken op de weg terug te zijn maar op de jonge duivenvluchten 2017 en met name de NPO-vlucht Fontenay-sur-Eure (446 km)bewijst hij nog maar eens dat zijn missie volledig geslaagd is. Het volledige Provinciale podium wordt bezet door Wout Spierings. Het werd een wervelende Spieringsshow, met in Rayon 4 van Afdeling Brabant 2000 de volgende klasseringen:

Tegen  1.318 duiven: 1-2-3-5-8-23-25-27-34-46-48-57-65-68-86-etc. (33/57)

In het voltallige deelnemers veld die Provinciaal meevlogen werd het:

Tegen maar liefst  9.425 duiven: 1-2-3-6-29-etc. (34/57)

Waarbij nog opgemerkt dient te worden dat de rechterhand en compagnon van Wout (vliegend onder de naam Strijbosch-Spierings er met de 7e NPO Fontenay van door ging. Hoe bedoel je ....super!

De duiven

Wout is, hoe kan het ook anders, enkel tevreden met het beste wat er in  het Nederlandse luchtruim rond vliegt. Kosten noch moeite worden gespaard om aan de creme de la creme van duiven van de Nederlandse en Belgische duivensport te geraken. Waren het voorheen de lijnen van niemand minder dan Ludo Claessens die enkel op de hokken waren vertegenwoordigd, nu  zijn het de nazaten van deze duiven te samen met nakomelingen van (ja ga er maar eens goed voor zitten) Harry, Alexia, (Jan Hooymans), de Geeloger (Koen Minderhout) , Da Vinci, Special Blue (Pieter Veenstra), De Zoon (Derwa) die aan de Van Deventerstraat in Waalwijk het mooie weer maken.

Neem daarbij de gedrevenheid van Wout en de zijn tomeloze inzet om enkel de top te bereiken en de cocktail voor het vervaardigen van prestaties die op Nationaal niveau met de beste mee kunnen is gemaakt.

We willen u één mooi voorbeeld van deze deze uitermate geslaagde 'cocktail' van topduiven niet onthouden Het onderstaande koppel. Het beste van Hooymans gekoppeld met het beste van Veenstra. Zie de titels die reeds behaald zijn door kinderen van dit fantastische koppel.

 

Slot

We zullen gaan zien wat 2018 brengt maar 1 ding is zeker… met een hok dat het beste van het beste bevolkt wat er in het Europese luchtruim rond vliegt en de liefhebber Wout (gesteund door zijn gezin)  als soigneur is de concurrentie is meer dan gewaarschuwd!