Wout Spierings (Waalwijk, NL) imponeert op de eendaagse fond

Sinds de herstart van Wout Spierings in 2010 is Wout niet meer weg te denken uit de voorste gelederen van met name de eendaagse fondvluchten. Wout zijn duiven staan jaar op jaar te popelen om eens flink tekeer te gaan op de favoriete discipline van de Waalwijker.

Dat de ex-timmerman, die 29 jaar in de bouw werkzaam was, zijn zinnen jaarlijks zet op de eendaagse fond is duidelijk. Dit jaar maakte de inmiddels technisch medewerker van een modezaak daar een feestje van. Zijn duiven werden 1e, 3e, 5e en 6e duifkampioen in afdeling 2 Brabant 2000! De kolonie wist daarnaast het 3e on- en 5e aangewezen kampioenschap eendaagse fond in de wacht te slepen.


Bas (l) en Wout (r) voor de hokken in Waalwijk. Bas speelt onder de naam Strijbosch-Spierings in Tilburg.

Vier duiven bij de eerste 6 duifkampioenen in de afdeling

Wat een weelde, maar liefst 4 (!) duiven die zich bij de 6 beste dagfondduiven wisten te klasseren in de gehele afdeling. Te weten dat er de eerste eendaagse fondvlucht 7.219 duiven werden ingekorfd.

De absolute topper van 2018 is de NL17-3728901. Deze blauwe doffer stelden we eerder aan u voor als de Golden Prince. Deze reportage is hier terug te lezen.
Inmiddels zijn alle resultaten definitief en kunnen we ook de titel 1e Gouden Crack Eendagsfond Brabant 2000, 4e beste midfond/fondduif van Nederland met 7 prijzen en 9e beste fondduif van Nederland met 3 prijzen in de Pipa ranking toevoegen. En wie denkt dat het daar ophoudt heeft het mis. 'Golden Prince' werd namelijk ook nog gekroond tot 4e Nationaal Duifkampioen Dagfond.

Klik hier voor de pedigree van deze geweldenaar.


GB14 C-30033, vader van Golden Prince

De 3e beste dagfond duif van Afdeling 2 is de NL17-3728841. Deze jaarling doffer genaamd 'New Edition' blinkt uit met een eerste prijs op Issoudun tegen 964 duiven. Net als de vader van 'Golden Prince' is de vader van 'New Edition' ook een doffer afkomstig van Mark Evans. Hij is een kleinzoon van de beroemde 'New Tours' van Rudi de Saer. Deze doffer won 3 prijzen binnen de eerste 10 nationaal!
Om de pedigree van de NL17-3728841 te bekijken klik je hier. 

Dan is er de NL16-3602619, deze duivin komt uit de beste vererver in Waalwijk. Namelijk, Blue Prins. Geroemd om zijn fenomenale kweekresultaten en nog steeds op de hokken in Waalwijk. De NL16-3602619 is omgedoopt tot 'Sis Princess Alexia'. De moeder van deze tweejaarse is 'Daughter Alexia'. De oplettende lezer weet dan dat de 16-619 een volle zus is van de moeder van.. 'Golden Prince'.
Klik hier om de volledige pedigree te bezichtigen.


Blue Prins, een schot in de roos voor Wout Spierings

Tot slot komen we uit bij de NL17-3728860, oftewel 'Special Prince'. Deze doffer is wederom een duif uit de bloedlijnen van de 'Blue Prins' en 'Daughter Alexia'. Hij is een kleinkind van dit geweldige koppel. Met 4x top 100 NPO wist hij beslag te leggen op de titel 6e kampioensduif van Brabant 2000 eendaagse fond.
De pedigree vind je door hier te klikken.


Daugther Alexia, reeds moeder en grootmoeder van duiven die het verschil maken.

Strijbosch-Spierings, de succesvolle tandem uit Tilburg

Sinds 2015 bestaat de combinatie Strijbosch-Spierings. Op dit hok worden met name duiven afkomstig van de hokken van Wout Spierings gespeeld. Bas Strijbosch woont in Tilburg en is niet zomaar een duivenmelker. De administratief medewerker van een deurwaarderskantoor wist dit jaar 23 (!) keer de 1e prijs te pakken binnen zijn vereniging in Tilburg en pakte daarnaast regelmatig kopduiven op de jonge duiven NPO vluchten. Dit resulteerde in het 3e onaangewezen kampioenschap jonge duiven in Afdeling 2. Een aantal top 10 klasseringen op de NPO vluchten illustreren de klasse melker en de klasse duiven op het hok in Tilburg;

2e NPO Peronne tegen 9.321 duiven
2e NPO Sens tegen 5.204 duiven
2e NPO Mornlincourt tegen 16.345 duiven
3e NPO Orleans tegen 4.733 duiven
4e NPO Orleans tegen 4.733 duiven

Naast bovenstaande wist Bas nog beslag te leggen op drie maal de eerste prijs in rayon 4 tegen gemiddeld 4.500 duiven. In dat zelfde rayon welke 375 leden telt won de combinatie Strijbosch-Spierings nog de 3e hokkampioen vitesse jonge duiven, 6e hokkampioen midfond jonge duiven, 3e duifkampioen jonge duiven, 13e hokkampioen vitesse oude duiven en 14e hokkampioen eendaagse fond. Bas kennende zal hij nog niet tevreden zijn. Met name de 2e plaatsen op de NPO concoursen zullen voor hem een motivatie zijn om nóg harder te werken.

Een veiling boordevol kwaliteit in aantocht

Wout heeft voor Pipa het beste geselecteerd om te gaan veilen. In de veiling onder andere een rechtstreeks jong van 'Golden Prince'! Maar dat is niet alles, Wout veilt nog 2 jongen uit het koppel Lethal Weapon met het Supertje. Jawel, de koppeling waaruit de beste dagfondduif van Brabant 2000 komt.
Daarnaast komen er nog twee kinderen van Daughter Alexia onder de hamer, deze jongen zijn ingeteeld naar de Jonge Bliksem van niemand minder dan Gaby Vandenabeele. En last but not least misschien wel de laatste twee jongen ooit uit 'De Peter', 1e asduif WHZB in 2008.


De Peter, één van de duiven welke aan de basis staat van het succes in Waalwijk.