Overslaan en naar de inhoud gaan

Wonder Turbo: het nieuwste product op basis van vetzuren om uw duiven gezond en vrij van bacteriën te houden

Na drie jaren van studies, onderzoek en uitvoerig testen, wordt het nieuwe product Wonder Turbo momenteel in verschillende landen op de markt gebracht. Het is het nieuwste ‘kind’ van de makers van het bekende Wonder Pigeon.

Wonder Turbo werd speciaal ontwikkeld voor duiven en bestaat uit een specifieke mix van mono- en diglyceriden. De innovatieve mix van vetzuren -met korte en middellange ketens- zorgt door een specifieke samenstelling dat de synergie tussen de verschillende componenten wordt gemaximaliseerd. De verschillende eigenschappen en gunstige effecten op vlak van gezondheid en metabolisme worden met andere woorden versterkt, ook in periodes van competitie, stress of bij stofwisselingsstoornissen. En daardoor wordt Wonder Turbo interessant voor ons duivenliefhebbers. We nemen dan ook even de tijd om het product hier in detail te bespreken en polsten bij zowel de maker als de liefhebbers die het product in 2022 reeds konden uitproberen naar hun bevindingen.

Ontwikkeling

Het product Wonder Turbo werd ontwikkeld door Cristiano Paltrinieri. Cristiano begon 3 jaar geleden met de studie voor zijn nieuwste bijproduct en in 2021 en 2022 kon gestart worden met tests in de praktijk. Op verschillende Italiaanse en Belgische hokken werd het uitgetest. Zo werd het helemaal verder op punt gesteld voor het gebruik in de praktijk. Wonder Turbo was geboren.

Wonder Turbo is dus een product, dat tot stand kwam dankzij hetzelfde team van onderzoekers en ontwikkelaars van het bekende Wonder Pigeon. Dit laatste product, dat ook bekend werd omwille van zijn sterke geur, liet duivenliefhebbers een aantal jaren geleden toe om een grote stap vooruit te zetten op vlak van de verbetering van de spijsvertering en darmgezondheid van hun duiven. Met Wonder Turbo wordt nu ingezet op de algemene gezondheid, immuniteit, het herstel en de energietoevoer van de duif.

Werking

Wonder Turbo is dus een algemeen ondersteunend product dat helpt om de duiven hun beste niveau te laten behalen. Het zorgt specifiek voor:

  • Energie
  • Kracht
  • Snel herstel
  • Natuurlijke anti-bacteriële werking
  • Sterk immuunsysteem
  • Betere spijsvertering
  • Optimaal metabolisme

“Zo vergemakkelijkt Wonder Turbo het werk voor de liefhebber aanzienlijk”, vertelt Cristiano. “Een algemene super conditie zorgt voor een daling in het gebruik van bijproducten, minder werk en dus ook minder stress. Door de verbeterde smaak, is ook het aroma voor de duiven én de liefhebber veel aangenamer. Dat zal helpen om klachten van de vrouwen van liefhebbers over de slechte geur op hun vingers te vermijden. Kortom, iedereen tevreden”, lacht Cristiano.

Testhokken en getuigenissen

De resultaten van de testhokken in 2021 en 2022 bevestigden het doel dat Cristiano met het product voor ogen had.

Fosalta Wonder Pigeons werd bekroond als tweede beste hok van Italië in 2020 en 2022 en als beste hok in 2021. In een hok gebruikten we Wonder Turbo als enige supplement gedurende het volledige vliegseizoen. In dat hok wonnen we 13  zuivere eerste prijzen in 2022” aldus Cristiano.

“Op de Olympiade in Orodea (Roemenië) afgelopen zomer, noteren we 9 Olympiadeduiven en dat verdeeld over zowat alle categorieën.”

Gedurende het seizoen 2022 gebruikten 7 hokken het testproduct in België, met geweldige resultaten. Onder hen ronkende namen die elk op hun discipline tot de uitblinkers behoorden. Zij delen graag hun bevindingen over Wonder Turbo met ons.

“Mijn duiven verkeerden in een super conditie dankzij Wonder Turbo en ik was heel blij met de resultaten die volgden”, aldus Sam Bostoen. “Mijn beste resultaat vloog ik op Tulle, toen de duiven pas op dinsdag werden gelost na 6 nachten in de mand. Het beste resultaat uit mijn carrière tot dusver! Ik ga het product zeker opnieuw gebruiken en ben benieuwd naar het resultaat wanneer ik het zal inzetten op het kweekhok.”

“Ik heb dit jaar de nieuwe Wonder Turbo gebruikt, 3 ml/l op de dag van aankomst, de dag nadien en ook op de dag van inkorving”, vertelt Sebastien Casaert. “We gebruikten het ook voor de grote fond duiven van mijn zoon Hugo en ook daar waren de resultaten zeer goed. Het was een zwaar seizoen met vele vluchten in warme omstandigheden. Toch bleef de conditie en recuperatie van de duiven perfect gedurende het hele seizoen.”

Benny Steveninck testte het eerst uit op zijn hok met duivers die de fond vluchten vliegen. “Het resultaat was echt geweldig, de duiven kwamen nooit ‘leeg’ thuis en herstelden razendsnel. Vanaf dan gaf ik het aan de volledige vliegploeg. Ik ben er zeker van dat de nieuwe Wonder Turbo een surplus is voor wie wil presteren met zijn duiven.”

Joost de Smeyter stelde steeds vast dat de duiven snel opgeblazen aanvoelden, maar tegelijk erg licht en zacht aanvoelden. “Dat klopt, en het herstel verliep altijd erg vlot. Ook het opladen van de duiven voor een vlucht ging makkelijker en beter. Ik gebruikte reeds Wonder Pigeon en Wonder Pigeon G.P., maar ik denk echt dat Wonder Turbo een upgrade kan zijn, zeker op vlak van vliegprestaties.”

“Toen de belangrijke vluchten van start gingen, gaf ik het product dagelijks. 3ml/l op de dag van inkorving en bij thuiskomst en 1-2ml/l op de andere dagen”, legt Gert Noels uit. “De conditie van mijn duiven bleef geweldig en ik behaalde hoge prijspercentages. Voor mij is de nieuwe Wonder Turbo ideaal, de duiven zijn steeds gezond en in goede conditie. Het is daarom super om te gebruiken op het duivenhok.”

Ook Pascal Ariën werd gevraagd om het product een seizoen lang te testen en zijn bevindingen te delen. “Voor mij is Wonder Turbo een echte vooruitgang inzake natuurlijke gezondheid en recuperatie en heel eenvoudig om duiven klaar te stomen om wekelijks 500-700 km te vliegen. Ik geloof echt dat Wonder Turbo de duiven een heel seizoen lang kan opladen zonder het gebruik van extra energieproducten. Omdat de duiven de hele tijd in zo’n goede conditie verkeerden, werd er overigens op geen enkel moment tricho of cocci aangetroffen. Ook niet bij de kwekers of jonge duiven, die het product voorgeschoteld kregen.”

Ideaal is overigens om Wonder Pigeon en Wonder Turbo met elkaar te combineren. Wie meer wil weten over Wonder Turbo kan terecht op http://www.wonder-srl.com.