Wie wint het kleinkind New Laureaat in de PIPA-kerstquiz 2016?

Met een gemiddelde van 18.765 euro per jong heeft Gaby Vandenabeele zijn eigen, vorige record van hoogste gemiddelde in een jongeduivenveiling van de tabellen geveegd. Daarmee zijn ook de winnaars bekend van onze PIPA-kerstquiz 2016. Dit jaar geen Duitser, maar wel een Nederlander die met de hoogste prijs gaat lopen.

Recordbreker

Vier jongeduivenveilingen heeft Gaby Vandenabeele intussen op PIPA gehouden. Met twee daarvan wist hij het record van hoogste gemiddelde in een jongeduivenveiling te breken. Deze keer was het zijn eigen, oude record van 15.030 euro gemiddeld dat hij verpulverde en scherpstelde met 18.765 euro. Zo bezet hij nu vier plaatsen in de top 6 van hoogste gemiddeldes in een jongeduivenveiling.

Nederlander schiet de hoofdvogel af

Het recordgemiddelde is goed voor een totaalopbrengst van 319.005 euro. Een getal waarbij de Nederlander John Ruttenberg (Baarn) zich in de handen wreef, want met een gok van 319.250 euro zat hij er welgeteld 200 euro naast. Hij wint dus een kleinkind New Laureaat uit de befaamde winnaarsdynastie van de Laureaat Barcelona. Het zilver (acht PIPA-artikelen naar keuze) en brons (zes artikelen naar keuze) gaat naar respectievelijk Duma Sorin (Blanchardstown, Ierland) en Dieter Schreel (Gits, België) met 317.000 en 321.703 euro.

De winnaars worden in de loop van de week persoonlijk verwittigd.

Bedankt aan alle deelnemers!