Welkom op de nieuwe redactionele PIPA-website!

U merkt het, de redactionele website van PIPA steekt in een nieuw jasje. Bijna een jaar lang werkte de IT-ploeg van PIPA achter de schermen aan een nieuwe, eigentijdse website. Vandaag, 26 mei 2020 zijn we trots en blij u kennis te kunnen laten maken met de nieuwe versie!
De nieuwe PIPA-website

De domeinnaam www.pipa.be bestaat dit jaar 20 jaar. De eerste duiven werden 3 jaar later geveild. Het is dan ook symbolisch om op de 20e verjaardag van PIPA de vernieuwde site aan jullie te kunnen tonen.

Waarom vernieuwen? Stilstaan is achteruitgaan en vooral, de u welbekende website was qua basis ondertussen al  zo’n 10 jaar oud.

Deze nieuwe website is beter bruikbaar op mobiele telefoons. Ook de navigatie werd opgekuist. Zo zorgt deze afgeslankte versie voor meer duidelijkheid voor de bezoeker. Ook heel wat rubrieken uit het verleden werden in functie van deze vereenvoudiging geschrapt. Bovendien zijn de filter- en zoekopties nu prominent aanwezig , wat het zoeken naar een specifiek item aanzienlijk vergemakkelijkt.

Het oog wil ook wat, op visueel vlak merkt u dan ook onmiddellijk het gemoderniseerde design.

Deze nieuwe website is overigens geen eindpunt. Het is de basis waarop we de komende weken, maanden en jaren verder zullen bouwen.

Het veilingsysteem blijft onveranderd, dat werd in 2017 immers reeds volledig vernieuwd en de jaren nadien regelmatig verder verbeterd.

Een bijkomende verandering is dat adverteren op deze nieuwe website niet meer mogelijk is, zo profileert PIPA zich verder als exclusief veilinghuis waarbij het veilen van duiven centraal staat.