Wat een weekend voor Mark Gilbert, internationale winnaar Bordeaux 2011 jaarlingen.

Het voorbije weekend zal er één zijn dat Mark Gilbert zeker nooit zal vergeten, zelfs al wordt hij 150 jaar oud. Op vrijdag 1 juli klokte hij een duif die een grote kans maakte om de overwinnaar van de ‘National Flying Club Tarbes 2011’ te worden. Om dan helaas op zaterdagmorgen te vernemen dat een fantastische duif uit Keighley, West Yorkshire hem naar de tweede nationale plaats had verdreven, een plaats die iedereen, behalve de eerste 2 concurrenten, graag zou innemen.

Een paar uur later was Mark op tijd om met een blauwe jaarlinge de 1e plaats Bordaux Internationaal tegen 11.471 duiven van de beste West-Europese hokken te verzilveren.   Zijn hen zette een snelheid van 1.091 meter per minuut neer en verzegelde daarmee een fantastisch weekend voor de Britse duivensport met 2 Engelse hokken die de internationale wedstrijd voor zowel Oude duiven als jaarlingen wonnen.  Dit zorgde voor een spetterende finale aan het bewogen weekend dat Mark had genoten, of moeten we zeggen doorstaan?

Marks laatste internationale winnaar is gekweekt uit duiven aangekocht van de wereldberoemde Peter & Hans Brockamp uit Duitsland.  De duif is eigenlijk zeer dichte inteelt van de bekende duif George van George Carteus.  Deze super duif was de vader van zowel Euro-Diamond als Mistral.Beide duivers zijn in feite grootvaders van de duivin van Mark.  Dit verduidelijkt zowel de kwaliteit van deze kleine marathonvlieger als het kaliber van de duiven die verblijven in de Southfield Lofts van Mark Gilbert.  Windsor is de bekende thuis van de Engelse Koninklijke familie en het huist tevens een paar van de beste reisduiven.  Mark Gilbert is zonder twijfel een zeer ambitieuze liefhebber en enkel het beste is goed genoeg voor hem.  Deze houding heeft zijn vruchten afgedragen, dat tonen de verschillende overwinningen in ontelbare nationale en klassieke organisaties, zelfs tot op internationaal niveau, aan de top van onze sport.