Overslaan en naar de inhoud gaan

Voorlaatste veilingweekend op PIPA een groot succes!

Het voorlaatste veilingweekend van het seizoen bracht enkele nieuwe hoogtepunten met zich mee.Je vindt de afgelopen veilingen steeds door te klikken op ‘Duiven te koop’ en vervolgens in uw linkerkolom door te klikken op ‘Archief’. Hieronder een kort verslag.

De eerste veiling die eindigde was deze van Clive Lister uit Engeland. In deze veiling 37 duiven die gemiddeld voor 2.915 EURO/duif werden geveild. Dé topper in deze veiling was de “Champion 666”, een fenomeen in Engeland en werd verkocht voor 19.000 EURO naar Yong Lin uit Nederland, die aan het bieden was voor zijn klant in China. Hiermee is de “Champion 666” één van de duurste Britse duiven in de geschiedenis. Opvallend feit in dezelfde veiling is dat 2 kinderen van de fameuze “Euro Diamond” van Brockamp verkocht werden naar Trinidad & Tobago voor 11.800 EURO. Het is niet de eerste keer dat er naar dit Caraïbische land duiven verkocht worden, maar het is wel opmerkelijk dat niet China, Japan of Taiwan de strijd om deze kinderen Euro Diamond won, maar wel Trinidad & Tobago.

Als 2e veiling was er de April Auction met een verzameling topduiven van liefhebbers in Belgie, Duitsland en Nederland. Er werden in de April Auction 89 duiven geveild voor gemiddeld 2.122 EURO/duif. Eén van de blikvangers en duurste duif was zoals verwacht het kind van Aladin X Last Lady, gekweekt door Marijke Vink en werd later een topkweker bij Dutch Day Racers. Deze 6-jarige duiver verhuist voor 16.200 EURO naar Japan via Francis Verdeyen uit België.

De 3e veiling van dit weekend was de veiling van 9 kweekduiven van Josh Reilly uit Ierland. De meest opvallende duiven in deze collectie waren de 2 kinderen van Bliksem die respectievelijk voor 4.600 en 4.200 EURO werden geveild en de 2 kinderen van Tips die respectievelijk voor 5.400 en 7.200 EURO naar Taiwan werden verkocht. Het gemiddelde voor deze 9 duiven eindigde op 3.361 EURO/duif.

Als laatste veiling waren er de 10 jonge duiven 2010 van Jos Thoné. Op vraag van PiPa had Jos Thoné 10 jonge duiven opzij gehouden uit zijn allerbeste duiven die eind december 2010 verkocht werden. In totaal werd er 31.700 EURO betaald voor de 10 jonge duiven!

Alles bij elkaar werden er dit weekend 145 duiven verkocht voor in totaal maar liefst 358.650 EURO, een fenomenaal bedrag in deze fase van het veilingseizoen. Het gemiddelde van 2.472 EURO/duif is al even indrukwekkend.