Volg alle prestaties op de voet op de pagina ‘Clubs’ bij PIPA

Zet de vluchten van uw Club en de prestaties van uw leden in de internationale kijker op PIPA bij Clubs.

Tijdens het weekend van 13-14 juni ging het wedstrijdseizoen 2020 eindelijk van start. Op 20 juni staan de eerste (inter)provinciale vluchten op de grote halve fond op de kalender, en op 27 juni start (met Bourges) al de nationale vluchtkalender met de topklassiekers uit de duivensport. Uiteraard bent u ook benieuwd naar de prestaties van collega duivenliefhebbers, vrienden, familieleden of mensen uit uw kennissenkring.

Alle uitslagen bij ‘Clubs’

Sinds kort is de nieuwe PIPA-website online. Onder de rubriek Clubs kan u terug alle info vinden over de uitslagen en het duivennieuws van de verenigingen/clubs. Het PIPA IT-team is bepaalde zaken nog volop aan het ‘finetunen’. We geven u hier nog eens mee hoe u alles kan terugvinden.

Klik op ‘Clubs’ op de homepage, en u komt terecht op onderstaande pagina. Daar kan u met de zoekfunctie (‘zoeken’) een bepaalde club gaan opzoeken. Of u kan meteen zelf actief op zoek naar de club waarvan u de info en/of resultaten wenst te bekijken.
U duidt het continent aan waarin de club gelegen is (hier in het voorbeeld ‘Europa’), en dan het land waarin de club actief is (bijvoorbeeld ‘België) onder Club location.

Zoek uw club

Dan verschijnen de provincies van België en klikt u aan van welke provincie u de club wil bekijken, of de provincie waarin de club die u wil opzoeken gelegen is (in ons voorbeeld ‘Oost-Vlaanderen’). Dan krijgt u de clubs te zien uit de provincie die u geselecteerd heeft. Deze staan gerangschikt volgens de meest recente berichten die werden gepost (voorlopig nog niet alfabetisch zoals op de oude website).

zoek uw club

U kan het zichzelf ook makkelijk maken om de club(s) die uw voorkeur genieten aan te duiden als volger links bovenaan in het blauwe blokje ‘volg deze club’. Als volger van een club krijgt u telkens automatisch een bericht wanneer deze club iets nieuw heeft geplaatst op PIPA (clubnieuws of uitslagen).

zoek uw club

Oproep aan de clubs: plaats uw vereniging en liefhebbers in de internationale kijker

Voeg daarom al uw clubinfo en de uitslagen behaald in uw vereniging toe op PIPA bij ‘Clubs’. Het geeft niet alleen een grotere uitstraling aan uw club, maar evenzeer aan uw liefhebbers. Uitslagen worden wereldwijd gevolgd en bekeken. Heeft u nog geen clubaccount bij PIPA, klik dan op ‘Clubs’ op de homepage, en dan in de linker kolom op ‘Voeg je club toe’ en vul de gevraagde gegevens in. Na controle van de gegevens door onze diensten, krijgt u een bericht van ‘goedkeuring’ en kan u aan de slag.

We geven nog even mee hoe u te werk gaat:

voeg uw clubinfo toe

Klik in de balk bovenaan op ‘Uitslag toevoegen’ of ‘Nieuws toevoegen’ al naargelang de info die u wenst te plaatsen. De werkwijze is dezelfde waarbij u de te plaatsen tekst moet plakken:

-Nieuws: voeg eerst de titel toe en plak dan uw tekst in ‘berichttekst’. U kan desgewenst ook nog een pdf-file (vb vluchtkaart) toevoegen bij ‘Bestand toevoegen’ onderaan

-Uitslag: vul de ‘naam’ van uw vlucht in en de ‘lossingsdatum’ en plaats dan de uitslag bij ‘results’. Daarvoor gebruikt u best het ‘txt-bestand’ vanuit Data Technology (dat u daar kan opmaken als persuitslag). U kan het ook opladen als ‘pdf-bestand’ als alternatief. Het opladen van een ‘txt-bestand’ heeft als voordeel voor uw liefhebbers dat deze resultaten ook automatisch worden opgenomen in de berekening van de PIPA-rankings. Facultatief kan u ook de info omtrent de afstand van de vlucht, info over het weer, aantal duiven en aantal deelnemende liefhebbers nog toevoegen.

Nadat u alle info heeft opgeladen klikt u onderaan op

bericht opslaan

 

 Al uw clubinfo is nu wereldwijd zichtbaar en te volgen de wereld rond. Doen!

Plaatst uw club nog steeds geen clubinfo op PIPA? Dring er dan bij uw bestuursleden op aan om dit zeker te doen. Want gans de wereld kijkt mee!