Overslaan en naar de inhoud gaan

Vlotte Finale Race voor editie 2024 van de Derby Arona Tenerife

Tenerife, het grootste eiland van de Canarische eilanden waar jaarlijks zo’n 6 miljoen toeristen neerstrijken om zich te vermaken aan alle lekkers dat het eiland hen te bieden heeft.

Wat vele toeristen niet weten is dat het al vele jaren de plek is voor een bijzondere duiven happening, namelijk de Derby Arona One Loft Race. Een duivenrace over zee, dit is gelijk ook de grootste hindernis die de duiven moeten trotseren. De finale is slechts 250 km maar de duiven moeten van het eiland Fuerteventura over Gran Canaria naar Tenerife vliegen, en dat kan niet elke duif.

Dit jaar zijn ze gestart met een 1.100 tal duiven uit zeer veel verschillende Europese landen, na enkele weken trainen en ook enkele overzeese lossingen vanop Gran Canaria was het afgelopen weekend dan zover: tijd om de Finale race te spelen.

Er verschenen op zaterdag 23 maart 2024 exact 322 duiven aan de start van deze finale en de duiven werden gelost met rustig weer om 7.30u. 

Verwachting was rond 11u a 11.30u de eerste duiven te zien landen maar we werden enorm verrast toen er 3 duiven reeds om 10.33u uit de juiste richting aan kwamen gevlogen, zonder enige aarzeling snelden ze het hok in, de top 3 was gelijk een feit, na enkele minuten waren er al een 25 duiven geklokt en op een goed half uur waren er honderd gearriveerd, dus mag je gerust zeggen dat het een vlotte finale was.

De eer ging deze editie naar Geert en Koen Couvreur, de altijd goedlachse broers uit het Oost-Vlaamse Bassevelde zorgden er voor dat de Belgische duif wederom op de kaart werd gezet. België is al meermaals de winnaar geweest van deze One Loft Race.

Hier de top-3:

  1. Belgie Team Bass  (Geert en Koen Couvreur) - Duifnaam Jenka
  2. Engeland  Team D en S Field - Duifnaam Pheonix
  3. Engeland Team R.J. Sarnia - Duifnaam Suzi

Video winnaar

De kop van de winnares: Jenka.
De vleugel van Jenka

De complete uitslag kan je terugvinden op de website van Derby Arona Tenerife.

Video Team Highfield Lofts

Mocht uw interesse gewekt zijn om ook eens deel te nemen, kan u ons altijd contacteren.

Hieronder enkele sfeerbeelden van deze geslaagde editie. 

Aftermovie 2024