Video: Familie Eijerkamp (Brummen, NL) investeert zwaar om aan de (inter)nationale top te blijven

Op de Greenfield Stud te Brummen worden kosten noch moeite gespaard om aan de top te blijven in de hedendaagse duivensport. Dat niet enkel Hans en Evert-Jan daarvan de zoete vruchten plukken, blijkt wel uit de talloze referenties die de heren desgevraagd kunnen overleggen.

We laten Henk Juriens aan het woord: "De kwaliteit van de duiven van Heremans-Ceusters en Leo Heremans laten de Eijerkamphokken natuurlijk zelf zien, maar we zien dat ook veelvuldig terugkomen in de vele referenties die binnenkomen van over de hele wereld. Wekelijks stromen de dankbetuigingen binnen, van overwinningen op clubniveau tot asduiven in groot verband. Graag willen we een aantal van deze referenties aan u tonen. We beperken ons hier alleen tot de (inter)nationale, provinciale en NPO-hoogtepunten van mensen die met deze Heremansduiven geweldig presteerden. Hans & Evert-Jan laten daarmee echt zien dat zij de soort van Heremans nog verder naar de top hebben gebracht. In de toekomst zullen zie dat nog verder gaan veredelen voor zover dat nog niet is gedaan.”

We willen u dan ook een overzicht van de mooiste en belangrijkste referenties in het jaar 2013 van de Heremansduiven niet onthouden:

1e South African Million Dollar Pigeon Race 2013

De rechtstreekse Eijerkampduif Untamed Desert wint de meest prestigieuze eenhoksrace ter wereld in 2013. Op een afstand van 553 km en tegen 3405 duiven won deze duif de hoofdprijs: 200.000 USD. Untamed Desert werd gekweekt uit Achilles (zoon Chicago x Miss Saigon) x Schouderduif, rechtstreekse Heremans-Ceusters en winnares van 16 prijzen op de eendaagse fond bij Team Eijerkamp. Schouderduif was 16e Nat. Asduif Eendaagse Fond Fondspiegel 2007-2009 en is moeder van de 22e duif in de finale van de Derby Internacional de Gondomar in Portugal in 2009.

1e Internationaal Mira Race 2013

Deze internationale eenhoksrace in Portugal (370 km) leverde een overwinning op voor de Portugees Os Barros. De vader van deze winnaar is een rechtstreekse Eijerkampduif uit de Schouderduif, die ook al moeder is van de 1e duif in de finalevlucht van de South African Million Dollar Pigeon Race 2013.

1e Nat. Asduif Vitesse/Midfond TBOTB 2013

Buck de Kruijf heeft met Stephanie de 1e nationale asduif in de competitie The Best Of The Best op de vitesse en midfond in 2013. De moeder van deze duivin werd rechtstreeks bij Eijerkamp gehaald uit twee rechtstreekse Heremans-Ceustersduiven. De vader is een kleinzoon van het Wonderaske terwijl de moeder een halfzus van Dion is. Dion is supervlieger en -kweker op de Eijerkamphokken en is zelf winnaar van 2x 1e prijs regionaal. Nakweek van deze topper won meerdere eerste prijzen waaronder de 1e NPO Peronne. Stephanie vloog als jaarling in 2013 zes zuivere eerste prijzen.

1e NPO Sezanne Afd. Friesland in 2013

Een rechtstreekse Eijerkamp-Heremansdoffer is een van de topkwekers bij Gert-Jan Beute. De Tovenaar werd in 2013 vader van de 1e NPO Sezanne (491 km) tegen 5.051 duiven. Ook werd Tovenaar vader van de 1e Prov. Hapert tegen 13.553 duiven in 2013. Hij werd bij Eijerkamp gekweekt uit twee rechtstreekse Heremans-Ceustersduiven uit de lijnen van Olga, Peter en Halfzus Olympiade.

1e Nat. Asduif Jaarling Midfond Kroatië in 2013

Opnieuw heeft Branko Gorupec een absolute topper gekweekt uit twee rechtstreekse Eijerkamp duiven. Nu is het Marilyn die 1e nationale asduif wordt bij de jaarlingen op de midfond terwijl zij in het geheel 5e nationale asduif wordt. Met haar prestaties zal deze topper ook namens Kroatië worden afgevaardigd naar de FCI-beurs in Brno (Tsjechië). Marilyn is gekweekt uit een Eijerkamp-Janssendoffer met een Heremans-Ceustersduivin uit Broer Sanne x een dochter van het titanenkoppel Rossi x Spinneke. Daarnaast heeft Branko de 2e asduif in Kroatië voor de FCI-beurs in Brno categorie G. Ook deze duif is gekweekt uit twee rechtstreekse Eijerkampduiven, namelijk uit een kleinzoon Jackpot x kleindochter Euro.

1e Nat. Asduif Vitesse Canada in 2013

Oscar en Linda DeVries hebben met hun CU 12 O&L 1119 de 1e Nationale Asduif Vitesse 2013 in Canada. Deze topper werd gekweekt uit de rechtstreekse Eijerkamp-Heremansduif NL09-649, een zoon Dino x Hellas. Deze Hellas is een directe dochter uit de fameuze Euro x Mysterious. Ze is een geweldige kweekduivin en is ook al moeder en grootmoeder van meerdere topduiven. Mede dankzij de 1119 werden Oscar en Linda DeVries 1e Nationaal kampioen Vitesse en 1e Nationaal Kampioen Overall in Canada.

Nog meer referenties van de familie Eijerkamp kunt u hier vinden.

Nieuwe Olympiade

Hans & Evert-Jan Eijerkamp sloegen op de totale verkoop van Leo Heremans in mei 2013 opnieuw hun slag met de aankoop van de Nieuwe Olympiade. Deze crack was 2e Olympiadeduif categorie F in Poznan voor Leo Heremans. 

De Nieuwe Olympiade werd voor het astronomische bedrag van 210.000 euro gekocht en is daarmee de duurste duif die op dit moment op een Europees hok zit.
Na Bolt, die voor 310.000 euro naar China verkocht werd, was de Nieuwe Olympiade de tweede duurste duif in de verkoop van de eeuw die alle records brak. Klik hier voor de indrukwekkende erelijst van de Nieuwe Olympiade.

"We wilden heel graag een absolute topduif aankopen als versterking voor onze geweldige collectie Heremansduiven", aldus Evert-Jan Eijerkamp. "Ik had de Nieuwe Olympiade al enkele keren in de hand gehad en ze voor mij was de beste duif op het hok. Leo Heremans had mij voor mijn 50e verjaardag in 2011 al een dochter geschonken van de Nieuwe Olympiade en die duivin is echt een geweldige duif. We hebben een 2-tal taartjongen van 2012 met succes gespeeld in het seizoen 2013. Daarom zijn de verwachtingen van de nazaten van de Nieuwe Olympiade ook bijzonder groot. Wij gaan de Nieuwe Olympiade in onze geweldige stam inbrengen. Gekoppeld op kinderen van de Euro, Rossi, Heracles en andere topduivinen zullen wij hem nog meer gaan veredelen”, dixit Evert-Jan.

Het beste en meest complete bijhuis van Leo Heremans

In mei 2013 togen Hans en Evert-Jan naar Vorsselaar om de Nieuwe Olympiade, 3 zussen en 1 broer ervan, en de Ambassadeur op te halen. Onder het genot van een kop koffie wilde Leo Heremans nogmaals onderstrepen dat Hans & Evert-Jan Eijerkamp het beste en meest complete bijhuis van Leo Heremans zijn. Om zijn statement kracht bij te zetten bedankte Leo Heremans Hans en Evert-Jan Eijerkamp in een brief die wij u hier graag laten lezen. Dat de familie Eijerkamp terecht het bijhuis bij uitstek van Leo Heremans genoemd wordt, bevestigt ook onderstaande video waarin Hans en Evert-Jan Eijerkamp u door hun kolonie en hokken gidsen: