Vermeerbergen-Wilms (Mol, BE) zorgde voor een stuntuitslag vanuit Momignies

Luc en Robby van de succesvolle tandem Vermeerbergen-Wilms zitten niet om een stunt verlegen. Afgelopen weekend was het alweer zo ver, op een van de eerste vluchten met de jonge duiven waar de tandem aan deelnam. Met de twaalf eerste prijzen van 977 duiven zorgde het duo voor een stunt van jewelste.

Patent op kettinguitslagen

Toen Luc en Robby enkele jaren geleden besloten om de handen ineen te slaan en samen te gaan spelen, bleven de successen niet lang uit. Kettinguitslagen die bestempeld werden als 'enkel in Nederland mogelijk' werden plots ook werkelijkheid in Mol. Regelmatig zorgde de jongeduivenploeg dan ook voor heuse kettinguitslagen waar de hele prijskamp werd opgerold. Het (voorlopige) orgelpunt is ongetwijfeld de stunt op de nationale vlucht vanuit Chateauroux in 2015 toen tegen 10.422 jonge duiven maar liefst de vier eerste prijzen nationaal werden gewonnen. Op de nationale vluchten voor de jonge duiven is het nog enkele weken wachten, maar de ploeg van Vermeerbergen-Wilms heeft afgelopen weekend alvast laten zien dat ze er klaar voor zijn. Vanuit Momignies (142km) werd tegen 977 jonge duiven de volgende uitslag neergezet:

1-2-3-4-5-6-7-8-9-10-11-12-16-24-25-26-29-30-67-71-76-81-87-88-90-...

Samengevat: de twaalf eerste prijzen, 25 prijzen per 10-tal en 48/88 prijzen per 3-tal.

Gouden kweeklijnen

De afgelopen jaren zijn ook de absolute stamduiven van Vermeerbergen-Wilms uitgegroeid tot iconen en zijn ze tot ver buiten onze landsgrenzen bekend. Denk maar aan Lucky Luc, Nationaal Wonder, Blauwe Mustang en de Grizzly-lijn. Stuk voor stuk duiven die hun kweekwaarde bewezen door uit te groeien tot superverervers in meerdere generaties. De twaalf eerste prijzen van afgelopen weekend werden dan ook gewonnen door duiven die afkomstig zijn van een of meerdere van de hierboven genoemde stamduiven.

Nationaal Wonder (BE14-6168603)

Topvliegster en topkweekster. Ze werd zelf 5e Nationale Asduif KBDB Grote Halve Fond Jonge Duiven 2014 en eindigde ze eerste in de PIPA-ranking van de jonge duiven op de nationale vluchten met vijf en zes prijzen. Kinderen en kleinkinderen, maar ook broers, zussen, neven en nichten wonnen allen topprijzen. Een echte toplijn dus! De pedigree van Nationaal Wonder kan je hier nog eens bekijken.

Lucky Luc (BE07-6356192)

De gouden stamvader. De spilfiguur in het succesverhaal Vermeerbergen-Wilms, de klepper met de gouden genen. Hij werd grootvader van onder meer de 1e en 4e Nationaal Chateauroux 2015, vader van de 12e Nationaal La Souterraine, 35e Nationaal Limoges, 39e Nationaal Libourne, 62e Nationaal Argenton, enz. Lucky Luc is een inteeltproduct, als dubbele kleinzoon van de Witpen: 3e Nationale Asduif Snelheid (11 x 1e prijs) telkens gekoppeld aan het gouden Heremansbloed van Flitske (moeder van Donker Aske) en Rosita (moeder van Rossi (Eijerkamp)).


Lucky Luc, de gouden stamvader

Grizzly-lijn met als stamvader Grizzly Wonder Breeder (BE13-6164780) en stammoeder Blue Wonder Mother (BE12-6188693)

Pure snelheid zit er in de genen van de Grizzly-familie, die vooral op de hokken in Rijkevorsel, waar meer de focus op de snelheid wordt gelegd, hoge toppen scheert. Grizzly Wonder Breeder, een nazaat van de fameuze Pitbull van Karel Laenen (Herenthout, BE), en Blue Wonder Mother, dochter van Grandson Olympic Lievin (100% Heremans) x Raketje  (6 x 1e prijs op Quievrain), zijn de ouders van Grizzly Ace Wonder (2e Nat. Asduif KBDB Snelheid Jonge Duiven) en minstens zestien verschillende eersteprijswinnaars. De pedigree van Grizzly Wonder Breeder kan je hier nog eens nalezen, die van stammoeder Blue Wonder, vind je hier.

Mustang-lijn

De beroemde lijn van Olympic Blauwe Mustang (1e Olympiadeduif Snelheid Dortmund 2009) van Roger Engelen (Dessel, BE) zorgde in Mol al voor meerdere successen. Een volle zus van hem werd reeds moeder van Raket 666 (3e Nationaal Gueret) en New Mustang (1e Provinciaal Tours). 

Terug van nooit weggeweest

Wie dacht dat na de veiling van hun gouden kweekstal afgelopen voorjaar op PIPA enkele jaren van windstilte zouden heersen op het front, komt bedrogen uit. De tandem Vermeerbergen-Wilms is terug van eigenlijk nooit weggeweest. De laatste generatie jonge duiven die Luc en Robby uit hun verzameling supergenen kweekten, zorgt al van bij de aanvang van het jongeduivenseizoen voor het nodige vuurwerk. Benieuwd wat dat zal geven op de nationaals. Afspraak ongetwijfeld over enkele weken!