Overslaan en naar de inhoud gaan

Veilingweekend ten einde; Mike Ganus (US) 5.943 EURO/duif, Gebr. Kamerhuis (NL) 4.750 EURO/duif, Gebr. Homma 2.531 EURO/duif

Op zondag 26 april eindigden de volgende veilingen: Gebroeders Kamerhuis (NL), Gebroeders Homma (NL), DVV Pigeons (BE), Philippe Dobbelaere (BE), Alpdag Brothers (TR), Alfons Klaas (DE), Norbert Ally (BE), Performance Pigeon auction, Hubert & John Debaene (BE), Mike Ganus (US) & April auction.

Gebroeders Kamerhuis (NL) - 6 duiven - 4.750 EURO / duif
De broers Herbert en Harald Kamerhuis zullen waarschijnlijk de komende jaren nog in één adem met Caballero worden genoemd. Ze besloten echter deze doffer tezamen met zijn vader en een viertal kinderen te veilen op PIPA. En niet onverdienstelijk. De duiven werden voor 28.500 EURO verkocht. Caballero zal verhuizen naar een Nederlandse liefhebber voor een bedrag van 15.400 EURO. De overige vijf duiven verspreiden zich naar: Arabische Emiraten (2), China, (2) en Duitsland (1).

Gebr. Homma (NL) - 8 duiven - 2.531 EURO / duif
Een klein groepje duiven waar veel kwaliteit vanaf spatte werd aangeboden door de gebroeders uit Steggerda. Een zoon van hun topkweker Maldini werd de duurste in de veiling. De blauw band doffer werd voor 5.800 EURO verkocht naar Taiwan. Samen met de andere 7 duiven werd een prachtig gemiddelde behaald van 2.531 EURO. In totaal brachten de duiven 20.250 EURO op. De nieuwe eigenaren komen uit de volgende landen: Taiwan (4), China (2) en Saoedi Arabië (2).

DVV Pigeons (BE) - 7 duiven - 1.279 EURO / duif
Johan Devroe en Rudi Vandeputte hadden iets moois voor PIPA in deze veiling. Ze boden hun succesvolle kweek doffer 'Son Antonio' aan samen met een ingeteelde zoon. Het was dan ook geen verrassing dat deze goede vererver als duurste werd verkocht. De twee duiven werden voor een bedrag van 3.600 EURO verkocht en mogen in China zorgen voor successen. De overige duiven verhuizen naar: China (2), België (2), Filipijnen (1) en Taiwan (1).

Philippe Dobbelaere (BE) - 7 duiven - 1.743 EURO / duif
Uit de beste lijnen bood Philippe een kleine selectie jonge duiven en een bewezen top prestatieduif aan in een veiling op PIPA. De prestatieduif Celine werd de duurste in deze veiling. Zij werd voor een bedrag van 7.200 EURO verkocht naar China. In totaal bracht de veiling 12.200 op. De andere 6 duiven blijven dichter bij huis. Zij blijven in België.

Alpdag Brothers (TR) - 20 duiven - 1.735 EURO / duif
Armando, Porsche 911, Golden Prince,… het kwam allemaal samen in deze veiling van de gebroeders Alpdag. Een kleinzoon van Golden King en Armando bleek het meeste in trek. Hij werd voor 3.600 EURO verkocht. Zijn bestemming is Taiwan. De andere duiven verspreiden zich als volgt: België (8), Groot Brittannië (2), Turkije (2), Canada (1), China (1), Duitsland (1), Japan (1), Nederland (1), Polen (1), Slowakije (1) en Taiwan (1).

Alfons Klaas (DE) - 9 duiven - 1.806 EURO / duif
De One Loft Race specialist van Duitsland. Zijn meest bekende duiven zijn zonder meer Victor en Purdey. In deze veiling kwamen met name duiven uit deze lijnen aan bod. Koop 1, een zoon van Purdey werd gekroond tot duurste duif van de veiling. Hij werd verkocht voor 5.000 EURO en mag in Koeweit zijn kweek waarde bewijzen. Een ingeteelde kleinzoon van Birdy werd voor 4.000 EURO verkocht naar Taiwan. De totale veiling bracht 16.250 EURO op en de kopers komen uit: Qatar (2), Verenigde Staten (2), Koeweit (1), Nederland (1) en Taiwan (1). 

Norbert Ally (BE) - 20 duiven - 1.683 EURO / duif
Norbert Ally bracht maar liefst 20 prachtige jonge duiven in deze veiling. Er werd gestreden tot de laatste minuten om iets van de man die Angouleme won met 17 minuten voorsprong te bemachtigen. De duurste duif uit de veiling werd de vale favoriet van Stefan. Een volle broer van New Schumi. Hij werd verkocht voor een bedrag van 5.600 EURO en verhuist naar China. De overige 19 duiven verspreiden zich als volgt: China (7), België (5), Nederland (2), Taiwan (2), Frankrijk (1), Marokko (1) en Slowakije (1).

Performance Pigeon Auction - 24 duiven - 1.008 EURO / duif
Jaarlijks brengt PIPA enkele veilingen waarin super prestatie duiven worden aangeboden van top hokken. Ook dit veilingjaar werden weer vliegparels geselecteerd voor deze specifieke veilingen met 1e prijs winnaars en nationale topprijs winnaars. De meeste strijd werd geleverd om de 7-jarige kweker van Leo Heremans te mogen verwelkomen. Een Chinese koper trok aan het langste eind. De andere 23 duiven zien hun kopere tegemoet in de volgende landen: België (12), Taiwan (5), China (2), Japan (1), Nederland (1), Filipijnen (1) Verenigde Staten (1) en Polen (1).

Hubert & John Debaene (BE) - 6 duiven - 1.633 EURO /duif
De internationale klassieker specialisten boden 6 jonge duiven aan om van te watertanden. Waaronder 2 kinderen van de 1e Internationaal Perpignan. Het was geen verrassing dat deze twee jongen de show zouden stelen. Ze werden verkocht voor respectievelijk 3.400 EURO en 2.600 EURO naar Japan en België. De andere vier werden verkocht naar Groot Brittannië (2), Taiwan (1) en België (1).

Mike Ganus (USA) - 7 duiven - 5.943 EURO / duif
In de hyper exclusieve One Loft kolonie van Mike Ganus nam de doffer Wolverine een vooraanstaande positie in! Wolverine is rechtstreeks van Filip & Norbert Norman uit Abraham, top zoon Zorro en vader 1e finale Million Dollar race 2008 … Mike Ganus was uitermate succesvol met zijn nazaten en ook anderen zagen het succes. Het was dringen geblazen om iets speciaals te mogen bemachtigen vandaag. Met een geweldig moyenne van 5.943 EURO / duif werden de zeven jonge duiven verkocht. De prachtige blauwband zoon van Wolverine welke ook Mike zijn favoriet is werd de duurste. Hij bracht 8.400 EURO op en gaat naar Polen. Zijn zusje werd verkocht voor 7.200 EURO. Een geweldig resultaat en de kopers uit de volgende landen zullen dan ook ongetwijfeld door het dolle zijn: Verenigde Staten (2), Canada (1), Duitsland (1), Koeweit (1), Polen (1) en Qatar (1).

April auction - 20 duiven - 1.756 EURO / duif
Er zaten in deze maandelijke veiling weer een paar diamantjes. Kopers lieten een tweede kans niet aan zich voorbij gaan. Eén van de diamanten in de veiling was de zoon van Southfield Hugo van Mark Gilbert. Hij won zelf de 1e Nationaal Perpignan en de 1e Nationaal Barcelona en stond gekoppeld op een dochter van de New Laureaat. Zijn zoon werd verkocht voor 5.400 EURO en werd de duurste duif in deze april veiling. De nieuwe eigenaar komt uit Taiwan. De andere 19 duiven verspreiden zich als volgt: Taiwan (6), Verenigde Staten (3), Groot Brittannië (2), Japan (2), Bangladesh (1), China (1), België (1), Frankrijk (1), Polen (1), Qatar (1) en Roemenië (1).