Overslaan en naar de inhoud gaan

Veilingweekend ten einde; Gebroeders Leideman (NL) 3.240 EURO/duif, F&J Vandenheede (BE) 2.654 EURO/duif

Op zondag 28 maart eindigden deze veilingen: March auction, Gebroeders Leideman, Petar Radolovic, Maarten Huijsmans, Joël Verschoot, F&J Vandenheede, Chris Hebberecht, Alfons Klaas, Rutz & Son, Herman Hendrix, Daan Besseling & Dr. Hans-Peter Brockamp & Kas & Karel Meijers.

March auction - 19 duiven - 2.139 EURO / duif
Omdat sommige bieders niet altijd in staat blijken hun aangekochte duiven te kunnen betalen, brengt PIPA enkele malen per jaar deze niet gekochte duiven in veiling. Er was een herkansing mogelijk voor de kopers om wat moois te bemachtigen. In de veiling van maart zaten toch zeker weer een paar prachtige duifjes. Zo werd er een dochter van Golden Prince verkocht voor 5.000 EURO. Nog iets meer belangstelling was er voor Silver Hall, een door Mike Ganus aangeboden dochter van Said in Spun Silver x Halover. Ze werd verkocht voor 5.400 EURO.

Gebroeders Leideman (NL) - 5 duiven - 3.240 EURO / duif
In het smeden van hun kolonie spelen duiven van de Duitse superman Wolfgang Roeper een zeer voorname rol. In een topveiling boden de gebroeders een vijftal duiven aan van de Duitse grootmeester. Torsten was de duif die de meeste aandacht opeiste. Hij werd reeds vader van Jet, een top vliegduif bij de familie Leideman. Torsten werd verkocht voor 7.400 EURO. In totaal bracht de veiling 16.200 EURO op.

Petar Radolovic (CR) - 6 duiven - 1.325 EURO / duif
Een prachtig aanbod van de tovenaar van de Balkan, namelijk de 1e Nat. asduif Andrea, Olympiade duif Olympic Mirna en 1e Europa Cup duif Mistral. Dan vergeten we nog Buldozer. De 1e Nationale asduif op de kortste afstand.Hij werd vandaag als duurste verkocht (2.000 EURO) in een veiling die in totaal 7.950 EURO opbracht. 

Maarten Huijsmans (NL) - 2.300 EURO / duif
Maarten Huijsmans toonde zich de afgelopen jaren ongenaakbaar op zijn favoriete vitesse- en midfondspel. Hij doet dat al jarenlang met dezelfde duiven. Een geweldige kleine stam duiven die jaarlijks excelleert. NPO Winner (1e NPO Creil 24.470 d.) x Moeder Doutzen (superkweker) werd de smaakmaker van de veiling. De blauwe doffer werd verkocht voor 3.400 EURO. Zijn vier metgezellen deden het ook niet onverdienstelijk want de veiling eindigde op een gemiddelde van 2.300 EURO.

Joël Verschoot (BE) - 11 duiven - 1.809 EURO / duif
Joël Verschoot stelde een prachtige groep duiven samen om te veilen op PIPA. Deze bestond uit kleinkinderen van de duif die hem beroemd maakte, namelijk Armando. Daarnaast veilde hij nog een aantal kinderen van andere topvliegers. De veiling bracht in totaal 19.900 EURO op en de duurste duif werd Armando x Contador 545. Een kleinzoon van zowel Armando als Contador. Er werd 3.400 EURO voor hem betaald.

F&J Vandenheede (BE) - 13 duiven - 2.654 EURO / duif
Een zeer speciale koppeling in de veiling van de gebroeders Vandenheede. Namelijk de 1e Nat. asduif fond KBDB 2013 (Miracle Ace) x 1e Nat. asduif fond KBDB 2020 (Classic Pearl); een koppeling die België door geen ander gemaakt worden kan. Het is dan ook geen verrassing dat de twee kinderen uit deze koppeling als duurste werden verkocht. Zo werd de zoon uit het koppel verkocht voor 7.400 EURO en de dochter verkocht voor 5.200 EURO. In totaal eindigde de zoveelste succesvolle veiling van F&J Vandenheede op 34.500 EURO.

Chris Hebberecht (BE) - 6 duiven - 1.450 EURO / duif
Een van de grootste sterren van Belgische bodem van het vorige decennium is Ike van Chris Hebberecht … In 2010 werd deze topper gekroond tot 1e Nat. asduif fond KBDB met een indrukwekkende reeks van o.a. 2x 1e provinciaal en Nationale hoogtepunten. Inmiddels is Ike al verantwoordelijk voor een pak referenties behaald door zijn nazaten. In de Ike special werden zes duiven verkocht gelieerd aan Ike. Son Black Ike werd daarvan de duurste. De kleinzoon van Ike werd verkocht voor 1.900 EURO. 

Alfons Klaas (DE) - 7 duiven - 979 EURO / duif
De topper in de veiling van Alfons werd Birdy Blue. Een dubbel kleinkind van legende Birdy. U allen bekend. Er werd 1.900 EURO betaald voor deze blauwe doffer. Hij werd overigens vergezeld met 6 andere duiven gelieerd aan Birdy. In totaal eindigde deze veiling op een bedrag van 6.850 EURO.

Rutz & Son (DE) - 9 duiven - 864 EURO / duif
Mr. St. Vincent, winnaar van een 15e en een 57e Nationaal St. Vincent. Deze blauwe krachtpatser stond vandaag op pole position in de veiling van de combinatie Rutz & Zonen. De marathon topper werd als duurste verkocht in hun veiling en bracht 2.200 EURO op. Samen met de andere acht duiven eindigde deze veiling op 7.775 EURO totaal.

Herman Hendrix (NL) - 7 duiven - 2.429 EURO / duif
Herman zijn duiven maakten direct indruk in de eerste veiling op PIPA. Dat is vooral te danken aan zijn super duivin Anouk. De kleindochter van zowel Sumerian Fighter als Silke heeft het in zich om het verschil te maken vanaf de vlucht Barcelona. Ze liet afgelopen jaar al zien dat er met haar rekening gehouden dient te worden. Want ze won de 15e Nationaal in een loodzware editie. De ogen zijn dan ook op haar gericht in 2021. Haar dochter eindigde vandaag op 4.600 EURO als duurste in de veiling van Herman.

Daan Besseling & Dr. Hans–Peter Brockamp - 17 duiven - 1.554 EURO / duif
Marathon geweld aangeboden door Daan Besseling & Dr. Hans-Peter Brockamp. Zo verkochten ze drie kinderen van de 1e Nat. Barcelona winnaar en topkwekers New Witbuik en ook kinderen van de 1e Int. Barcelona winnaars New Laureaat en The Special One. De veiling haalde een gemiddelde van 1.554 EURO en bracht in totaal 26.425 EURO op. De duurste duiven werden de kinderen van New Laureaat en The Special One. De kopers betaalden 5.400 EURO en 4.200 EURO.

Kas & Karel Meijers (NL) - 15 duiven - 1.280 EURO / duif
Kas & Karel zijn vooral gekend om hun Olympic Nicole, de beste Nederlandse Olympiade duif snelheid 2019 die ook al verschillende winnaars voortbracht. Een andere topper die zich heeft gemeld het afgelopen jaar is Olympic Anaba, genomineerd voor de Olympiad 2022 en winnaar van 7x 1e prijs met 1e prov. asduif vitesse 2019 en 3e prov. asduif natour 2020. Het jong van Olympic Anaba deed het uitstekend in de veiling en eindigde op 2.000 EURO. Een halfzusje van Olympic Anaba deed het nog iets beter. De duivin met een prachtig klein pupil eindigde op 2.800 EURO. In totaal bracht de veiling 19.200 EURO op.