Veilingweekend ten einde: F & J Vandenheede (BE) behalen topgemiddelde van 4.650 EURO/duif

Zondag 23 augustus eindigden de veilingen: Derby Arona One Loft Race, F & J Vandenheede en de August auction

Derby Arona One Loft Race - 109 duiven - 1.141 EURO / duif
In de snel groeiende wereld van de eenhoksraces is Derby Arona een vast naam. De prestigieuze krachtmeting verwierf status als zwaarste eenhoksrace ter wereld met vele vliegkilometers over water. In de veiling werd een mooie mix aangeboden uit alle regionen van de wereld. De winnende duif, gekweekt door Douwe en Peter Soepboer, werd vandaag ook als eerste geklasseerd in het klassement van duurste duiven. Hij werd verkocht voor een bedrag van 10.200 EURO. Zijn nieuwe eigenaar komt uit Koeweit. Achter hem werd nog een strijd geleverd om een kleinkind van de New Laureaat, deze blauw witpen duivin klasseerde zich als 12e in de finale. Haar nieuwe thuisland wordt China. De Chinese koper betaalde 10.000 EURO.

Een overzicht van de herkomst van de kopers van deze veiling: China (31), Verenigde Staten (18), Taiwan (13), België (8), Groot Brittannië (6), Frankrijk (5), Qatar (4), Mexico (3), Polen (3), Roemenië (3), Bangladesh (2), Duitsland (2), Hongarije (2), Ierland (2), Koeweit (2), Nederland (2) en Oostenrijk (1).

F & J Vandenheede - 6 duiven - 4.650 EURO / duif
Het was miraculeus wat er gebeurde de afgelopen weken op de nationale vluchten van Limoges en Brive. Beide keren werd het complete podium in beslag genomen door de duiven van Freddy en Jacques. Een spectaculair seizoen en een kolonie om van te watertanden. Ijzersterk in de breedte en op alle afstanden. Vandaag liep hun veiling af, duiven gelieerd aan de nationale kopduiven. Het werd een daverend succes. Het gemiddelde per duif eindigde op 4.650 EURO en totaal brachten de zes duiven 27.900 EURO op.

De duurste duif komt uit de Nationale Asduif 'Miracle Ace'. Gekoppeld op een kleindochter van de Kaasboer brachten ze Suspense voort. Deze kras doffer steelt vandaag de show door verkocht te worden voor 10.200 EURO naar China. De overige 5 kopers komen uit: Polen (4) en China (1).

August auction - 21 duiven - 1.843 EURO / duif
Geluk bij een ongeluk voor de geïnteresseerde bieders zou je het kunnen noemen. Omdat sommige bieders wellicht hun hand overspelen en de aangekochte duiven niet betalen, brengt PIPA enkele malen per jaar deze niet gekochte duiven in veiling. Ook de veiling in augustus zat weer gevuld met een paar hele interessante duiven. Zo kwam er nog eens een zoon van Zwart Goud én New Laureaat te koop. Grondleggers voor vele marathon hokken.

Uiteindelijk ging de meeste aandacht uit naar een kleinzoon van New Harry en tegelijkertijd Harry. Deze blauwe doffer werd verkocht voor maar liefst 10.000 EURO aan de gelukkige nieuwe eigenaar uit Taiwan. De overige kopers kwamen uit de volgende landen: België (7), Nederland (3), Taiwan (3), China (2), Duitsland (2), Frankrijk (2) en Groot Brittannië (1).