Veilingweekend ten einde: Dochter Goed Grijs verkocht voor 21.000 EURO, Gebr. Leideman (NL) 5.150 EURO/duif, Bart Geerinckx 3.510 EURO/duif

Op zondag 21 juni eindigden de volgende veilingen: Collectors Items, Gebroeders Leideman (NL), Bart Geerinckx (BE), Marc De Cock (BE) , Mark Gilbert (UK) & Dean Pallatt (UK).

Collectors Items - 15 duiven - 2.257 EURO / duif
Kinderen van toppers - vaak zelf niet meer in leven - of duiven uit gerenommeerde bloedlijnen die zich ontpopten tot fantastische kwekers. PIPA verzamelde weer een prachtige collectie. Het klapstuk van deze veiling werd Sun Diamond. Een blauwe duivin afkomstig van Mike Ganus uit Sun City x Halover. Zij werd verkocht voor 6.000 en reist af naar Qatar. De andere veertien duiven deden het ook zeker niet onverdienstelijk. Gezamenlijk brachten ze 33.850 EURO op. De kopers komen uit de volgende landen: China (3), Qatar (3), Verenigde Staten (3), Koeweit (2), België (1), Marokko (1), Mexico (1) en Nederland (1).

Gebroeders Leideman (NL) - 6 duiven - 5.150 EURO / duif
Goed Grijs, een duivin met een geweldig karakter en een hele sterke wil om haar concurrentie te vloeren. Ze overwon zelf 8 keer in haar carriére en kweekt inmiddels geweldig. Haar kinderen weten wat het is om eerste prijzen te winnen in groot verband. Vandaag eindigde de compacte veiling van André en Bert. Met daarin onder andere Vitoria, winnares 1e NPO met 7 minuten voorsprong, maar ook een dochter van Goed Grijs. Het was een schouwspel om de bieders tekeer te zien gaan en waarbij ze allebei bereid waren diep in de buidel te tasten. De dochter uit Goed Grijs met het mooie ringnummer eindigend op 7777 werd verkocht voor maar liefst 21.000 EURO. Haar nieuwe eigenaar komt uit Nederland. Een kleinzoon van Goed Grijs viel ook in de smaak, hij gaat voor 3.600 EURO naar zijn nieuwe eigenaar en komt daar de 7777 weer tegen. De NPO winnares Vitoria deed het ook uitstekend en werd voor 2.200 euro verkocht naar eveneens een Nederlandse liefhebber. De overige 3 duiven werden verkocht naar: Malta (1), Frankrijk (1) en Nederland (1).

Bart Geerinckx (BE) - 10 duiven - 3.510 EURO / duif
Bart had wederom iets fraais gekweekt voor deze veiling. Waaronder een tweetal kinderen van Argento. Argento is inmiddels 16 jaar en wist in 2019 deze prachtige jongen nog voort te brengen. Koop 1 was Argento x Strong Gladice. Hij werd verkocht voor 4.200 EURO naar Qatar. Koop 2 was een duivin uit Argento x Olympiade duif Sweety. Haar nieuwe eigenaar komt uit België en betaalde 4.400 EURO. De duurste duif uit de veiling werd 'All in one 936'. Een kleindochter van Wittekop Sylvester, Olympic Girl, Blue Lagoon en Nadine. In totaal bracht de veiling 35.100 EURO op. De duiven worden als volgt verspreid: België (3), Duitsland (3), Qatar (2), China (1) en Luxemburg (1).

Marc De Cock (BE) - 10 duiven - 1.900 EURO / duif
Rockefeller! De 1e Nationale asduif allround in 2018, als je die koppelt op een dochter van Armando dan krijg je wel iets heel speciaals. Namelijk, Rocky Armando 265. Deze stond vandaag centraal in de veiling van Marc de Cock en werd de duurste. Voor 4.400 EURO werd hij verkocht naar China. Samen met zijn andere kompanen bezorgde hij Marc een prachtig gemiddelde van 1.900 EURO/duif. De kopers komen uit de volgende landen: Filipijnen (4), China (2), België (1), Groot Brittannië (1), Japan (1) en Polen (1).

Mark Gilbert (UK) - 10 duiven - 1.670 EURO / duif
Internationaal bekendheid verworven door zijn overwinningen op de zwaarste discipline. Maar ook bekend om zijn geweldige stam duiven, opgebouwd met onder andere jongen van New Laureaat. In een prachtveiling een top selectie inteelt New Laureaat duiven met als meest begeerde Double New Laureaat 180. Een dubbele kleinzoon van New Laureaat. Hij werd verkocht voor 2.500 EURO, de gelukkige koper komt uit China. Gemiddeld werd er 1.670 EURO/duif betaald voor deze fraaie collectie. De duiven verspreiden zich als volgt: China (2), Koeweit (2), Taiwan (2), België (1), Duitsland (1), Frankrijk (1) en Nederland (1).

Dean Pallatt (UK) - 17 duiven - 1.397 EURO / duif
De absolute elite van de grote fond is misschien wel gehuisvest bij Dean Pallat. Direct in het eerste jaar kweekte dit sterrenteam Miss Saffier, winnares van 1e Int. Pau duivinnen 2019 en 2e Int. Pau tegen 12.119 d., beiden nazaten van Last Saffier en Zoon Zwart Goud 716 …
Dean stelde een complete ronde jonge duiven samen uit al zijn beste kwekers! Waaronder een hele speciale uit Last Saffier, deze doffer werd geboren in 2007 en werd gekoppeld op een dochter van Olympic Romee. De duivin uit deze koppeling werd voor 2.600 EURO verkocht. Haar nieuwe eigenaar komt uit Groot Brittannië. De duurste uit de veiling van Dean werd Romee x Jill. Deze blauwe doffer is een kleinzoon van zowel Romee als Jill en zal in België voor nieuwe nazaten gaan zorgen. De overige 15 duiven gaan naar: Taiwan (5), Filipijnen (3), Groot Brittannië (3), Bangladesh (1), België (1), China (1) en Nederland (1).