Veilingweekend eindigt op ruim 230.000 EUR! De Cipier van Willy Vanhoutte verkocht voor 16.600 EUR!

In totaal werden er vandaag 155 duiven verkocht voor een totaalbedrag van 231.450 EUR. Een overzicht per veiling...

Willy Vanhoutte (BE) – 51 duiven – 1.451 EUR/duif
Met de totale verkoop van Willy Vanhoutte komt een einde aan de duivensportcarrière van een icoon in onze sport. Gezondheidsproblemen noopten Willy te stoppen met de duiven. De biedstrijd barstte de laatste uren van de veiling los en de prijzen gingen nog maal 3 de laatste dag. Duurste duif werd New Diplomaat, die samen met topkweker De Cipier werd verkocht, hij verhuist voor maar liefst 16.200 EUR naar China. Ook de andere topkweker, De Primus die samen met zijn zoon verkocht werd, werd naar China verkocht voor 6.000 EUR. Meer dan de helft (27) van de duiven werden verkocht naar China. Er bleven ook 9 duiven in België. De overige duiven verhuizen naar: USA (6), Taiwan (5), Qatar (3), Nederland (3),  Duitsland (1), Portugal (1) en Roemenië (1).

Luc De Laere (BE)  – 16 duiven – 1.547 EUR/duif
Luc De Laere kan zeer tevreden terugblikken op een mooie veiling. Blikvanger werd een zoon van Tiekes Bliksem die van eigenaar verandert voor maar liefst 5.400 EUR. De nestzus werd verkocht voor 3.800 EUR. Hier was de slokop Taiwan, maar liefst 7 duiven verhuizen naar daar. En 5 duiven blijven in België. Verder kwamen de kopers uit volgende landen: China (2), Groot-Brittanië (1) en Zuid-Afrika (1).

Gert Noels (BE) – 10 duiven – 1.170 EUR/duif
Dan was de veiling van Gert Noels aan de beurt. Duurste duiven in veiling waren een halfzus van Oliver, die voor 2.600 EUR van eigenaar verwisselde en een zoon van topkweekster Marceline, die verkocht werd voor 2.500 EUR. 4 van de 10 duiven worden verkocht naar Denemarken, 3 duiven blijven in België, 3 duiven verhuizen naar China en eentje naar Tsjechië.

Stanley Meyer (US) – 23 duiven – 708 EUR/duif
De Amerikaan Stanley Meyler stond bekend om zijn neus voor topduiven. Na zijn onverwachte overlijden eerder dit jaar kreeg PIPA de kans om via deze veiling een laatste eer te brengen aan de favoriete hobby van Stanley, door zijn unieke collectie op een mooie manier te presenteren. op die manier kwam een prachtige collectie Ad Schaerlaeckens & Bakker duiven in veiling. Duurste duifjes in de veiling waren: Halfzus Wonderduifje 2.200 EUR, Brother Super 418 1.500 EUR, Inbred Daydream 1.400 EUR. De duifjes werden verkocht naar volgende landen: Taiwan (7), België (6), China (4), Nederland (3) en telkens eentje naar: Duitsland, Portugal & Roemenië.

Sangers Pigeons (NL) – 24 duiven – 1.613 EUR/duif
Superman Marcel Sangers bracht het beste van zijn Dirk van den Bulck & Stefaan Lambrechts kwekers. Hiervoor blijkt Groot-Brittanië een grote markt te zijn. Maar liefst 10 duiven verhuizen naar de UK. De overige duiven verhuizen naar: China (6), België (2) en telkens eentje naar: Bangladesh, Duitsland, Nederland, Polen, Marokko en USA. Duurste in de veiling werd Unique, inteelt Kittel, verkocht voor 5.600 EUR, terwijl de nestmaat verkocht werd voor 3.200 EUR. Cash Flow, een ander inteeltje Kittel, werd verkocht voor 3.400 EUR.

Team Hooymans UK – 15 duiven – 2.287 EUR/duif
Een van de talenten van Jan Hooymans is de juiste mensen op de juiste plaatsen te zetten. Zo sprak hij topduivenmelker John Crehan aan om in Groot-Brittanië met de nazaten met de Harry-dynastie te spelen. Een samenwerking die meteen zijn vruchten afwerpt. Duurste duif in de veiling werd een dubbel kleinkind van Harry, 4.600 EUR. Ook een halfzus van New Harry en een kleinzoon van Harry James, gooiden met hun 3.200 EUR hoge ogen. De helft van de duiven verhuist naar Taiwan (7), de andere duiven zijn verkocht naar respectievelijk: Groot-Brittanië (2) en telkens eentje naar: China, Duitsland, Nederland, Polen, Roemenië en USA.

Carlo Gyselbrecht (BE) – 16 duiven – 1.981 EUR/duif
Carlo Gyselbrecht mocht deze veilingdag afsluiten en deed dat met een knaller van formaat! Carlo bezit een uniek kweekhok dat afgelopen seizoen maar liefst 3 (!) (inter)nationale winnaars wist voort te brengen. Dat wist het koperspubliek meer dan te waarderen. Duurste duifjes in de veiling werden de 2 nestmaten uit Crack Ad x Kleindochter Laureaat Barcelona. Zij werden verkocht voor respectievelijk 3.200 & 3.000 EUR. 6 duiven verhuizen naar Taiwan, de andere kopers komen uit: Frankrijk (3), China (3), Roemenië (2), Groot-Brittanië (1) en Japan (1).