Veilingweekend eindigt op 995.975 EURO, gemiddeld 4.149 EURO/duif

Op 22 en 23 november eindigden deze veilingen: Vermeerbergen-Wilms, Stefaan Lambrechts, Gevaert-Lannoo, Bart Geerinckx, Maarten Huijsmans, Pieter Veenstra, Joël Verschoot, Rik Cools, Lubomir Kubacek, Alwin Petrie, Verweij-De Haan & Dean Pallatt

Vermeerbergen-Wilms (BE) – 10 duiven – 2.820 EURO / duif
De specialisten van het jonge duiven spel verkochten na hun weergaloze seizoen 10 kanjers van hun 2020 selectie. Met een gemiddelde van 2.820 EURO/duif werd het een uitstekende veiling voor de opleiders van jong talent. De meest gewilde duif werd een tweevoudig vlucht winnaar welke een kleinkind is van Ornat en Best Kittel. Hij werd verkocht voor een bedrag van 6.600 EURO. In totaal bracht de veiling 28.200 EURO op.

Stefaan Lambrechts (BE) – 8 duiven – 4.513 EURO / duif
Nog niet eerder was het gemiddelde voor de veiling van Stefaan zo hoog als deze. Maar liefst 4.513 EURO/duif. Stefaan bracht een compacte groep van 8 duiven in veiling welke stuk voor stuk créme de la créme zijn. Zo verkocht hij twee kinderen van Lincia en twee kinderen van Venus. Zowel Lincia als Venus werden 1e Nationale Asduif. Het bleken de vier duurste duiven te worden in de veiling:

Dochter Lincia – 5.000 EURO

Zoon Lincia – 5.800 EURO

Zoon Venus – 8.200 EURO

Zoon Venus – 6.800 EURO

Gevaert-Lannoo (BE) – 101 duiven – 6.323 EURO / duif
Paul en Carlos bouwden jarenlang aan één der beste hokken van België op de midfond en grote halve fond. Zondag werd deze kolonie geveild, en niet zonder succes. De jarenlange inzet werd beloond met een prachtig veilingresultaat van 6.323 EURO/duif en een totale opbrengst van maar liefst 638.650 EURO. Vooraf werden de duiven Olympiad Ivanka, Enable en Platina als de beste duiven beschouwd. Dat bleek ook uit het veiling resultaat:

Olympiad Ivanka – 87.000 EURO
Enable- 78.000 EURO
Platina – 42.000 EURO

Echter, deze drie maakten niet alleen het resultaat. Zo werd Twiggy (moeder Enable) verkocht voor 38.000 EURO en verruilt New Rudy van eigenaar voor een bedrag van 32.500 EURO. Al met al een geweldige veiling waar we in de toekomst nog ongetwijfeld van zullen horen.

Bart Geerinckx (BE) – 10 duiven – 7.500 EURO / duif
De Little Star special werd aangevoerd door een ingeteelde dochter van Little Star zelf. Voor 22.000 EURO mag ze haar nieuwe eigenaar trots gaan maken. Haar vader is Super Yearling en een kleinzoon van Little Star. Hij won 2 eerste prijzen en in de veiling kwamen we ook een volle zus van hem tegen. Deze werd verkocht voor 8.600 EURO. De derde duurste die we u niet willen onthouden is Acy’s 259, een wonderschone geel oger doffer uit Acy. Acy werd 1e Olympiade duif LD in Budapest. Acy was een begenadigde vliegduif maar inmiddels onder andere ook al grootmoeder van Anne welke 7e Nationale asduif werd. Ze stond gekoppeld op een broer van Little Star. Een prachtige koppeling en een prachtig resultaat in de veiling. Voor 7.400 EURO mag hij zijn nieuwe koper gelukkig maken.

Maarten Huijsmans (NL) – 7 duiven – 3.357 EURO / duif
Olympic Roel, Doutzen, Super Cees etc. Het zat er allemaal in. En dat bleef niet onopgemerkt, veel interesse kwam er voor de jonge juweeltjes van Maarten. Maarten speelt al jarenlang fenomenaal op de midfond en behield in principe altijd zijn top duiven. Dat maakt het gemakkelijker om een paar unieke koppels samen te stellen voor PIPA. Het resultaat is een geweldige veiling die eindigde op een gemiddelde van 3.357 EURO/duif. De meeste aandacht was er voor een duivin die als twee druppels water lijkt op haar vader Olympic Roel. Zij werd de duurste in de veiling en haar nieuwe eigenaar betaald 5.200 EURO voor haar. 5.000 EURO was het laatste bod op een zoon van Super Cees x Blue Pearl. In totaal bracht de veiling 23.500 EURO op.

Pieter Veenstra (NL) – 23 duiven – 1.835 EURO / duif 
23 kweekklare duiven stonden zondag te wachten op een nieuwe eigenaar. Een serie duiven uit de lijn van Return Flojo maar ook kinderen van Nationale asduiven. Een hele mooie mix van duiven uit de beste kwekers van de familie Veenstra. Er staat geen dag stil dat de familie niet bezig is om te proberen hun kolonie te versterken. Zo zagen ook vele kopers hun kans schoon versterking toe te voegen aan hun eigen kolonie. De duif die als duurste werd verkocht is een dochter van Shamrock Ike (vader Return Flojo) gekoppeld op een dochter van Prince Esmee x Return Flojo. Zij werd verkocht voor 4.400 EURO. In totaal bracht de veiling 42.200 EURO op.

Joël Verschoot (BE) – 20 duiven – 2.600 EURO / duif
1e Nat. asduif fond KBDB 2018 (record coëfficiënt), 1e Olympiade duif, 3e Nat. asduif fond KBDB 2017 en 1e-2e-2e-10e Nationaal. Dat is iets waar je nageslacht van op je hok wilt bezitten. Dat wisten ook de kopers die zich mengden in de veiling van Joël. Met een gemiddelde van 2.600 EURO werden de 20 duiven verkocht. Alle 20 verbonden met Armando en stuk voor stuk blinkend op de foto. De duurste duiven in de veiling werden de dubbele kleinkinderen van Armando. Ze werden voor verkocht voor 5.000 EURO, 4.200 EURO, 4.000 EURO etc.

Rik Cools (BE) – 11 duiven – 1.164 EURO / duif
Jaar na jaar presteert Rik op de zware halve fond op een niveau dat slechts weinigen gegeven is, dit natuurlijk mede door de overvloedige aanwezigheid van het ras Vandenabeele. Daarvan was iets te verkrijgen in een veiling met 11 duiven. Het elftal uit de beste duiven van Rik bracht totaal 11.700 op. De best betaalde duif in de veiling werd een zoon van De Kleinen. Voor 1.900 werd hij verkocht.

Lubomir Kubacek (CZ) – 6 duiven – 2.275 EURO / duif
De Tsjechische superster Lubomir Kabacek werd onder andere bekend dankzij zijn wonderkweker Toni. Wat volgde was Blue Toni. De veiling die vandaag afliep trapte of met een prestatieduif die maar liefst 5 (!) eerste prijzen won tegen gemiddeld 2.458 duiven. Deze excellente vierjarige doffer werd verkocht voor 5.000 EURO. Hij eiste niet alle aandacht op, want het gemiddelde kwam vandaag op 2.275 EURO wat betekent dat de andere duiven ook werden verkocht voor goede bedragen. Zo werd een dochter van Blue Toni bijvoorbeeld als de op één na duurste verkocht voor 2.500 EURO. Nu de veiling van Lubomir ten einde is zal hij zich ongetwijfeld weer gaan richten op het seizoen 2021. Een jaar waarin we zeker van hem zullen horen.

Alwin Petrie (NL) – 9 duiven – 1.153 EURO / duif
Alwin Petrie kreeg meer motivatie toen zijn dochter ook fanatiek werd. Samen bereiden ze wekelijks hun duiven voor en niet zonder succes. Ze prijken wekelijks aan de kop van de uitslag en nog altijd met nazaten van onder andere zijn Gigi. De in 2009 geboren duivin kwam, zag en overwon. Vandaag was het de allerlaatste kans om iets van haar te bemachtigen. Alwin veilde voor de laatste keer een kind van haar. Gekoppeld op New Brummenaar zorgde ze voor Last Gigi. Deze eindigde vandaag op een bedrag van 3.000 EURO. Het gemiddelde van de veiling van Alwin was 1.153 EURO/duif wat hem op een totaal bracht van 10.375 EURO.

Verweij-De Haan (NL) – 20 duiven – 2.045 EURO / duif
Milos, de duif waarmee Verweij-De Haan definitief de wereldtop bestormde. Jarenlang stond en staat hij centraal in de kolonie van de Nederlandse combinatie. Inmiddels beginnen de nazaten het van Milos over te nemen. En niet geheel onverdienstelijk. Milos gaf de juiste genen mee, dat bewezen duiven als Red Rose, Miss Milos en vele anderen. Dat de marathon liefhebbers graag duiven aanschaffen bleek uit de succesvolle veiling die eindige op een totaal van 40.900 EURO. ‘Uiteraard’ werd de duurste duif in de veiling een zoon van Milos. Hij werd verkocht voor 9.800 EURO.

Dean Pallatt (UK) – 15 duiven – 1.580 EURO / duif
Dean bezit een magnifieke collectie Jelle Jellema duiven waaruit hij er een aantal veilde op PIPA. Eén van zijn uithangborden van de Jellema collectie is broer van Silke. Deze doffer van 2015 werd vader van de duurste duif in Dean zijn veiling. Het zal niet enkel aan hem hebben gelegen want de moeder is een dochter van Silke. Een prachtige koppeling die er voor zorgde dat de doffer hieruit werd verkocht voor 2.600 EURO. De veiling eindigde op een totaal van 23.700 EURO.