Overslaan en naar de inhoud gaan

Veilingweekend eindigt op 760.475 EURO, gemiddeld 4.224 EURO/duif

Op zondag 22 november eindigden deze veilingen: Central Lofts (UK), Green (CN), Europa Masters OLR (RO), Cyriel & Remi Fourneau (BE), Team BDS (BE), Philippe Dobbelaere (BE), Jan Hooymans (NL), Golden Algarve OLR (PT), Dehon-Demonseau (BE), Jos Cools (BE) & Jelle Jellema (NL).

Central lofts (UK) - 3 duiven - 8.467 EURO / duif
Klein maar fijn, die vlieger ging zeker op voor de veiling van Central Lofts. Het Engelse hok verkocht drie duiven maar pakten uit met onder andere Kade. Een blauwe doffer met aan vaderskant en moederskant de bloedlijnen van de wereldberoemde Euro van Leo Heremans. Hij werd reeds vader van maar liefst zeven eerste prijzen. Voor een bedrag van 17.000 werd hij verkocht.

Green (CN) - 13 duiven - 5.308 EURO / duif
Als er een Nationale winnaar wordt verkocht is daar altijd veel belangstelling voor, maar wat te denken van twee in één veiling. Het was Green Xiang deze twee klasbakken in veiling bracht. De veiling begon met de 1e nationaal Barcelona van 2014 genaamd New Remy, maar bij de marathon liefhebbers zeker een bekende. Naast zijn historische zege werd hij ook een begenadigd kweker. De andere Nationale winnaar die werd geveild is St. Vincent Remy. Deze kras doffer won de 1e Nationaal vanuit St. Vincent. Het zal geen toeval zijn dat de duiven ook familie van elkaar zijn.

Uiteindelijk werden beide duiven samen met een jong verkocht voor het bedrag van 34.000 EURO (New Remy) en 9.600 EURO (St. Vincent Remy).

De koper van New Remy is Daniel Van Ceulebroeck (Balegem, BE). De Van Ceulebroeck-duiven hebben een mooi stukje duivengeschiedenis geschreven. Vier keer mocht hij de smaak van een nationale zege proeven. Met de aankoop van New Remy steekt hij zijn ambitie niet onder stoelen of banken.

Europa Masters OLR (RO) - 10 duiven - 3.050 EURO / duif
Eén van de zwaarste edities werd dit jaar vervlogen in Roemenië. Misschien wel de zwaarste aller tijden. De route naar de finale was ook allesbehalve eenvoudig en de duiven die zich in deze top 10 wisten te klasseren hebben allen getoond over een leeuwenhart te beschikken. De veiling kon rekenen op voldoende belangstelling. De twee duurste duiven werden verkocht voor 5.600 EURO en 5.800 EURO. Er werd 5.600 EURO betaald voor de winnaar van de finale race en 5.800 voor de duif die als tweede werd geconstateerd in de finale en de titel van 1e asduif won.

Cyriel & Remi Fourneau (BE) - 6 duiven - 1.367 EURO / duif
In zijn debuutveiling op PIPA bood Nico topkwaliteit aan, zoals een volle broer van Mr. Agen (14e-42e-73e Nationaal). Het werd de duif waar de meeste belangstelling naar uitging. Maar liefst 2.100 EURO werd betaald voor deze kraswitpen doffer met een prachtig oog. In totaal bracht de veiling 8.200 EURO op.

Team BDS (BE) - 10 duiven - 3.150 EURO / duif
Team BDS wist een veiling te lanceren met een prachtig gevarieerd aanbod. Zo wisten ze hun eigen succesvolle duiven te combineren met het beste van PEC en Hugo Batenburg. De duurste duif uit de veiling werd New Kim's Hope. Een koppeling van Double Kaasboer (Team BDS) x Dochter New Kim. (Hok van de Wouwer/PEC). Voor een bedrag van 7.600 zal deze blauwe doffer ergens mogen proberen een hok te voorzien van extra kwaliteit. Een andere sterkhouder uit de kolonie van Team BDS is Lady Agen, als winnares van de 1e Nationaal Agen 2017 werd zij bekend. Maar het jaar daarop werd ze al moeder van Double Kaasboer. Haar dochter werd vandaag geveild voor een bedrag van 6.800, de vader van de geveilde duivin is Special One. De 1e Internationaal Barcelona van 2015. 

Philippe Dobbelaere (BE) - 7 duiven - 1.043 EURO / duif
De veiling van Philippe bestond uit een zevental duiven verwant aan zijn beste duiven Robin, Robby, Rocco & Giliam. De zeges die Philippe zijn te behalen zijn indrukwekkend. In zijn veiling viel het oog van de meeste kopers op een blauwe duivin gekweekt uit Giliam. Deze dochter van de 1e provinciale asduif werd verkocht voor 1.800 EURO. In totaal bracht de veiling 7.300 EURO op.  

Jan Hooymans (NL) - 37 duiven - 4.562 EURO / duif
Een veiling samenvatten van Jan Hooymans is meestal gooien met superlatieven. Vandaag gaan we het houden bij de indrukwekkende feiten.

- Kind New Harry - 18.400 EURO
- Kind Beauty Harry - 13.800 EURO
- Kind Harry Birdy 62 - 10.200 EURO
- Kind Harry Junior - 8.000 EURO

In totaal werden 37 duiven verkocht. Het veilingtotaal eindigde op 168.800 EURO. Daarmee verbreekt Jan een record. Nooit eerder bracht een veiling van Jan Hooymans op PIPA dit bedrag op.
Kortom, wederom een daverend succes voor Jan Hooymans die ongetwijfeld in 2021 weer van zich zal laten horen met klinkende uitslagen in binnen- en buitenland.

Golden Algarve OLR (PT) - 36 duiven - 3.433 EURO / duif
De duif die momenteel in het land der OLR specialisten geroemd wordt is Romario. In 2006 werd hij geboren uit ouders die als ei werden gehaald bij Ad Schaerlaeckens. Een aantal jaren geleden overleed deze duif die aan de basis stond van vele OLR successen. Vandaag werd Romario's Best geveild. Deze blauwe doffer werd gespeeld in de eenhoksrace Golden Algarve en won een 29e plaats in de finale. Hij werd gekweekt door de Zwitserse liefhebber Simon Wolf en is een kleinkind van Romario. Het was onze kopers niet ontgaan dat dit wel iets heel speciaal is. Na een lange strijd tussen verschillende kopers eindigde het bij 25.500 EURO.

Dat de Golden Algarve een OLR veiling is waar mensen graag duiven uit aanschaffen bleek uit de bedragen die werden betaald voor de winnaar en asduif van deze race. De winnaar bracht 10.600 EURO op en de asduif gaat naar een nieuwe eigenaar die 8.200 EURO voor haar betaalde.

Dehon-Demonseau (BE) - 12 duiven - 6.267 EURO / duif
De derde veiling ooit voor Dehon-Demonseau werd er eentje die de boeken in gaat als meest succesvolle. Maar liefst 75.200 werd er betaald voor 12 duiven uit de stal van Daniel. Hij verwierf wereldwijd bekendheid met zijn Best Kittel, Daniel, Junior en inmiddels Best Kittel II. Die laatste is een rechtstreekse zoon van Best Kittel die dit jaar als beste snelheidsduif van België werd gekroond. Een familie met snelheidsduiven die zijn weerga niet kent. 

Dat Daniel niet te beroerd is om ook wat speciaals te veilen bleek vandaag. Zo werd het eerste kind ooit geveild uit Best Kittel II. Maar liefst 11.200 EURO werd er betaald voor de jonge telg uit de Best Kittel dynastie.

Een andere wel hele speciale duif was de nestzus van Junior. Daarmee is ze dus een zus van de 2e Nationale Asduif Snelheid en is ze een dochter van Best Kittel. Bij de start van de veiling werd al snel duidelijk dat het niet eenvoudig zou zijn voor de kopers om haar in te kunnen lijven. Uiteindelijk slaagden Marcel & Brian Sangers uit Nederland erin om de voor hun meest waardevolle dochter van Best Kittel te kopen. Sangers Pigeons wordt de gelukkige nieuwe eigenaar van de kras witpen duivin. Zo voegen ze wederom een kind van Best Kittel toe aan hun collectie kinderen Best Kittel die als grootste van Nederland mag worden beschouwd.  

Jos Cools (BE) - 10 duiven - 4.080 EURO / duif
De veiling van Jos draaide vandaag vooral om de BE20-6108659, een blauwe geeloger doffer rechtstreeks uit de koppeling Miel x Octavia. Miel verjaarde dit jaar naar de dubbele cijfers en werd reeds vader van een aantal asduiven zoals Super Lady en Caprison. Octavia was zelf een uitstekende vliegduivin en inmiddels ook al moeder van Super Lady, welke 6e Nationale asduif werd. Oorspronkelijk stond het einde van deze duif gepland voor 16:00, maar om 17:14 werd het winnende bod van 18.000 gedaan. Een geweldig resultaat waarmee het totaal van de veiling op 40.800 EURO komt wat een gemiddelde prijs per duif is van 4.080 EURO.

Jos verkocht niet alleen zijn duurste jonge duif ooit, maar hij haalde ook zijn hoogste gemiddelde ooit in een online veiling.

Jelle Jellema (NL) - 36 duiven - 5.006 EURO / duif
Jelle zijn seizoen illustreert vooral hoe dicht geluk en verdriet bij elkaar liggen. Zo werd hij winnaar van de Nationale vlucht Barcelona met dank aan een ultieme krachtsinspanning van Silke. Echter, een aantal maanden na haar klinkende overwinning werd ze ontvreemd uit de hokken van Jelle.

Vandaag was er de mogelijkheid om op een eerlijke manier iets te kunnen bemachtigen van Jelle. Zijn veiling van 36 duiven stond vandaag als slotstuk op het programma. Het werd een hele speciale. Het begon al direct met koop 1: een zoon van Jef gekoppeld met Kleine Jade. De Barcelona winnaars van 2014 en 2019 brachten een prachtige kras doffer voort die vandaag eindigde op een bedrag van 31.500 EURO. Niet eerder werd er zoveel betaald voor een kind uit Jef. Met dat succes hield het niet op. De veiling zat boordevol duiven waar menigeen van zal watertanden.

Een kleine greep uit de veiling van vandaag:
Zoon Jef x Kleine Jade - 31.500 EURO
Dochter Rena - 9.800 EURO
Dochter Rena - 6.800 EURO
Zoon Romy - 6.200 EURO
Dochter Yinthe - 5.600 EURO
Dochter Romy - 5.000 EURO

In totaal bracht de veiling 180.200 EURO op. Gemiddeld 5.006 EURO/duif.
   

In december zal PIPA voor de 20e keer verjaren. Na 20 jaar hard werken aan een duidelijke strategie en door op zoek te gaan naar de juiste partners groeiden we uit tot het meest succesvolle veilinghuis voor postduiven. Nog dagelijks probeert PIPA het beste te doen voor zijn klanten, kopers en zullen we ook in de toekomst vooruitstrevend willen zijn. Over de jaren heen maakten al meer dan 22.000 mensen een biedersaccount aan welke verspreid zijn over de gehele wereld.