Overslaan en naar de inhoud gaan

Veilingweekend eindigt op 678.475 EURO, gemiddeld 2.210 EURO/duif

Op zondag 29 november en maandag 30 november eindigden deze veilingen: Franz-Josef Irmer, Anthony Maes, Hardy Krüger, Davy Tournelle, Jos & Lars Vercammen, Marc Vandevelde, De Smeyter-Restiaen, Roose-Pyra, November auction, Pieter Oberholster, Arie Dijkstra & Kas & Karel Meijers.

Franz-Josef Irmer (DE) – 8 duiven – 2.263 EURO / duif
Normaal verwacht je vanuit de Belgische hoek de rode duivels in een veiling. Maar het was Franz Josef die een prachtige collectie rood en vaal aanbood. Allen ingeteelt naar de bekende lijnen van Dirk van den Bulck. De duif die de meeste aandacht opeiste was de rode doffer Red Kittel Greipel. Deze is kleinzoon van de broers Kittel en Greipel. Voor 3.200 EURO werd hij verkocht. In totaal bracht de veiling 18.100 EURO op.

Anthony Maes (BE) – 20 duiven – 1.955 EURO / duif
Een prachtig aanbod stond zondag te wachten op nieuwe eigenaren. Waaronder een drietal provinciale winnaars welke aangevoerd werd door De Zevenhonderd. Een prachtige doffer die goed is voor drie eerste prijzen waaronder een overwinning op provinciaal niveau. Hij werd de duurste duif uit de veiling van Anthony, namelijk 6.000 EURO. De jonge duiven in de veiling die het meest aanspraken waren een broer van Cent et Deux en een doffer ingeteelt naar de Bonte Crack. Hun nieuwe eigenaren betaalden 2.100 EURO en 1.900 EURO. In totaal bracht de veiling 39.100 EURO op.

Hardy Krüger (DE) – 24 duiven – 2.054 EURO / duif
De aangewezen favoriet door Hardy in zijn veiling was The One and Only. Een duivin rechtstreeks uit de Olympiade duif Black Pearl. Aanbod om van te watertanden. Er werd hevig gestreden door verschillende kopers om deze duivin te bemachtigen. De oplettende geïnteresseerde heeft ongetwijfeld gezien dat de vader geboren is in 2008, wat betekent dat er niet veel kansen meer zullen komen. De gelukkige koper betaalde uiteindelijk 13.600 EURO. Hardy veilde in totaal 24 duiven die naar een gemiddelde gingen van 2.054 EURO, een uitstekend resultaat.

Davy Tournelle (BE) – 23 duiven- 2.739 EURO / duif
Op Argenton werd de 1e Nationaal gewonnen, op Gueret de 2e Nationaal en enkele weken later was het opnieuw raak met 1e en 2e Nationaal Tulle jaarlingen. Dat is Davy zijn seizoen in een notendop. Als je de veiling van Davy wilt samenvatten in een notendop zeg je: prachtig gemiddelde met hoogste omzet ooit voor Davy.

Met een aanbod van onder andere kinderen Tevez x Miss Torres, broertjes Miss Torres en vele anderen kon het bijna niet anders dan een klasse veiling worden. Dat werd het dus ook met een totaalopbrengst van 63.000 EURO. De duurste duif in de veiling komt uit Tevez gekoppeld op Miss Torres. Deze juweel van een duivin verruilt van eigenaar voor een bedrag van 8.400 EURO. De op één na duurste duif werd voor 4.000 EURO verkocht. Dit is een broer van Tiësto’s Lady, die werd 3e nationale Asduif KBDB in 2020 en won een 1e Nationaal van Argenton.   

Jos & Lars Vercammen (BE) – 12 duiven – 2.717 EURO / duif
Een veiling van Jos & Lars Vercammen valt al snel op door de donker geschelpte duiven uit de lijnen van de Mustang, Elektro en Samsung. Ze wisten dit deze keer goed te doorbreken met een spierwitte genaamd White Sugar. Deze halfzus van de 2e Nationaal Limoges trok nagenoeg alle aandacht en eindigde op een bedrag van 3.600 EURO. Daarmee werd ze niet de duurste in de veiling van Jos en Lars. Die eer was aan Olympic Mustang 05, een dochter uit Mustang x Olympic Eva. Haar nieuwe eigenaar betaalt 6.400 EURO voor haar.

De Smeyter-Restiaen (BE) -15 duiven – 3.240 EURO / duif
De superspeler Joost De Smeyter-Restiaen toonde de afgelopen jaren nadrukkelijk aan waarom hij tot de allergrootsten op de zware fond wordt gerekend. Zijn veiling liep vandaag af en ook daar was duidelijk zichtbaar dat Joost een gouden kolonie tot zijn beschikking heeft. Zo is hij in het bezit van de 1e Internationaal Pau 2015 en de 1e Internationaal duivinnen van Barcelona. Als je die dan ook nog eens op elkaar zet, krijg je Cas Floor Jr. 712, de duurste duif uit de veiling. Maar liefst 14.600 EURO werd betaald voor de zoon van twee absolute tenoren. De veiling bracht in totaal 48.600 EURO op wat goed is voor een gemiddelde van 3.240 EURO/duif.

Roose-Pyra (BE) – 6 duiven – 783 EURO / duif
Noël Roose en Roger Pyra legden de laatste jaren meermalen beslag op top 3 klasseringen als algemeen provinciaal kampioenschap KBDB West-Vlaanderen! Op PIPA debuteerden ze met een aantal topvliegers en kinderen van hun top kwekers. De duurste duif in de veiling werd De Wouwer 028 die voor 1.100 werd verkocht.

November auction – 14 duiven – 993 EURO / duif
Geluk bij een ongeluk voor de geïnteresseerde bieders zou je het kunnen noemen. Omdat sommige bieders wellicht hun hand overspelen en de aangekochte duiven niet betalen, brengt PIPA enkele malen per jaar deze niet gekochte duiven in veiling. Zo liep er vandaag de veiling af van de niet-betaalde duiven van de afgelopen periode. De compacte groep werd verkocht voor totaal 13.900 EURO en de duurste werd een dubbel kleinkind van New Laureaat die voor 2.300 EURO verhuist naar zijn nieuwe eigenaar.

Pieter Oberholster (UK) – 5 duiven – 1.160 EURO / duif
Pieter stelde voor PIPA een kleine groep Vandenabeele duiven samen om te veilen. Pieter is onder andere in het bezit van een geweldige zoon van de Bliksem waaruit hij vandaag ook iets veilde. Deze werd ook de duurste duif in zijn veiling. Zij werd voor 1.800 EURO verkocht. In totaal bracht de veiling van Pieter 5.800 EURO op wat gemiddeld 1.160 EURO/duif betekend.

Arie Dijkstra – 14 duiven – 1.379 EURO / duif
Vandaag was de mogelijkheid om uit het meesterwerk van Arie iets te bemachtigen. Zo veilde hij een groep jonge duiven gelieerd aan zijn basis duiven. Men weet dat daar wel eens een speciale kleur uitrolt, en zo ook vandaag zagen we weer een choco kleur in de veiling zitten. Het werd de duurste in de veiling van Arie, samen met een dochter van Gastorina. Gastorina is een kleinkind van de Kaasboer van Gaston van de Wouwer en bracht Arie al veel plezier. Beide duiven werden verkocht voor 2.700 EURO.

Kas & Karel Meijers (NL) – 14 duiven – 1.145 EURO / duif
Kas & Karel vergaarden bekendheid door hun knaluitslagen en brachten de afgelopen veilingen met regelmatig een speciale prestatie duif. Ook deze keer stond er weer een prachtig exemplaar klaar voor de kopers. Een 1e prijswinnaar tegen 10.492 duiven. En u raadt het al, verwant aan hun Olympic Nicole. Namelijk een dochter van Olympic Nicole en aan vaderskant een broer van de 2e nationale asduif jong KBDB. Voor 2.500 EURO werd deze winnares verkocht en mocht zich daarmee duurste duif in de veiling noemen.

Marc Vandevelde (BE) – 152 duiven – 2.421 EURO / duif
Marc kan zonder twijfel beschouwt worden als één van de grootste bijhuizen van Gaston. Daarmee heeft Marc een aantal echte smaakmakers verwant aan New Kim op zijn hokken. Hij bood zijn collectie aan op PIPA en niet zonder succes. Maar liefst 152 duiven gingen onder de hamer en werden verkocht voor een totaalbedrag van 368.050 EURO. Zo werden de volgende duiven, niet geheel onverwacht, de duurste duiven uit de veiling van Marc

Broer New Kim – 26.500 EURO

Zus New Kim – 20.500 EURO

Broer New Kim – 17.000 EURO