Overslaan en naar de inhoud gaan

Veilingweekend eindigt op 646.550 EURO, gemiddeld 2.965 EURO/duif

Op zondag 17 januari eindigden deze veilingen: Rino Verheye, Team Van Oss, Marc De Cock, Derek Rooney, Depasse-Lardenoye, Alfons Klaas, Maxim & Xavier Thoné, Pipa Elite Center, Arie Dijkstra, G&H Calis & Performance Pigeon Auction.

Rino Verheye (BE) - 7 duiven - 1.007 EURO / duif
Rino Verheye trapte vandaag af als het gaat om de aflopende veilingen. Om klokslag 10:00 verkocht hij zijn Jerommeke, een prachtige kras doffer met onder andere een 14e prijs nationaal vanaf Gueret op zijn palmares. De 5 jaar oude broer van Jommeke mag zijn carriére nu als kweekduif voortzetten. Rino zijn veiling eindige met een gemiddelde van 1.007 EURO/duif wat een totale opbrengst betekent van 7.050 EURO. 

Team Van Oss (NL) - 12 duiven - 3.546 EURO / duif
Meerdere Nationale/NPO overwinningen en natuurlijk het Nationale kampioenschap op de dagfond van het afgelopen jaar is het bewijs dat Team van Oss al jaren tot de top te behoren op de dagfondvluchten in Nederland. In hun veiling van vandaag ook een unieke duif, namelijk een volle broer van New Bliksem van Gaby Vandenabeele.Hij werd als duurste verkocht voor 15.000 EURO. Een andere duif in hun veiling die volop de aandacht trok was Harry Bourges, een neefje van New Harry die het klaarspeelde om de vlucht vanuit Bourges op zijn naam te schrijven in spelverband de Noordelijke Unie. Voor 11.400 EURO verhuist hij naar zijn nieuwe eigenaar. In totaal brachten de 12 duiven van Team van Oss 42.550 EURO op.

Marc De Cock (BE) - 11 duiven - 1.486 EURO / duif
Als Marc de Cock een veiling heeft uit zijn beste kwekers dan kan je er vergif op innemen dat er iets van Rockefeller bij zal zitten. De 1e Nationale Asduif allround van 2018 is een vaste waarde op de kweekhokken bij Marc. Vandaag werden er maar liefst drie kinderen uit verkocht. Eén van die drie werd ook de duurste in de veiling vandaag. Er werd 3.000 EURO betaald voor deze kras doffer uit de koppeling Rockefeller x Dochter Der 593 Roeper. Samen met een broertje en zusje van Rockefeller, kind van Bold Eagle en anderen eindigde de veiling op een mooi gemiddelde van 1.486 EURO/duif.

Derek Rooney (UK) - 15 duiven - 1.603 EURO / duif
Derek is in het bezit van een geweldige kweekkolonie. Zo bezit hij kinderen van onder andere Armando, Golden Prince en Harry. Als je dan een veiling organiseert van een groep jonge duiven dan krijg je een groep van 15 pareltjes. Vandaag werden ze op waarde geschat door de kopers. In totaal werd er 24.050 EURO betaald voor de groep jonge duiven. De meest gewilde was Best Armando 024, een blauwe duivin die zowel kleinkind is van Armando en Harry. Voor 2.100 EURO mag de koper zijn nieuwe aanwinst verwelkomen.

Depasse-Lardenoye (BE) - 10 duiven - 2.200 EURO / duif
Voor de teams van Stéphane & Alex Depasse en van hun goede vriend Jo Lardenoye is elk seizoen een nieuwe zoektocht naar National kopprijzen en met grote regelmaat staan ze in de schijnwerpers met een topresultaten op Internationale klassiekers. Ze zijn in het bezit van een geweldige basis marathon duiven die ook al succesvol werden ingepast op andere marathon hokken. Ook putten zij zelf nog jaarlijks uit deze basis duiven. Zo wonnen ze met Francine (7e nationaal Barcelona), Miss Perpignan (7e internationaal Perpignan) en Amby (9e nationaal Barcelona) een paar uitmuntende prijzen. Kortom, ze hebben een aantal duiven in huis waar menig liefhebber van droomt. Diezelfde dromers waren vandaag wellicht op de afspraak om iets te kunnen bemachtigen. De 10 duiven werden stuk voor stuk op waarde geschat en brachten in totaal 22.000 EURO op. De uitblinker van de veiling was Barca Francine 463, een equivalent uit Dark Barca x Francine. Hij werd voor 3.200 EURO verkocht.

Alfons Klaas (DE) - 7 duiven - 2.086 EURO / duif
Een compacte groep duiven gelieerd aan super duif Purdey stond vandaag op de agenda. Met als aanvoerder van dit zevental een kind van Purdey zelf. Als vader heeft deze een broer van Viktor. Viktor kent het gros van de melkers uiteraard ook. Die bekendheid vergaarde zij dankzij het winnen van de Million Dollar Race. Het kind van Purdey werd vandaag verkocht voor 4.000 EURO. Het werd daarmee niet de duurste uit de veiling. Die eer was weggelegd voor een dochter uit zijn Super Pair, daarmee is ze een volle zus van de 1e Provinciaal tegen 13.408 duiven maar ze is ook een kleindochter van Purdey. Een duif met een prachtige achtergrond die voor 4.400 haar koper mag proberen te verblijden met 'gouden eitjes'.

Maxim & Xavier Thoné (BE) - 101 duiven - 1.502 EURO / duif
Uiteraard kent een ieder in de duivenwereld de naam van Jos Thoné. Maar inmiddels hebben Maxim & Xavier ook flink indruk weten te maken. Vandaag was de laatste dag van hun veiling waarin ze de allerbeste vliegduiven aanboden aangevuld met een groep jonge duiven van hun topduiven. Ster van hun kolonie is Candira. Zij is Olympiade duif in de categorie allround 2020. Met een erelijst om u tegen te zeggen mag ze nu haar genen proberen door te geven aan haar koper. Deze betaalde 29.500 EURO voor de witte raaf. De veiling eindigde op een totaal van 151.750 EURO. De duurste duiven uit de veiling waren:

Candira - 29.500 EURO
Bill - 9.000 EURO
Romea 403 - 7.000 EURO
Super Joe - 6.000 EURO
Victor - 5.000 EURO

Pipa Elite Center (BE) - 8 duiven - 36.225 EURO / duif
In de veiling van PEC werd vandaag nog iets heel speciaals geveild. Namelijk een kind van Golden Prince met als moeder New Kim. Enige tijd geleden maakte zij furore door de duurste duif ooit te worden die online werd verkocht. Haar zoon ging vandaag voor een andere mijlpaal. Voor een bedrag van 160.000 mag hij zich de duurste jonge duif ooit verkocht noemen. De jonge duif, genaamd Golden Kim, zal aan de andere kant van het kanaal gaan zorgen voor nageslacht. Dat doet hij namelijk bij Dean Pallat.

Arie Dijkstra (NL) - 9 duiven - 1.989 EURO / duif
De welbekende choco duiven van Arie maakten vandaag het mooie weer in zijn veiling. De ingeteelde duiven uit Leonardo en Tinkelbel werden verkocht voor 4.200 EURO en 6.000 EURO. De duurste van de twee choco duiven komt uit Renoir x Chocco 44 en is dankzij die koppeling een halfbroer van de 1e nationale asduif eendaagse fond maar ook van de 1e provinciale asduif. Samen met hun andere zeven metgezellen eindigde de veiling van Arie op een gemiddelde van 1.989 EURO/duif. Zo werd de Leonardo x Tinkelbel Special wederom een succesvolle veiling welke in totaal 17.900 EURO opbracht.

G&H Calis (NL) - 11 duiven - 2.227 EURO / duif
Naast de gekende namen op PIPA mochten we vandaag de debuut veiling van Gerard en Harold Calis naar een goed einde zien excelleren. Hun kolonie is opgebouwd uit de beste lijnen van een aantal succesvolle Nederlandse liefhebber zoals Marcel Sangers, Comb. Verbree, Vredeveld-Leemhuis en anderen. Ze wisten de stam zo te smeden dat ze inmiddels zelf een ijzersterke basis hebben gelegd die momenteel zorgt voor vele successen en die de mannen uit Bussum heeft verzekerd voor de toekomst. Eén van die topduiven uit hun kolonie is The Potential, PIPA vroeg om iets speciaal te veilen en Gerard en Harold kwamen over de brug met The Potential. Een prachtige 5-jarige doffer met een enorme staat van dienst. Vandaag trok hij veel aandacht en eindigde op een mooi bedrag van 3.600 EURO. Een absolute topkweker in de gelederen in Bussum is Red Baron. Hij wist in zijn loopbaan al flink indruk te maken op het kweekhok en vandaag was de allerlaatste kans om daar online iets van te bemachtigen. Ze veilden een zoon van Red Baron x Vale Bulck die naar een prachtig bedrag van 6.600 EURO ging. 

Performance Pigeon Auction - 27 duiven - 1.333 EURO / duif
Jaarlijks brengt PIPA enkele veilingen waarin super prestatie duiven worden aangeboden van top hokken. Ook dit veilingjaar werden weer vliegparels geselecteerd voor deze specifieke veilingen met 1e prijs winnaars en nationale kopprijs winnaars. In deze editie was er een hoofdrol weggelegd voor de duiven van Rens van der Zijde. Zijn 3 kleinkinderen van Lucky Red gekoppeld aan onder andere de duiven van Maurice Hasendonckx via Foeke Hoekstra zorgden ervoor dat Rens de duurste twee duiven verkocht in deze veiling. De bedragen die werden betaald voor deze twee duiven zijn 2.900 EURO en 2.600 EURO. De groep prestatieduiven bracht in totaal 36.000 EURO op.