Veilingweekend eindigt op 498.125 EURO. Gemiddeld 3.172 EURO / duif

Op zondag 18 april eindigden de volgende veilingen: Collectors Items, Jos Martens, Jos Thoné, Pieter Oberholster, Wendela Wiersema, PIPA Breeding, Kemper Pigeons, Dean Pallatt & Ken Easley.

Collectors items - 34 duiven - 2.262 EURO / duif
Kinderen van toppers - vaak zelf niet meer in leven - of duiven uit gerenommeerde bloedlijnen die zich ontpopten tot fantastische kwekers. PIPA maakt er een sport van deze ‘collectors items’ op te sporen en ze aan te kunnen bieden in veiling. Deze keer onder andere rechtstreekse duiven uit het allerbeste van Gino Clicque, Jan Hooymans, Bart Geerinckx, Jelle Roziers, PIPA Elite Center, Jelle Jellema, Batenburg-Van De Merwe, Verweij-De Haan, Günter Prange, Stickers Donckers, etc. De duurste die vandaag werd verkocht is Young Harry Junior. De naam verklapt het al een beetje. Een zoon van Harry Junior. Deze werd verkocht voor een bedrag van 8.400 EURO.

Jos Martens (NL) - 11 duiven - 1.045 EURO / duif
Het icoon uit Zuid Limburg die maar liefst drie maal een Internationale klassieker won binnen 10 jaar. Dan kan het niet anders dat de kolonie van Jos berust is op duiven met een lange adem. Vandaag kwamen er weer een aantal in een veiling waarbij de meeste aandacht uitging naar een kind van Helios. Helios was de Internationale winnaar van Perpignan in 2018. In totaal brachten de 11 duiven van Jos 11.500 EURO op. 

Jos Thoné (BE) - 22 duiven - 1.255 EURO / duif
Sachi 282 werd vandaag de publiekstrekker in de veiling van Jos. Een stralende blauwe duivin uit Billy x Sachi. Toen de veiling was afgelopen stond ze op een bedrag van 2.700 EURO. De overige jongen deden het ook zeker niet onverdienstelijk. Samen haalden ze een totaalbedrag van 27.600 EURO wat gemiddeld 1.255 EURO per duif is. 

Martial Maindrelle (FR) - 11 duiven - 855 EURO / duif
Wellicht de meest succesvolle liefhebber van Frankrijk is dokter Martial Maindrelle. Vanaf 1999 aanwezig namens Frankrijk op de Olympiade en bezitter van een kolonie ware kopvliegers! Martial selecteerde een groep duiven voor PIPA en opende vandaag met Triple Victory. Zij is goed voor drie overwinningen en won vandaag de titel van duurste duif in de veiling. Namelijk 1.700 EURO. Samen met haar 10 kompanen eindigde ze op een totaalbedrag van 9.400 EURO.

Wendela Wiersema (NL) - 8 duiven - 2.888 EURO / duif
Miss Chimay stond aan de basis van de veiling van Wendela vandaag. Een prachtige kras duivin met een geweldige staat van dienst. Naar haar provinciale overwinning legde ze beslag op tal van ereprijzen. De kwaliteit werd gezien door de kopers die moesten vechten op de duif binnen te kunnen halen. Uiteindelijk resulteerde dat is een bedrag van 11.000 EURO. Haar zoon werd in deze zelfde veiling verkocht voor 4.600 EURO en sloot de veiling af als tweede duurste duif. Een prachtige opbrengst van 23.100 EURO totaal voor de acht duiven van Wendela.

PIPA Breeding (BE) - 10 duiven - 14.920 EURO / duif
PIPA Breeding maakte speciaal voor deze veiling een prachtige selectie. Zo zaten er onder andere 2 rechtstreekse kinderen van Best Kittel in de veiling maar ook alvast twee kinderen van Best Kittel II. Aangevuld met kinderen van Daniel & Junior werd het een groot succes. De duurste van het tiental werd een zoon van Best Kittel II x Moeder Best Kittel. Er werd 29.500 EURO betaald voor de kras witpen doffer. In totaal eindigde de veiling op een bedrag van 149.200 EURO.

Kemper Pigeons (DE) - 7 duiven - 6.143 EURO / duif
Kemper Pigeons bracht iets heel speciaals vandaag in een veiling van totaal 7 duiven. Zo zaten er onder andere drie kinderen van Greipel in zijn veiling maar ook een rechtstreekse zoon van Kittel. Die laatste ging als duurste naar zijn nieuwe koper. Die betaalde 10.600 EURO. De op één na duurste werd een zoon van Greipel die voor 8.600 EURO werd verkocht. In totaal bracht de veiling van Kemper Pigeons 43.000 EURO op.

Dean Pallatt (UK) - 18 duiven - 1.817 EURO / duif
Dean Pallat bracht weer een zeer unieke selectie jonge duiven uit zijn collectie rechtstreekse Jelle Jellema kwekers in veiling. Dean bezit zonder twijfel de kostbaarste Jellema-collectie ter wereld; uit werkelijk alle toppers pronken directe kinderen op zijn kweekhok. De fond matadoren die hun kolonie willen versterken zullen vermoedelijk geen spijt krijgen van hun aankopen. Een zoon van Zwart Goud gekoppeld aan een dochter van Romee bracht de duurste duif in de veiling van vandaag voort. 3.000 EURO werd er voor deze kras doffer betaald. De achttien jonge duiven haalden een resultaat van 1.817 EURO/duif. In totaal betekend dat een opbrengst van 32.700 EURO.

Ken Easley (US) - 28 duiven - 4.118 EURO / duif
Ouders van superduiven en echte collectors items uit de Internationale wereld van de One Loft Races stonden vandaag centraal in de veiling van Ken Easley. Een werkelijk prachtige groep duiven bood Ken aan en die werden ook  gewaardeerd. Zo stevenden de 28 duiven af naar een eindresultaat van 115.300 EURO. De duurste duiven uit de veiling van Ken werden;

Puggle - 25.000 EURO
Saad - 16.000 EURO
Mother Puggle - 8.600 EURO
Coco Chanel - 8.000 EURO
Father Puggle - 7.600 EURO