Overslaan en naar de inhoud gaan

Veilingweekend eindigt op 445.900 EURO, Mike Ganus (US) 5.133 EURO/duif, Joël Verschoot (BE) 3.444 EURO/duif, Batenburg-Van De Merwe (NL) 3.442 EURO/duif

Op zondag 10 mei eindigden de volgende veilingen: T&J Elzinga, Joël Verschoot, Wout Spierings, Franz-Josef Irmer, Verweij-De Haan, Mike Ganus & Batenburg-van de Merwe.

T&J Elzinga (NL) - 13 duiven - 2.104 EURO / duif
Het veilingweekend werd afgetrapt met een prachtige collectie van T&J Elzinga. Een ieder kent deze vader en zoon combinatie dankzij hun Esmee. Met deze duivin vormden zij een solide basis voor de jaren die daarop zouden volgen.  Als finishing touch blijkt samenkweek met Jan Hooymans (Harry x Esmee) een gouden greep te zijn geweest. Eén van de nakomelingen stond centraal in deze veiling. Prince Esmee, zelf winnaar van de welbekende dubbel op de NPO concoursen Sens en Morlincourt. In de veiling werd een volle broer van Prince Esmee als duurste verkocht, deze blauwe doffer verhuist voor 6.800 EURO naar Singapore. Samen met de andere 12 loten in deze veiling wist de veiling naar een totale opbrengst van 27.350 EURO te excelleren. De kopers komen uit de volgende landen: Taiwan (5), Duitsland (2), Koeweit (2), Singapore (2), Italië (1) en Nederland (1).

Joël Verschoot (BE) - 18 duiven - 3.444 EURO / duif
Een prachtige Armando Special werd de kopers op PIPA voorgeschoteld. Ingeteelde jongen naar Armando, kinderen Armando gekruist op kinderen van Contador en nog veel meer om de vingers bij af te likken. Het was dringen geblazen voor de kopers om iets te kunnen bemachtigen. Met een prachtig gemiddelde van 3.444 EURO/duif eindigde de veiling op een totaal van 62.000 EURO. Er zijn maar liefst drie duiven die als duurste mogen worden bestempeld. Voor een bedrag van 5.000 EURO werden twee dubbele kleinkinderen van Armando en een zoon Armando x dochter Contador verkocht. De 18 duiven verspreiden zich als volgt: België (5), Polen (4), Duitsland (2), Verenigde Staten (2), Oostenrijk (1), Canada (1), China (1), Turkije (1) en Taiwan (1).

Wout Spierings (NL) - 82 duiven - 1.584 EURO / duif
Een onbedoelde annulering van de herstart gaf aanleiding tot deze totale veiling van Wout Spierings. Nog eenmaal konden de kopers een duif van de duivenmelker uit Waalwijk aanschaffen. Een veiling boordevol duiven uit zijn welbekende Prince duiven aangevuld met duiven van Jan Hooymans. De topper uit de verkoop werd een zoon van New Harry gekoppeld op Olympic Cape. De kras doffer zijn nieuwe eigenaar komt uit Koeweit en betaalde 9.000 EURO. In totaal bracht de veiling 129.850 EURO op. De duiven verspreiden zich als volgt: Taiwan (21), Nederland (20), China (7), België (7), Koeweit (5), Groot Brittannië (4), Frankrijk (4), Egypte (2), Arabische Emiraten (1), Tsjechië (1) en India (1).  

Franz-Josef Irmer (DE) - 11 duiven - 2.436 EURO / duif
Franz-Josef zette speciaal voor deze veiling een aantal van zijn beste vd Bulck kwekers tegen elkaar en bereide een prachtige veiling voor. Bekende namen als Kittel, Broer Goede Rode, 40000, Olympic Rosita en anderen waren vaker terug te vinden in de pedigrees. De veiling kwam deze middag tot zijn hoogtepunt en eindigde op een gemiddelde van 2.436 EURO/duif. De meest gewilde werd een rode duivin, ingeteeld naar Kittel. Haar nieuwe eigenaar komt uit Polen en betaalde 4.000 EURO voor haar. De nieuwe eigenaren komen uit de volgende landen: Polen (4), China (2), Taiwan (2), Qatar (1), Roemenië (1) en de Verenigde Staten (1).

Verweij-De Haan (NL) - 8 duiven - 2.863 EURO / duif
De legende Milos, op dit moment 18 jaar oud. Ook in deze veiling was er weer de mogelijkheid om van de grondlegger van de successen van Michel en Peter iets te bemachtigen. En als Red Rose dan ook nog eens de moeder is van dit kras duivinnetje, dan is het misschien wel vanzelfsprekend dat deze duif de show stal in de veiling. Ze eindigde op een bedrag van maar liefst 8.200 EURO en zal verhuizen naar haar nieuwe eigenaar uit Taiwan. De overige duiven verhuizen naar Taiwan (3), België (1), Frankrijk (1), Nederland (1) en de Filipijnen (1). 

Mike Ganus (USA) - 9 duiven - 5.133 EURO / duif
Wie Mike Ganus zegt, zegt vaak direct Sun City. Deze geweldenaar was vader van maar liefst twee keer de winnaar van de Millon Dollar Race. Nooit eerder presteerde een duif het om dát als nageslacht voort te brengen. Mag-ni-fiek! En wat voor een veiling werd er door Mike en PIPA samengesteld. Mike neemt alle facetten van onze geliefde sport serieus en bood 9 prachtige kinderen van Sun City aan welke voor gemiddeld 5.111 EURO/duif werden verkocht. De kruising van Sun City x Mix zorgde voor de meeste aandacht. Zij verhuizen voor een bedrag van 9.200 EURO en 6.200 EURO naar hun nieuwe eigenaren uit de Verenigde Staten en Qatar . De andere kopers komen uit: Qatar (3), Koeweit (2), Irak (1) en Nederland (1).

Batenburg- Van De Merwe (NL) - 38 duiven - 3.442 EURO / duif
Deze veiling van Hugo en Anita eiste direct de volle aandacht op. Koop 1: een direct zoon van New Laureaat, een prachtige kraswitpen doffer met witte spikkels rond zijn kop die hij ongetwijfeld vererfd zal hebben van zijn moeder. Zij is op haar beurt een dochter van Special One x Kleine Jade. Een prachtige aanbieding die vooraf al bestemd zou worden als duurste in de veiling. Een Nederlandse koper had zijn zinnen er op gezet en mag deze aanwinst toevoegen aan zijn kolonie. Op de voet gevolgd door zijn zusje die voor 12.000 eveneens binnen de landsgrenzen blijft. Verder was er vanzelfsprekend nog prachtig materiaal beschikbaar van Nationale winnaars, asduiven en andere duiven. In totaal bracht de veiling 130.800 EURO op. De kopers komen uit: Taiwan (10), Nederland (8), België (7), China (3), Groot Brittannië (2), Japan (2), Slowakije (2), Duitsland (1), Frankrijk (1) en Roemenië (1).