Veilingweekend eindigt op 327.400 EURO, Jelle Jellema (NL) 5.356 EURO/duif, Tom van Gaver (BE) 3.673 EURO/duif

Op zondag 21 maart eindigden deze veilingen: Jelle Jellema, Tom Van Gaver, AT Breeding loft by Hadrien Marsille, Samuel Mbiza, Hardy Krüger, Stefaan Lambrechts, Arie Dijkstra, Mark Gilbert & Verweij De Haan.

Jelle Jellema (NL) - 16 duiven - 5.356 EURO / duif
Één van de doffers die een grote impact heeft gehad op de successen van Jelle Jellema de afgelopen jaren is MG430 … vader van o.a. Silke met 1e Nat. Barcelona en 3e Int. Narbonne, maar ook vader van Joyce 8e Nat. Agen, Evi 9e Nat. Perpignan, 10e Nat. Barcelona, Anna 13e Nat. Marseille en MG430 is ook grootvader 4e finale Victoria Falls 2020 … En meer, veel meer Nationale top klasseringen werden behaald met nazaten van deze gigant. PIPA organiseerde samen met Jelle een MG430 special welke een daverend succes werd. Er werden 16 duiven verkocht voor een totaalbedrag van 85.700 EURO. Een geweldig resultaat. De uitblinkers van de veiling waren de volgende:

Son MG430 x New Jade 7 - 19.000 EURO
Daughter Yinthe - 8.400 EURO
Daughter Joyce - 8.200 EURO
Daughter Rena - 5.800 EURO
Daughter Joyce - 5.800 EURO

Tom Van Gaver (BE) - 15 duiven - 3.673 EURO / duif
Een geweldige collectie van 15 duiven van Tom werd gisteren zeer succesvol verkocht. Dat is ook niet gek want Tom schudde afgelopen seizoen een aantal keer flink aan de boom. Zijn resultaten zijn indrukwekkend en zijn stamduiven blijven jaarlijks zijn kolonie naar een hoger niveau stuwen. Niet alleen op eigen hok maar ook bij anderen. (bijvoorbeeld 1e nationale asduif jonge duiven bij Philip De Maeseneer). Eens te meer reden voor de potentiële kopers om toe te slaan, dat werd niet eenvoudig want er waren veel mensen geïnteresseerd. De veilingen eindigde totaal op 55.100 EURO, de drie best verkochte duiven waren de volgende:

Finnman's Magic - 6.600 EURO
Finn's Tetske 98 - 6.200 EURO
Finn's Tetske 79 - 6.000 EURO
 

AT Breeding loft by Hadrien Marsille (BE) - 977 EURO / duif
De jonge liefhebber Hadrien Marsille onderscheidt zich met super prestaties die de jongeling al richting de Nationale kampioenschappen bij de jeugd van de KBDB duwde. In 2015, 2016 en 2018 werd hij jeugdkampioen van België en ook bij de seniorleden prijkt zijn naam in de absolute top. Met Golden Clyde 130 aan kop in zijn veiling hebben we direct de duurste duif uit de veiling te pakken. De 3e provinciale asduif sloot af op een bedrag van 1.700 EURO. Samen met de overige duiven sloot zijn veiling af met een totaalopbrengst van 12.700 EURO. 

Samuel Mbiza (SA) - 7 duiven - 2.921 EURO / duif
Met de record-brekende aankoop van Golden Prince van Gino Clicque beheerste Samuel Mbiza lange tijd de Internationale krantenkoppen. Samuel Mbiza kocht de Golden Prince als toen duurste duif ooit ter wereld in online veiling voor maar liefst 360.000 Euro. Golden Prince nazaten wonnen de afgelopen jaren o.a. 2x 1e Nationale asduif bij Gino Clicque en vele andere topprijzen. Samuel veilde op PIPA twee rechtstreekse kinderen van dit icoon en vulde de veiling verder aan met een aantal speciale kleinkinderen. De kinderen eindigden beide op 7.200 EURO en werden daarmee zoals verwacht de duurste duiven in de veiling.

Hardy Krüger (DE) - 10 duiven - 2.580 EURO / duif
Hardy heeft met zijn Black Power dynastie een super stam duiven onder de pannen die karrenvrachten aan 1e prijzen, asduif titels en uiteindelijk ook Olympiade deelnames in de wacht wisten te slepen. Één van de exponenten van Black Power is Black Diamond. De kleinzoon van de legende stond vandaag aan de basis van de twee duurste duiven in de veiling van Hardy. Hij verkocht twee kinderen met als moeder Black Luna voor 3.800 EURO en 3.400 EURO.

Stefaan Lambrechts (BE) - 43 duiven - 1.617 EURO / duif
De kolonie Lambrechts excelleert wereldwijd en de dynastie van 1e Nationale asduif Lincia is één der meest geroemde wereldwijd. Maar zeker ook nazaten van basiskoppel Blauwe Gert x Van Loock blinken overal ter wereld uit … jongste kweeksensatie is de 1e Nat. asduif KBDB 2018 Venus; haar genen blijken al goud waard en winnen al bij Stefaan en bij liefhebbers wereldwijd. De duurste duif in de veiling van Stefaan werd New Venus 610, deze volle broer van Venus werd verkocht voor een bedrag van 9.200 EURO. De rode doffer zal zijn nieuwe koper ongetwijfeld in de handen doen wrijven. De kinderen van Venus en Lincia eindigden ook op mooie bedragen. Ze werd een zoon Lincia verkocht voor 3.600 EURO en een dochter van Venus voor 5.000 EURO. In totaal bracht de veiling van Stefaan 69.550 EURO op.

Arie Dijkstra (NL) - 14 duiven - 1.479 EURO / duif
Arie heeft met Gastorina een weergaloze duivin op zijn kweekhok. De schone blauwe, geboren in 2012, is een kleindochter van De Kaasboer van Gaston van de Wouwer. Ze wist al menig eerste prijswinnaar voort te brengen en ook haar kleinkinderen laten regelmatig van zich horen. Zo werd er dit jaar bekend dat een kleinkind als 2e werd genomineerd in Nederland voor de Olympiade in de Allround klasse. Arie koppelde haar voor PIPA aan Rocking Blue, deze komt rechtstreeks uit het koppel Leonardo x Tinkelbel en wist reeds een boek vol referenties af te leveren. De jongen uit dit koppel werden verkocht voor 3.200 EURO en 1.900 EURO. Samen met hun kompanen eindigde de veiling totaal op 20.700 EURO.

Mark Gilbert (UK) - 7 duiven - 2.757 EURO / duif
Mark is één van de kopstukken op de Internationale klassiekers, dus daarmee komt gegarandeerd topklasse in veiling. Onder andere beste lijnen van Batenburg-VD Merwe en Jellema, uit kinderen van 1e Int. Barcelona winnaars New Laureaat, Kleine Jade, Special One, Lloyd, Sumerian Fighter … van 1e Nat. Barcelona winnaar New Witbuik, 3e Int. Barcelona Silvie, 5e Int. Barcelona Luna May, Olympiade duif Romee … en tenslotte een kind van 2x 1e Nationaal winnaar Southfield Hugo x Yvette, moeder 1e Int. St. Vincent. De duiven vielen in de smaak en werden verkocht voor een totaalbedrag van 19.300 EURO. Duurste duif in de veiling van Mark werd een kind van Hugo. De blauwe zoon eindigde op een bedrag van 4.400 EURO.

Verweij-De Haan (NL) - 8 duiven - 2.263 EURO / duif
De ster van het hok van Verweij-de Haan is Milos. De stamvader is inmiddels 19 jaar en blijkt vruchtbaarder dan gemiddeld. Daarom pronkt er vol trots dan ook een zoon van Milos op plek één in de veiling van Michel en Peter. Hij werd als meeste begeerd door de kopers en eindigde als hoogste in de veiling op een bedrag van 5.800 EURO. De overige zeven duiven deden het niet onverdienstelijk waardoor ze naar een totaalopbrengst gingen van 18.100 EURO.