Veilingweekend eindigt op 320.000 EUR ! Thibaut-Boons 20.500 EUR – 19.000 EUR -…

Op zondag 17 februari eindigen volgende veilingen: Kubacek Lubomir (CZ), Jeroen & Stijn Rans (BE), Thibaut-Boons (BE), Stef Bals (NL), Co & Piet Verbree (NL), gebroeders Scheele (NL), John Crehan (UK) & Karlo van Rompaey (BE).

Lubomir Kubacek (CZ) – 8 duiven – 2.169 EUR/duif

De aftrap werd gegeven met de veiling van Lubomir Kubacek, dé kampioen van Tsjechië. Hij haalde een prachtig gemiddeld van bijna 2.200 EUR/duif. Duurste duif in veiling werd een dochter van de legendarische Rudy van Gaby Vandenabeele, zij werd verkocht voor 7.400 EUR. Andere blikvangers waren Tiger, 4e Nat. Asduif en Hattrick, 1e Nat. Zij werden respectievelijk voor 2.700 EUR en 2.600 EUR verkocht. De kopers kwamen uit: Taiwan (3), Duitsland (2), Verenigd Koninkrijk (1) en Egypte (1).

 

Jeroen & Stijn Rans (BE) – 8 duiven - 1.825 EUR/duif

De broers Rans zijn sterke spelers voor het zwaardere werk. Hier werden op één na alle duiven gekocht door dezelfde koper uit het Verenigd Koninkrijk. Het andere duifje blijft in België. De blikvanger van de veiling werd een kind uit Frans, 1e Nat. Perpignan x Zwarte Weduwe, 1e Nat. Pau, dat werd verkocht voor 3.200 EUR.

 

Stef Bals (NL) – 6 duiven – 4.383 EUR/duif

Deze jonge knaap bracht met zijn Golden Yearling een topduif in veiling. Niet te verwonderen dat er een hevige biedstrijd zou zijn. Finaal werd er afgetikt op maar liefst 18.200 EUR ! De inteeltje naar Miss Universe van Maarten Huijsmans haalden ook mooie prijzen, respectievelijk: 3.400 EUR en 2.200 EUR. Golden Yearling verhuist naar China. 4 duiven blijven er in Nederland en eentje gaat naar Duitsland.

 

Thibaut-Boons (BE) – 115 duiven – 2.006 EUR/duif

Blikvanger van de namiddag was de verkoop van alle oude duiven van 2016 en ouder. De topkwaliteit werd naar waarde geschat want deze groep duiven bracht maar liefst 230.650 EUR op. Duurste duif in de veiling werd Sylvie, 7e Nat. Asduif KBDB, en verkocht voor 20.500 EUR naar China. Vikie, 1e Olympiadeduif en 3e Nat. Asduif KBDB volgde in haar kielzog en gaat eveneens naar China voor 19.000 EUR. China was de grote slokop in de veiling, maar liefst 43 duiven verhuizen naar het land van de rijzende zon. De andere duiven zijn verkocht naar: Taiwan (23) - België (20) – Polen (6) - Japan (5) - Duitsland (4) – Verenigd Koninkrijk (4) – USA (4) - Egypte (2) – Kuweit (2) – Singapore (2) - Filipijnen (2) - Frankrijk (2) – Ierland (1) – Qatar (1) – Roemenië (1) – Saudi-Arabië (1) – Zuid-Afrika (1)

 

Co & Piet Verbree (NL) – 9 duiven – 1.367 EUR/duif

Al decennia lang tonen Co en Piet Verbree de unieke kwaliteiten van hun superduiven. Zij brachten in deze veiling jongen van hun beste vliegers en kwekers. Duurste duifje in de veiling was een dochter van hun 1e Nat. Asduif, Anita, dat verhuist voor 2.200 EUR naar Taiwan. In totaal verhuizen er 3 duiven naar Taiwan en verder: Nederland (2) – Egypte (2) – China (1) – Ierland (1)

 

Gebr. Scheele (NL) – 14 duiven – 886 EUR/duif

Ook in 2018 regen de Gebroeders Scheele de hoogtepunten aaneen. Ook zij brachten jongen van hun beste kwekers en vliegers. Niet verwonderlijk ging het kind van hun topkoppel Sonny x Cher het duurst. Het werd voor 2.100 EUR  verkocht naar Taiwan. In totaal gingen 4 duiven naar Taiwan, blijven er 4 in Nederland en gaan er 3 naar China. Verder telkens eentje naar: Qatar, Zuid-Afrika en Frankrijk.

 

John Crehan (UK) – 5 duiven – 920 EUR/duif

De samenwerking die John Crehan en Jan Hooymans enige tijd geleden aangingen mag meer dan geslaagd worden genoemd. Jan vond in de super liefhebber John Crehan een ideale liefhebber om zijn duiven uit te testen op het Britse continent. Zo vond je ook in deze veilingen duiven met heel veel Hooymans bloed. Duurste duif in veiling was een inteelt kleindochter van Harry, die naar Duitsland verkocht werd voor 1.600 EUR. Verder 3 duiven naar Taiwan en eentje naar Roemenië.

 

Karlo Van Rompaey (BE) – 8 duiven -  1.831 EUR/duif

Met groot succes bracht Karlo Van Rompaey begin 2018 zijn voltallige kweek en vliegploeg onder de hamer op PIPA. Nationale winnaars Prima Dora en Hattrick schreven historie en nazaten van deze toppers bleken in trek en vonden nieuw onderkomen bij liefhebbers over de hele wereld. Karlo brengt nu nog enkele van de laatste kinderen die hij kweekte uit zijn beste duiven. Topper in de veiling vorig jaar was Hattrick. Het is dan ook niet verwonderlijk dat een zoon van Hattrick het duurst verkocht werd. Hij blijft voor 4.800 EUR in België. Een halfbroer van Prima Dora, de andere nationale Bourges winnaar, werd verkocht voor 2.200 EUR. En een volle zus voor 2.000 EUR. De duiven zijn verkocht naar volgende landen: België (3) – Taiwan (2) – China (1) – Duitsland (1) – Verenigde Arabische Emiraten (1).