Overslaan en naar de inhoud gaan

Veilingweekend eindigt op 295.000 EURO, Frans Bungeneers (BE) 3.311 EURO/duif, Karlo van Rompaey (BE) 3.083 EURO/duif

Op zondag 14 maart eindigden deze veilingen: Brugse Barcelona Club, Karlo Van Rompaey, Demaret-Marichal, Kees Nijeboer, Franz-Josef Irmer, Alexandre Margris, Geoff & Catherine Cooper, SG Blackert Markus & Albrecht, Pieter Veenstra, Pieter Woord & Frans Bungeneers.

Brugse Barcelona Club - 13 duiven - 1.131 EURO / duif
Voor de veiling van de Brugse Barcelona Club werden 13 duiven geschonken die zorgden voor een totale opbrengst van 14.700 EURO. Een dubbel kleinkind van New Laureaat deed het het beste in de veiling die samengesteld is dankzij schenkingen. Double New Laureaat werd verkocht voor 2.500.

Karlo Van Rompaey (BE) - 6 duiven - 3.083 EURO / duif
Wie Karlo Van Rompaey zegt, zegt automatisch Hattrick. Zijn Nationale overwinning was het begin van iets moois. Hattrick blijkt namelijk zijn geweldige genen door te kunnen geven.  Op PIPA werd een Hattrick special georganiseerd waarin het mogelijk werd iets aan te schaffen uit de genen van de Hattrick. Het werd een prachtige veiling met een gemiddelde van 3.083 EURO/duif. Smaakmaker in de veiling was de bonte doffer uit Hattrick x Boxster. Na een serieuze strijd bleef de teller staan op 8.600 EURO.

Demaret-Marichal (BE) - 7 duiven - 1.486 EURO / duif
De nieuwe supercombinatie bestaande uit Grégory Demaret & Thierry Marichal had in 2019 en 2020 uitzonderlijke seizoenen op de Internationale vluchten. Speciaal voor PIPA probeerden ze een groep krachtpatsers te kweken waarmee een ieder zijn voordeel kon doen. Het werden zeven duiven uit hun beste kwekers. Het vale halfzusje van Nirvana werd de duurste met 2.000 EURO. Met de kwaliteit die ze hebben zitten zullen we ongetwijfeld nog veel gaan horen van deze tandem.

Kees Nijeboer (NL) - 18 duiven - 2.289 EURO / duif
Het Sola team van Kees Nijeboer vergaarde al de nodige bekendheid. In de afgelopen periode besloot Kees om op PIPA zijn beste vliegduiven te verkopen inclusief Kleine Sola zelf. Het werden stuk voor stuk prestatieduiven waar ieder hok beter van zou kunnen worden. Niet geheel verrassend werd Kleine Sola de duurste duif in de veiling. Haar nieuwe eigenaar betaalt 4.000 EURO voor haar. Hetzelfde bedrag werd ook betaald voor Kees zijn beste duivin op het moment. Hij noemt haar Olympic Esther Sola, deze duivin heeft twee top 10 nominaties te pakken voor de Olympiade. In totaal bracht de veiling 41.200 EURO op.

Franz-Josef Irmer (DE) - 16 duiven - 1.731 EURO / duif
Franz-Josef Irmer heeft inmiddels een geweldige kolonie duiven opgebouwd. Hij verzamelde het allerbeste de afgelopen jaren. Zo vonden we in zijn veiling nazaten terug van onder andere: Victor, Best Kittel, Porsche, Greipel, Kittel enzovoort. De duiven bleven niet onopgemerkt wat zorgde voor een totale opbrengst van 27.700 EURO.

Alexandre Margris (FR) - 8 duiven - 1.119 EURO / duif
Veelal gezien als de beste één der beste Franse spelers ooit, met een uitzonderlijk arsenaal aan Nationale asduiven en Olympiade duiven; dat is Alexandre Margris. Hij bracht een prachtige groep duiven in de veiling, aangevoerd door de 1e provinciale asduif Black Quango Lotus. Hij werd als duurste verkocht voor 1.500 EURO.

Geoff & Catherine Cooper (UK) - 8 duiven - 1.713 EURO / duif
De Wollongong special van Geoff & Catherine opende met een hele speciale. Een zoon uit Farmer George gekoppeld op Wollongong. Twee Internationale winnaars aan elkaar gekoppeld dus. De kras doffer werd de duurste in de veiling met een opbrengst van 2.900 EURO. De op één na duurste werd een dubbel kleinkind van Wollongong. Deze heeft echter ook Lloyd en Armando als grootouders. Een prachtige koppeling, deze duif werd verkocht voor 2.500 EURO. In totaal bracht de veiling van de familie Cooper 13.700 EURO op.

SG Blackert Markus & Albrecht (DE) - 35 duiven - 2.120 EURO / duif
Één van de grootste sterren aan het firmament van de Duitse duivensport is de combinatie Albrehct & Markus Blackert. Het winnen van kopprijzen is hun motto en daarin slagen ze al vele jaren wonderwel. Geroemd worden zij om hun top koppel Joker x Black Sun. Een onwaarschijnlijk lang palmares vlogen hun nazaten reeds bijeen. In 2020 vloog een kleinzoon (Supersonic 207) naar een Olympische nominatie. Ook deze werd geveild. En hoe, maar liefst 20.000 EURO werd betaald voor deze kanjer. Daarmee werd hij ook de duurste duif in de veiling. Het koppel Joker x Black Sun ging ook onder de hamer. De doffer uit 2010 en de duivin uit 2011 werden samen met één van hun kinderen verkocht voor een bedrag van 5.200 EURO. Naar verwachting zal de koper in de wolken zijn na deze aankoop. In totaal bracht de veiling 74.200 EURO op.

Pieter Veenstra (NL) - 14 duiven - 2.332 EURO / duif
Pieter Veenstra vergaarde jarenlang bekendheid met welbekende toppers als Mr. Blue & Dolce Vita. Hedendaags zijn de ogen gericht op hun Return Flojo. Zij is aan moederszijde verwant aan de legendarische Mr. Blue en dus ook Dolce Vita. Maar niet alleen Return Flojo maakt indruk, een voorbeeld van een ander exponent uit dezelfde koppeling is Cartier. Inmiddels een vaste waarde op het kweekhok en afgelopen zondag aan de basis van de duurste duif in de veiling van de familie Veenstra. De koppeling Cartier x 4 legends 821 bracht een juweel van een kras voort die eindigde op een bedrag van 6.200 EURO. Een halfzus van Return Flojo maakte ook indruk door te eindigen op 4.200 EURO. In totaal bracht de veiling 32.650 EURO op.

Pieter Woord (NL) - 11 duiven - 2.109 EURO / duif
Waar Pieter Woord en Louw Van Den Berg in 2017 al de aandacht wist op te eisen met de Internationale overwinning op Perpignan met Leontine, werd het in 2018 Powerboy die op Pau de 1e Internationaal tegen 11.739 duiven kwam winnen! Als je dat tegen elkaar zet krijg je de '882 en '883. Een tweetal prachtige duivinnen die gisteren de veiling samen met hun 9 kompanen de veiling tot een succes brachten. De zusjes werden verkocht voor 4.800 EURO en 3.200 EURO. Daarmee kregen ze niet alle aandacht op zich gevestigd want er was nog één die het beter deed. Namelijk een volle zus van Leontine. Het evenbeeld van haar moeder werd verkocht voor 5.000 EURO.

Frans Bungeneers (BE) - 9 duiven - 3.311 EURO / duif
Wie het 'Barcelona-palmares' van Frans Bungeneers bekijkt, zal niet betwisten dat Frans terecht wordt uitroepen tot enige echte koning van Barcelona. Eens te meer reden voor onze marathon liefhebbers om zich te verdiepen in de kolonie van Frans en proberen iets te bemachtigen. Negen kansen waren er voor de kopers. De prijzen fluctueerden tussen de 2100 EURO en 6.400 EURO. Niet geheel onverwacht werd een zoon van zijn Elena de duurste van de veiling. In totaal bracht de veiling 29.800 EURO op.