Veilingweekend eindigt op 283.925 EURO, Nigel Langstaff (UK) 3.364 EURO/duif, Alpdag brothers (TR) 3.013 EURO/duif

Zondag 25 oktober eindigden deze veilingen: AT Breeding loft by Hadrien Marsille (BE), Mark Gilbert (UK), Alpdag brothers (TR), Karlo Van Rompaey (BE), Chris Debacker (BE), Decru-Devriendt (BE), Nigel Langstaff (UK) & One Loft Race Special

AT Breeding loft by Hadrien Marsille (BE) - 11 duiven - 1.273 EURO / duif
De jonge liefhebber Hadrien Marsille is het satelliethok van AT Breeding Loft. Hij wist bij de jeugd maar ook tussen de senioren al indruk te maken en bezit inmiddels een prachtige collectie duiven. Vandaag werden er 10 jonge duiven aangeboden en een prestatieduif. Hadrien bracht een 1e provinciale asduif in deze veiling welke eveneens de duurste werd. Voor 2.300 EURO verwisselt deze kras doffer van eigenaar. De nieuwe eigenaar komt uit Taiwan. De overige jongen deden het meer dan verdienstelijk en in totaal bracht deze veiling 14.000 EURO op. De kopers komen uit de volgende landen: België (2), China (2), Taiwan (2), Zuid Afrika (2), Polen (2) en de Filipijnen (1).

Mark Gilbert (UK) - 8 duiven - 1.150 EURO / duif
In de Laureaat special bevonden zich maar liefst acht dubbele kleinkinderen van New Laureaat. De Engelse superspeler Mark Gilbert is mede door de inbreng van de kinderen van New Laureaat nog sterker geworden op de langste afstanden. De acht kleinkinderen werden vandaag verkocht naar Taiwan (3), Luxemburg (1), Groot Brittannië (1), Koeweit (1), Nederland (1) en Qatar (1). De duurste duif werd voor 2.500 EURO verkocht naar Luxemburg.

Alpdag brothers (TR) - 8 duiven - 3.013 EURO / duif
De Armando special van de Turkse gebroeders werd wederom en daverend succes. De 8 ingeteelde kleinkinderen brachten in totaal 24.100 EURO op. De twee duurste uit deze veiling werden voor 5.000 EURO per stuk verkocht. Naast een dubbel kleinkind van Armando te zijn, zijn deze ook kleinkind van een dochter van Nadine en kleinkind van Spyder 006. Prachtige koppelingen die de kopers uit de volgende landen zeker kan bekoren: Polen (2), China (1), Hongarije (1), Malta (1), Mexico (1), Taiwan (1) en Zuid Afrika (1).

Karlo Van Rompaey (BE) - 12 duiven - 2.121 EURO / duif
Nadat in 2019 een kleinkind van Hattrick 1e nationaal Chateauroux won tegen 33.056 duiven, wint er dit jaar een kleinkind 1e nationaal Souillac tegen 7.514 duiven. Een regiment aan prestaties gewonnen door nazaten van Hattrick bewijzen de waarde van deze unieke duif. Vandaag was er een kans om een bewezen zoon van de Hattrick aan te schaffen. Daarin waren dan ook veel kopers geïnteresseerd waardoor de prijs uiteindelijk 7.600 EURO werd. Voor dit bedrag verhuist Super Son Hattrick naar Duitsland. De andere duiven verhuizen naar: Taiwan (5), China (3), Japan (2) en België (1).

Chris Debacker (BE) - 7 duiven - 1.264 EURO / duif
In deze veiling allen exponenten van de geweldenaar Nick, uit zijn beste kinderen en dubbele kleinkinderen etc. Een ideale groep duiven om te kruisen met eigen top materiaal. Dat dachten de kopers uit België (3), Verenigde Staten (2), Groot Brittannië (1) en Taiwan (1) ook. Het meeste werd betaald voor twee dubbele kleinkinderen van Nick en een dubbel kleinkind van Staf. Staf geldt als één van de beste kinderen van Nick, na zijn imposante vlieg carrière werd hij een begenadigd kweker. Voor 1.500 EURO werden deze verkocht.

Decru-Devriendt (BE) - 48 duiven - 1.303 EURO / duif
Een levenswerk kwam vandaag onder de hamer. De combinatie bestaande uit Gilbert Devriendt en zoon Dirk speelde jaren onder de naam Decu-Devriendt. De leeftijd van Gilbert (91 jaar) én zijn gezondheidsproblemen deed de succesvolle combinatie beslissen een punt achter een lange carrière te zetten. De kolonie werd aangevoerd door AS 87, een blauw gehamerde doffer uit 2018 met 5 eerste prijzen achter zijn naam. Maar liefst 25.000 EURO werd er voor deze snelheidsduivel betaald. Voor dit bedrag zal AS 87 afreizen naar Frankrijk. In totaal werden er 48 duiven geveild en die zullen hun nieuwe eigenaar tegemoet zien in de volgende landen: België (27), Taiwan (6), China (4), Verenigde Staten (4), Frankrijk (2), Nederland (2), Duitsland (1), Groot Brittannië (1) en Slowakije (1).

Nigel Langstaff (UK) - 21 duiven - 3.364 EURO / duif
Een ongekende collectie van Nigel werd vanmiddag geveild. Nigel heeft in de afgelopen de absolute créme de la créme verzameld. Zo veilde hij vandaag kinderen van: Harry, Special One en New Laureaat. Daarbij uiteraard ook kinderen van deze duiven. Het werd een gemiddelde van 3.364 EURO/duif voor 21 duiven. De duurste uit de veiling van Nigel werd Fontwell Flash Harry. Een rechtstreekse zoon van de Harry welke al (groot) vader is van negen eerste prijzen. Er werd 27.500 EURO betaald door de koper uit China. De overige duiven zullen zich als volgt verspreiden: Taiwan (6), Spanje (3), Groot Brittannië (2), België (1), China (1), Duitsland (1), Frankrijk (1), Hongarije (1), Nederland (1), Polen (1), Verenigde Staten (1) en Zuid Afrika (1).

One Loft Race Special - 41 duiven - 1.687 EURO / duif
Wederom een selectie super One Loft Race duiven van gekende spelers eindigde vanmiddag. Het bleek maar eens te meer dat deze discipline steeds meer in trek is. Vele kopers mengden zich in de veiling en versterkten zich om toekomstig wellicht ook deel te nemen aan de eenhoksraces. De duurste duif in de veiling werd een dochter van Golden Prince. De Nationale asduif van 2014 heeft inmiddels al menig liefhebber voorzien van kwaliteit en de koper uit China zal ongetwijfeld content zijn met deze versterking. Hij betaalde 7.600 EURO voor haar. De overige duiven verhuizen naar de volgende landen: Taiwan (8), Turkije (6), Verenigde Staten (5), Groot Brittannië (3), Qatar (3), Polen (3), China (2), Duitsland (2), Marokko (2), Zuid Afrika (2), Bangladesh (1), Bulgarije (1), Egypte (1), Italië (1) en Koeweit (1).