Veilingweekend eindigt op 270.675 EURO totaal. Daniel Bucaciuc (BE) 2.883 EURO/duif, Ronald Traas (NL) 2.577 EURO/duif

Op zondag 27 september eindigden deze veilingen: Team Valya & Rosen Dobrevi (BG), September auction, Dean Pallatt (UK), Marc De Cock (BE), Vitor Picanco (PT), Daniel Bucaciuc (BE), Ronald Traas (NL) & Ron Hillcoat (UK).

Team Valya & Rosen Dobrevi (BG) - 9 duiven - 1.522 EURO / duif
De grootste sensatie van Vaya en Rosen Dobrev is Miss Kriss, zij werd één van de blikvangers in the Million Dollar race van 2019 door de 6e prijs in de finale op te eisen en 20,000 US Dollar te winnen. Ze is een kruising van de supergenen van Black Pearl van Hardy Krüger … Acy genes via Bart Geerinckx … de Porsche 911 familie van PEC … en de Bliksem dynastie van Vandenabeele. In de veiling kwamen de ouders van Miss Kriss in de veiling en bleken het meest van al in trek te zijn. Tezamen werden zij verkocht als BIS verkoop en brachten 8.000 EURO op. De interesse van de duiven kwam uit de volgende landen: Bulgarije (4), België (1), Duitsland (1), Groot Brittannië (1), Marokko (1), Mexico (1) en Taiwan (1).

September auction - 24 duiven - 1.606 EURO / duif
Omdat sommige bieders wellicht hun hand overspelen en de aangekochte duiven niet betalen, brengt PIPA enkele malen per jaar deze niet gekochte duiven in veiling. Dit maal begon de veiling spectaculair met een zoon van de 1e International Barcelona 2018, Lloyd. Deze prachtige kras doffer werd verkocht voor 4.600 EURO en de koper komt uit Groot Brittannië. Het werd niet de duurste in de veiling, dat werd Harry's Vita 572. Een door Pieter Veenstra gekweekt kleinkind van de Harry. De kleindochter van Harry bracht 6.200 EURO op en verhuist eveneens als de zoon van Lloyd naar Groot Brittannië. De andere duiven verhuizen naar: China (4), Polen (4), België (3), Taiwan (3), Duitsland (2), Groot Brittannië (2), Verenigde Staten (2), Oostenrijk (1), Frankrijk (1), Indonesië (1) en Turkije (1).

Dean Pallatt (UK) - 15 duiven - 1.773 EURO / duif
Een prachtige groep jonge duiven werden door Dean Pallatt aangeboden. Dean is in het bezit van een volle broer van Silke (winnares 1e Nationaal Barcelona 2020) en van deze blauwe doffer bracht hij een drietal jongen in veiling. De duurste twee uit de veiling kwamen uit deze doffer. Gekoppeld op een dochter van Silke en gekoppeld op de 1e internationaal Pau. Beide duiven werden verkocht voor 3.200 EURO per stuk. De kopers van deze twee duiven komen uit België en Groot Brittannië. Uiteraard was er nog meer materiaal waar een iedere marathon liefhebber van gaat watertanden. In totaal bracht de veiling 26.600 EURO op en de kopers komen uit: Groot Brittannië (4), Taiwan (4), België (1), Frankrijk (1), Nederland (1), Roemenië (1), Saoedi Arabië (1), Verenigde Staten (1) en Zuid Afrika (1).

Marc De Cock (BE) - 10 duiven - 1.370 EURO / duif
In de veiling van Marc zaten kinderen van Mr. Tulle, Rockefeller, Bold Eagle en andere kanjers. Allen geroemd om hun prestaties en kweekwaarde. Het was dit keer een kind van Bold Eagle die de meest gewilde was in deze compacte veiling van Marc. Zij werd verkocht voor 2.200 EURO. De koper van deze duif komt uit Duitsland. De andere 9 duiven verhuizen naar: België (6), Duitsland (1), Roemenië (1) en de Verenigde Staten (1). In totaal brachten deze 10 duiven 13.700 EURO op.

Vitor Picanco (PT) - 12 duiven - 1.452 EURO / duif
Vitor Picanco werd benaderd om zijn beste kwekers en vliegers in een veiling te brengen. Vitor besloot hier op in te gaan en kwam met een 12-tal prachtige duiven. Zijn kolonie bestaat voor het grootste deel uit Gaby Vandenabeele duiven en daarmee is Vitor uitzonderlijk succesvol. In de veiling ging echter een kleinkind van de wereldberoemde Euro Diamond aan de haal met de titel duurste duif in de veiling. De blauwe doffer Bugatti Veyron kwam onder de hamer en eindigde op 2.700 EURO. Zijn nieuwe eigenaar komt uit Zuid Afrika. De andere 11 duiven van Vitor verruilen het zuid Europese zonnige land voor: China (7), Taiwan (3) en Japan (1).

Daniel Bucaciuc (BE) - 18 duiven - 2.883 EURO / duif
Wereldfaam haalde Daniel met zijn Mr. Fantastic, de 1e Nationale asduif fond KBDB 2017. Om deze topper heen verzamelde Daniël een prachtgroep kwekers. Een aantal kinderen van Mr. Fantastic werden vandaag geveild tezamen met een prachtige groep duiven die Daniel verzamelde de afgelopen jaren. Zo ook een dochter van Armando, misschien wel de meest gekende duif mondiaal. Deze dochter van Armando werd verkocht voor 15.000 EURO en zijn nieuwe eigenaar komt uit Duitsland. De op één na duurste duif werd een volle broer van de Bonte Crack, 1e Nationale Asduif KBDB 2019. Hij eindigde vandaag op 6.400 EURO en gaat naar Nederland. Samen met de andere 16 duiven eindigde deze veiling totaal op 51.900. De kopers komen uit: Roemenië (6), Duitsland (3), Taiwan (3), België (2), Nederland (1), Pakistan (1), Qatar (1) en de Verenigde Staten (1).

Ronald Traas (NL) - 26 duiven - 2.577 EURO / duif
Een veiling met werkelijk de allerbeste lijnen van de moderne fond werd verzorgd door Ronald Traas. Ongekend wat hij wist te verzamelen in de afgelopen jaren. Het was menens voor de koper uit Groot Brittannië, hij wist beslag te leggen op zowel de zoon van Sumerian Fighter als de dochter van New Laureaat. 9.200 en 7.600 werd betaald voor deze twee tenoren. In totaal bracht de veiling 67.000 EURO op en de duiven verhuizen naar de volgende landen: Nederland (5), Groot Brittannië (5), België (4), Polen (3), Duitsland (2), Bulgarije (1), China (1), Frankrijk (1), Japan (1), Roemenië (1), Trinidad en Tobago (1) en Taiwan (1).

Ron Hillcoat (UK) - 21 duiven - 1.990 EURO / duif
Een speciale veiling met de beste Heremans-genen, rechtstreeks via Leo Heremans en de familie Eijerkamp. O.a. rechtstreekse Heremans duiven uit Beauty Bolt (1e prijs kweker) en van de gekende Olympic Sperwer, Bolt en Jan Roeper genen. Ook in veiling zeer exclusieve rechtstreekse Eijerkamp duiven uit de legendarische Rossi, de Olympiade toppers Nieuwe Olympiade, Olympic Leo, Olympic Hans en New Euro. Deze duiven zijn niet vaak beschikbaar en een ieder was van de partij om te proberen iets te bemachtigen van deze duiven. Het meest werd er gestreden om een dochter van Nieuwe Olympiade. De 3-jarige kras duivin zal de komende jaren verblijven in China. De andere duiven zien hun nieuwe eigenaar tegemoet in de volgende landen: Bangladesh (4), Groot Brittannië (4), China (3), Nederland (2), Pakistan (2), Irak (1), Polen (1), Qatar (1), Taiwan (1) en de Verenigde Staten (1).