Veilingweekend eindigt op 1.344.625 EURO, gemiddeld 3.704 EURO/duif

Zondag en maandag eindigden deze veilingen: Jan Hooymans (NL), Gebroeders Homma (NL), Norbert & Stefan Ally (BE), Verweij-De Haan (NL), Wojciech Handerek (PL), January auction, collectors items, Freialdenhofen & Sohn (DE), Jos Martens collection & John Debaene (BE).

Jan Hooymans (NL) - 13 duiven - 1.946 EURO / duif
Geen Carnaval maar Carnival. Een welbekende OLR in Zuid-Afrika. Een reeks OLR duiven in de veiling van Jan Hooymans gelieerd aan een aantal duiven die zich bewezen op de eenhoksrace in Zuid-Afrika. De groep werd aangevoerd door Harry Silver Birdy. Haar vader is een zoon van Harry en kweekte al een paar uitermate goede duiven op onder andere de OLR. Waaronder een 3e finale plaats in Victoria Falls en een 5e plaats in Pattaya. De moeder werd 1e asduif in de Carnival OLR. Harry Silver Birdy werd verkocht voor 3.200 EURO en is daarmee de duurste uit de veiling die totaal 25.300 EURO opbracht.

Gebroeders Homma (NL) - 9 duiven - 1.472 EURO / duif
Een laatste kans in deze veiling van de gebroeders Homma. De laatste zoon ooit online verkocht van Maldini werd verkocht voor maar liefst 3.000 EURO en werd daarmee de duurste in hun veiling die met name werd gebouwd rondom Maldini. De zusjes van Nadien, hun 2e nationale asduif Vitesse WHZB, deden het meer dan verdienstelijk en eindigden op 1.800 EURO en 2.000 EURO. In totaal bracht de veiling 13.250 EURO op.

Norbert & Stefan Ally (BE) - 193 duiven - 5.288 EURO / duif
De meeste aandacht dit weekend ging toch wel uit naar de spetterende veiling van Norbert & Stefan Ally. Een buitengewoon goede kolonie duiven met passie opgebouwd. En dat was de kopers niet ontgaan. Niet geheel onlogisch met kanjers als New Neymar, Angouleme Vooruit en Schumi Junior. De veiling eindigde vanaf 11:00 en toen de laatste duif eind van de middag was verkocht stond de teller op een totaal van 1.020.525 EURO. Een geweldige mijlpaal voor de heren Ally. Hieronder nog eens kort opgesomd wat de cracks uit de veiling waren:

New Neymar - 202.000 EURO
Angouleme Vooruit - 104.000 EURO
Neymar Junior - 80.000 EURO
Son Schumi Junior + Schumi Junior - 45.500 EURO
Sister Belle - 33.000 EURO
New Schuma - 31.500 EURO
Gueretje - 31.000 EURO
Almost Angouleme II - 25.000 EURO
Treasure - 15.000 EURO
Beauty 248 - 13.200 EURO
Den 117 - 10.800 EURO

Verweij-De Haan (NL) - 18 duiven - 2.150 EURO / duif
Inmiddels is het kweekhok van Michel Verweij en Peter de Haan gekend en geroemd om hun taaie duiven. Geen afstand is deze duiven te ver en vererven doen ze uitstekend. Menig liefhebber is van mening dat dit een welkome aanvulling is voor hun eigen hok. Dat bleek ook tijdens deze veiling weer. Met een gemiddelde van 2.150 EURO/duif bracht de veiling totaal 38.700 EURO op. Niet geheel onverwacht was een kind van Milos de duurste, met 8.000 EURO een prachtig resultaat.

Wojciech Handerek (PL) - 10 duiven - 1.185 EURO / duif
De Poolse grootmeester Wojciech Handerek veroverde de wereld met zijn Dakar. Dakar werd Olympiade duif met het beste coëfficiënt sinds Euro Diamond van Brockamp en exact die bloedlijnen voeren de boventoon in de pedigree van Dakar. Hij kweekte in meerdere generaties ook al voortreffelijk en is samen met Olympiade duif Karin de absolute ster van het hok. Nieuw elan komt met name via de Bliksem lijnen van Vandenabeele en aankopen bij Hugo Batenburg, waar met name de bloedlijnen van icoon New Laureaat werden bemachtigd. Zijn duurste duif in de veiling werd een kind van Dakar met als moeder een dochter van Armando. Een duivin uit een prachtige koppeling waar uiteindelijk 2.500 EURO voor werd betaald.

January auction - 29 duiven - 1.984 EURO / duif
Een prachtige aanwinst op PIPA kopen en vlak daarna (financiële) tegenslagen moeten incasseren; het kan aanleiding zijn de koop uiteindelijk toch te annuleren. En helaas wordt het vertrouwen van PIPA richting kopers ook wel eens beschaamd, met name door bieders die hun hand wellicht overspelen en niet thuis geven als hun aankoop dient te worden afgerekend. Duiven die daardoor niet van eigenaar wisselen, worden in deze ‘niet betalers veiling’ nogmaals aangeboden. In de januari editie werd de herkansing om een zoon van de Golden Prince van Gino Clicque aan te kopen volop benut. Dat resulteerde in een eindbedrag van 12.200 EURO. Samen met zijn andere kompanen in de veiling brachten zij totaal 57.525 EURO op.

Collectors items - 63 duiven - 2.099 EURO / duif
Duiven waarover vele jaren na hun topprestaties nog wordt gesproken … of wiens nazaten de wereld veroverden door uit te blinken in elke uithoek. Het kwam samen in een collectors items veiling waarbij een aantal speciale de hoofdrol opeisten. De drie duurste duiven uit de veiling werden de volgende:

Goofy Catcher - 8.400 EURO
Son New Laureaat - 6.000 EURO
Double Kaasboer - 5.800 EURO

Freialdenhofen & Sohn (DE) - 12 duiven - 1.292 EURO / duif
De geweldige collectie aan Nationale winnaars en kop prijs winnaars die de Duitse familie Freialdenhofen opbouwde, vindt zijn origine in die magistrale stamkweker Forrest Gump. Onder andere nazaten van deze geweldenaar stonden centraal in de veiling. Zo werd een ingeteelde kleinzoon het neusje van de zalm in deze veiling. Een prachtig bont exponent van Forrest Gump zelf werd verkocht voor een bedrag van 3.200 EURO. De 12 duiven werden vandaag verkocht voor een totaal bedrag van 15.500 EURO.

Jos Martens collection - 10 duiven - 1.880 EURO / duif
Door een derde partij aangeboden collectie Jos Martens duiven uit Jos zijn beste vlieg- en kweekiconen was één van de veilingen die maandag afliep. Een veiling waarbij een volle broer van Helios de duurste werd. Voor 3.200 EURO verruilde hij van eigenaar. De makkelijke rekensom leert ons dat het totaalbedrag van deze veiling 18.800 EURO is.

John Debaene (BE) - 6 duiven - 1.825 EURO / duif
In de Belgische marathonwereld klinkt de naam van John Debaene als een klok! Als geen ander weet deze stielman te pieken op de Internationale klassiekers. In 2019 was het met name de Internationale zege op Perpignan die de krantenkoppen deed ontploffen met superlatieven als kroon op een indrukwekkende carrière. John bood het allerbeste aan wat hij kan aanbieden. Namelijk een dochter van zijn Magic Perpignan en een volle zus van zijn Magic Perpignan. Ze stalen vandaag de show door als duurste te worden verkocht in de compacte veiling van John. De kopers betaalde 2.800 EURO voor de dochter en 4.000 EURO voor de zus van Magic Perpignan.