Veiling Leo Heremans: belangrijke info rond start veiling en BIS duiven.

De internationale duivenwereld maakt zich stilaan op voor de kraker van het voorjaar 2013: de totale verkoop van snelheidsvirtuoos Leo Heremans, die op PIPA zal lopen van 6 mei tot en met het weekend van 18 en 19 mei.

De belangstelling voor deze verkoop zwelt dag na dag aan, is gewoonweg buitengewoon enorm. De verklaring is even simpel als eenvoudig: gewoon omdat ieder duivenliefhebber die iets wil bereiken in zijn sport geïnteresseerd is in duiven van absolute topklasse. Wie wil winnen in de duivensport, moet kunnen terugvallen op duiven die het winnen in de genen hebben, die zich in alle omstandigheden kunnen onderscheiden van de rest. De Heremans-duiven passen perfect in dit plaatje. Winnen, los vooruit vliegen op de rest, tegen vaak een paar duizend duiven: het lukt deze topatleten als een fluitje van een cent, het zijn op dat vlak echte killers. In de periode 1994-2007 verwierven deze superatleten reeds wereldfaam onder het banier Heremans-Ceusters met niet minder dan vijf 1° nationale asduiven in verschillende competities binnen een periode van 6 jaar. Daarenboven nog 4 x 1°, 1 x 2° en 1 x 3° provinciaal kampioen binnen diezelfde tijdspanne van 6 jaar. Fenomenaal! Toen Leo Heremans na de verkoop in februari 2007 op eigen houtje alleen verder ging, werd het succesverhaal nog straffer! Nu gingen de Heremans-duiven immers ook op nationaal vlak het snelheidsgebeuren domineren, zoals bijna nog nooit eerder was vertoond. Deze ploeg quasi ongenaakbare topatleten etaleerde een prestatieniveau die de perfectie benaderde, als winnaars en leveranciers van nationaal titelgewin met o.a.:

1° Nationaal Kampioen Snelheid Jonge KBDB 2010
1° Nationaal Kampioen Snelheid Jonge KBDB 2012
1° Nationale Asduif Snelheid Jonge KBDB 2012 (met ‘Bolt’)
Olympiadeduif Poznan 2011
Olympiadeduif Nitra 2013
3° Internationale Asduif Europa Cup 2012
4° Nationale Asduif Snelheid Jonge KBDB 2011
7° Nationaal Kampioen Snelheid Jonge KBDB 2011

Dat is niet zomaar winnen… Nee, dat is domineren, alles en iedereen overdonderen en overklassen tot op nationaal niveau, outstandig acteren, excelleren ver buiten categorie! "Duivensport van een andere planeet", zoals het in de brede duivenpers soms zo mooi gecatalogeerd wordt.

The end

Straks komt er dus noodgedwongen een eind aan het succesverhaal Leo Heremans. Althans op eigen hok, want geen mens die eraan twijfelt dat deze duiven straks ook op andere hokken, bij de toekomstige kopers en nieuwe eigenaars, verder zullen excelleren, domineren en vooral winnen! Kijk maar wat deze duiven reeds verwezenlijkten op andere hokken: Ze leverden Olympiade-duiven bij o.a. de familie Eijerkamp te Brummen (NL), Wolfgang Roeper te Kummerfeld (DE), Willem De Bruijn te Reeuwijk (NL), Dirk Van Dyck te Zandhoven (BE), Dick Van Den Bulck te Grobbendonk (BE), Stickers-Donckers te Lille (BE), K. & K. Meijers te Ootmarsum (NL), Bert Braspenning te Wijdewormer (NL), Michel Van Lint te Zoutleeuw (BE). Daarnaast maakten ze van liefhebbers ook kampioenen tot op nationaal vlak, zoals bv. Danny Van Dyck te Pulle (BE) en Jules Lens te Putte (BE), om dan nog te zwijgen over het recital aan provinciale, zelfs nationale winnaars met dat gouden Heremans-bloed in de aderen! Met de totale verkoop Leo Heremans valt te Vorselaar straks het doek en komt er een eind aan jaren van dominantie van het hok Leo Heremans… Al zal deze mythe zich ongetwijfeld verder continueren op tal van andere hokken.

Twee koppels in BIS

Alle aanwezige duiven op de Heremans-hokken komen straks zonder uitzondering in een internetveiling bij PIPA. Eén duif die oorspronkelijk vooraan in de cataloog stond aangekondigd zal echter ontbreken: de ‘Louis’ (BE11-6094046). Hij is amper 2 jaar oud, maar 3 koppelingen dit voorjaar leverden nog geen enkel bevrucht eitje op, en een duif die niet bevrucht, wil (en kan) Leo niet in verkoop brengen. Dus alles wat momenteel op de hokken vertoeft, staat straks te pronken op het internet, waarvan 2 loten in BIS. Dat komt erop neer dat Leo 2 loten voorziet in BIS met daarin telkens twee volledige kweekkoppels waarvan de koper dan mag kiezen tussen één van deze twee kweekkoppels. Het andere koppel komt terug naar Vorselaar zodat Leo na zijn verkoop nog 2 koppeltjes duiven op de hokken zal hebben. Helemaal zonder duiven, dat kon hij immers niet over zijn hart krijgen. Vandaar deze beslissing.

In een eerste lot krijgt de koper de keuze tussen de ouders van 1° Nationale Asduif Snelheid KBDB 2012, de "Bolt" (BE09-6269108 x BE08-6050132), en de ouders van de "Olympic Sperwer" (NL08-2048857 x BE07-6379888). In een tweede lot komt dan het superkoppel "Safier" BE07-6399396 x "Moeder Dubbel Aske" BE07-6369527 in BIS tegen de ouders van de Olympiade-duif Wolfgang Roeper ("Jan Roeper" BE07-6369515 x "Kim" BE07-6399401). Leo wou kost wat kost dat deze koppels samen bleven, dat de wonderbaarlijke leveranciers van deze asduiven en Olympiade-duiven door deze verkoop niet gescheiden zouden worden, maar dat ze in de toekomst bij hun nieuwe eigenaar verder het mooie weer konden maken. Vandaar zijn oprechte, maar kordate beslissing om ze samen in één lot als koppel te verkopen. De koper kiest dus welk van de 2 koppels die in BIS staan de transfer naar zijn hok zal maken en welk koppel bij Leo mag blijven.

Er zullen ook geen jonge duiven, geboren in 2013, in deze veiling aanwezig zijn. Deze waren reeds allen op voorhand besteld en verkocht. Dat is meteen ook de reden waarom deze veiling pas begin mei kon doorgaan, omdat Leo Heremans zijn gemaakte afspraken wou nakomen! Eerlijk is eerlijk!

Reeds op zondag 5 mei online, bieden kan pas vanaf 6 mei!

De veiling Leo Heremans zal reeds op zondag 5 mei online komen te staan, zodat iedereen op voorhand reeds rustig de tijd kan nemen om het volledige verkoopprogramma al eens te doorlopen en te bestuderen, want het gaat toch over een ruim aanbod aan duiven (> 500 duiven). Noem het gerust een service naar de potentiële kopers toe! Bieden kan pas ongeveer 24 uur later, vanaf maandagnamiddag 6 mei omstreeks 17 uur Belgische tijd (CEST). Dan gaan de deuren van deze internetverkoop wagenwijd open en kan het bieden van start gaan. Dan komt de poort naar de ‘hall of fame’ voor velen in zicht en wordt wellicht voor tal van sportgenoten de weg geplaveid naar topsuccessen in de duivensport! Ja, dit zijn hoogdagen voor duivenkenners. Aan allen veel SUCCES gewenst!