Vaneygen Gruitrode, "1ste nationaal Bourges oude van 31 juli"


ROGER VANEYGEN UIT GRUITRODE (BE)


Ons verhaal omtrent het kort onderhoud met ROGER VANEYGEN UIT GRUITRODE : 1ste nationaal Bourges oude van 31 juli
.
Ook in Gruitrode in de buurt van Bree (Noordelijk Limburg) spreekt de nationale vlucht uit Bourges tot eenieders verbeelding. Een nationaal concours waaraan jaarlijks duizenden duiven deelnemen. Bij de lossing is het voor onze gevleugelde vrienden dan ook zoeken om op de goede trein (de juiste vliegroute) te zitten, want het contingent van die vele duizenden duiven moet zich verspreiden over de ganse breedte van België. Stel Uzelf in de plaats !

Enfin …… voor de “Bourges 625” 5208625/02 van Roger Vaneygen uit Gruitrode zal dat wellicht geen probleem geweest zijn , want hij wist de voor hem goed 500 km in de kortste tijd af te leggen en aldus al zijn tegenstrevers in de kategorie oude duiven het nakijken te geven. Zodoende bracht ie de nationale eer tot bij zijn “baas”!
Roger die sinds ’86 liefhebber is , speelt zijn duiven meestal tot plusminus 700 km. Zijn getal duiven bestond bij aanvang van 2004 uit 32 weduwnaars (oude en jaarse samen), terwijl hij jaarlijks zo’n 70 à 80 jongen houdt.

In ’99 reeds won hij een 1ste provinciaal uit Jarnac.

De nationale winnaar vloog op weduwschap en is een duif die zich vrij regelmatig per 10-tal klasseert.
De vader ervan ging verloren op Bourges-II van vorig jaar, op zijn erelijst stond ondermeer een 9de prov. Limoges. Langs vaderszijde is er bij de grootvader Custers-origine aanwezig , wist Roger ons te vertellen. Langs moederszijde duikt de naam Slaets op in de pedigree.
Met deze nationale overwinning is Roger een uiterst tevreden melker, op de nationale dag staat hij binnen enkele maanden op de hoogste trede van het nationale podium. Een plaats waarvan velen enkel maar kunnen dromen. Alvast onze felicitaties !!