Van Den Bulckduiven van Flanders Collection (Liedekerke, BE) liggen ook in 2016 aan de basis van rist nationale asduiven

Drie seizoenen geleden kocht Flanders Collection het beste van de Dirk Van Den Bulckkolonie. De zomer van 2016 bevestigde nog maar eens dat het een gouden zet geweest is. Net zoals voorgaande jaren was het immers de Van Den Bulckstam die talloze nationale asduiven op de snelheid en kleine halve fond voortbracht.

Succesvolste stam in de afgelopen jaren

België is een uiterst select gezelschap aan stammen rijk die de voorbije jaren en decennia de duivensport in België gedomineerd hebben. De laatste in dat rijtje van illustere namen, en op dit moment misschien wel de succesvolste van allemaal, is zonder twijfel die van Dirk Van Den Bulck. Sinds 2013 werden bij verschillende liefhebbers elk jaar opnieuw meerdere duiven uit de Van Den Bulckstam tot nationale asduif gekroond. Naast de ontelbare top 10-plekken ook 4 x 1e Nationale Asduif sinds 2013 en 1 x 2e Nationale Asduif. Bekijk hier het overzicht van alle topduiven uit de soort Van Den Bulck in de laatste vier jaar.


Bruno Vandenbrande en Yannick Deridder, een neus voor zaken

Balans 2016: vijf nationale asduiven en twee nationale titels in België

Met de adelbrieven die de stam Dirk Van Den Bulck kon voorleggen, klopten Yannick Deridder en Bruno Vandenbrande, de mannen achter Flanders Collection, aan bij Dirk. Ze kochten zowat alle basisduiven van de kolonie op en plukten daar in 2015 al de eerste vruchten van. Vorig seizoen scheerden de Van Den Bulcknazaten namelijk zeer hoge toppen met maar liefst vijf nationale asduiven en twee nationale titels bij verschillende liefhebbers. Die cijfers in 2016 evenaren, leek onmogelijk, maar de Van Den Bulcks deden het gewoon over:

 1e Nat. Asduif 2016 Oude Snelheid (uit kl.kind Goede Rode x Golden Lady 999) - S. Boeckmans
     De asduif komt uit de Vale As-dynastie.
 3e Nat. Kamp. Grote Halve Fond 2016 (kleinkind Golden Lady II) - Leo Heremans
     De 440/16 droeg bij tot het winnen van deze titel met een 33e Nat. Bourges 28.078 d.
     Golden Lady II is een volle zus Golden Lady 871, stamkweekster bij Van Den Bulck.
 8e Nat. Asduif 2016 Oude Snelheid (kleinkind Golden Lady II) - Leo Heremans
     Golden Lady II is een volle zus Golden Lady 871, stamkweekster bij Van Den Bulck.
     De asduif is ook 1e Prov. Asduif.
10e Nat. Kamp. Snelheid Oude 2016 (lijn Blauwe Leo) - Jos Cools
11e Nat. Asduif 2016 Jongen Snelheid (uit kl.kind Goede Rode x Golden Lady 999) - S. Boeckmans
     De asduif komt uit de Vale As-dynastie en is ook 1e Prov. Asduif en
     1e Reserveduif Olympiade 2017 Cat. D. 
12e Nat. Asduif 2016 Oude Snelheid (lijn Blauwe Leo) - Jos Cools
16e Nat. Asduif 2016 Jaarlingen Snelheid (lijn Blauwe Leo) - Jos Cools

Naast bovenstaande nationale titels wisten ook nog andere liefhebbers nog sterk uit de pakken met Van Den Bulckduiven. Zo klasseerde de Super 006 zich bij Dirk Van Den Bulck zelf bijvoorbeeld als 4e Reserveduif 2017 Cat. D voor de Olympiade. Die Super 006 is een kleinkind van zowel Kittel als Broer Goede Rode. Bekijk hier de beste referenties van Van Den Bulckduiven in 2016, inclusief de hierboven reeds opgesomde prestaties.

Ook in Portugal regende het nationale titels

Het is inmiddels bekend dat Flanders Collection sinds 2014 samenspeelt met de Portugees Paulo Campos onder de vlag Team Flanders-Campos. Die samenwerking leverde beide partijen in 2015 in Portugal al een nationale titel en twee provinciale titels in de algemene kampioenschappen op. Die succeslijn trokken ze in de zomer van 2016 gewoon door met volgende titels:

 1e Nat. Kampioen Halve Fond 2016
 1e Nat. Kampioen Snelheid 2016
 1e Nat. Asduif Halve Fond 2016 (New Olympic Girl)
 2e Nat. Asduif Snelheid 2016 (Lady Rossi)
 2e Nat. Asduif Halve Fond 2016 (Miss Jansens)
 5e Nat. Asduif Snelheid 2016 (Saffyra II)
 6e Nat. Asduif Halve Fond 2016 (Reggina)
13e Nat. Asduif Snelheid 2016 (Reggina)
16e Nat. Asduif Snelheid (Splendid Saffyr)

Niet minder dan negen (!) Portugese nationale titels behaalden Yannick, Bruno en Paulo afgelopen seizoen. De uitslag oprollen, de prijzen inpakken en wegwezen, dat is wat de Flanders Collectionduiven wekenlang deden. De balans na amper twee vliegseizoenen is zo positief dat Yannick en Bruno in de toekomst nog meer satelliethokken willen opzetten in het buitenland.


Paulo met zijn vader Rui Campos, de tandempartners van Flanders Collection in Portugal

Succesformule

Flanders Collection beschikt met Goede Rode, Golden Lady 999, Golden Lady II, Kittel, Broer Goede Rode en kinderen van Blauwe Leo over de basisbloedlijnen van de Van Den Bulckstam die nu al jarenlang de kortere afstanden in België domineert. Dat zijn ook de duiven aan de basis liggen van alle nationale titels behaald door Van Den Bulckduiven in 2016. Neem daarbij de successen die de andere rassen van Flanders Collection zoals de Heremansen in het buitenland behalen en je weet dat Yannick en Bruno over een kolonie beschikken die zowel in de diepte als in de breedte zeer sterk is. Een hok duiven waar ze de komende jaren elke zomer opnieuw van zullen mogen genieten, in binnen- en buitenland.