Van Ballaert Louis wint Nationaal Pau 2007 tegen 2159 duiven.


Van Ballaert Louis, Brasschaat


Brasschaat is een gemeente in Antwerpen men ongeveer 37.000 inwoners. Het is een volledig zelfstandige gemeente die enkel uit bekende en minder bekende wijken bestaat; Bethanië, Centrum, Donk, Driehoek, Kaart, Mariaburg en Maria-ter-Heide. In november 2006 kreeg deze sympathieke gemeente de LivCom-Award; meest leefbare gemeente ter wereld. Iets waar de inwoners, maar ook de andere Belgen best fier mogen op zijn!

Waar het aangenaam vertoeven is voor de mensen, moet het ook tof zijn voor de duiven, moet de 6271738-02 van Louis Van Ballaert gedacht hebben, toen hij op zaterdag 23 juni om 14u zijn terugtocht naar huis aanving na een extra nachtje overzitten te Pau. De klepper zou de volgende ochtend al heel vroeg zijn baasje zitten op te wachten. De hokmanager was nogal verrast al een Pau-duif aan te treffen, maar om 4u43 zou alles al in kannen en kruiken zijn!

Bij verlate lossingen geeft de gemiddelde snelheid uiteraard een vertekend beeld, maar voor de krachtpatser uit Brasschaat werd dit uitgerekend op meer dan 1774 m/m. Internationaal gingen slechts vier duiven nog sneller. De Internationale winnaar gaat zelfs boven de 1900m/m!

Het zal Louis Van Ballaert (68) een zorg zijn. Zijn passie is door omstandigheden de fond geworden en na een karrenvracht van vroege prijzen, valt daar plots een absolute hoofdprijs uit de kast. Het was al sinds 2001 geleden dat Antwerpen nog eens nationaal mocht zegevieren op Pau. Toen was het Jos Rombouts uit Mortsel die zowel de nationale als internationale overwinning pakte.

Tijdens de aanwezigheid van Uw Pipa-reporter kreeg Louis een telefoontje van zijn vriend Georges Bolle (Kortemark). Louis heeft vele duiven van Bolle-soort en beiden heren zijn bevriend geraakt. Doch door gezondheidsproblemen van beiden zijn ze elkaar “wat uit het oog verloren”. Na hartklachten besloot de heer Van Ballaert wijselijk om niet meer met de auto te rijden. Gelukkig is daar zijn vrouwtje Lydia om bij te springen. Zij verwoordt het als volgt: “Louis is de duivenmelker, ik ben maar een beetje soigneur!”

De vader van de Pau-winnaar heeft via vaderszijde dat befaamde Georges Bolle-bloed. Aan de andere zijde duiken Coutteau en Florizoone op via Venus en zit er ook in van de eigen soort.
De moeder van de Pau-winnaar is enerzijds Stoces x Van den Balck en anderzijds komen opnieuw Robert Venus (lijn Briljant) en Filip Steketee naar voor. Een bijgevoegde stamboomkaart zal U ongetwijfeld meer duidelijkheid verschaffen!


6271738-02 1ste nationaal Pau 2007


Pedigree : Click here


De winnaar zelf vloog ook al een aardig fondpalmares bij elkaar. Uiteraard is deze Pau-overwinning een soort van absolute bekroning op zijn carrière. Al sluit Louis niet uit dat de duif nog opnieuw de mand ingaat. Voor dit seizoen stemt Lydia alvast tegen! Ook het Palmares vindt U bijgevoegd!

Als U de stamboom van de 6271738-02 bekijkt, dan merkt U dat de duif heel wat fondgloriën in haar genen herbergt. Het is dan ook niet verwonderlijk dat net zo’n atleet aan de oppervlakte komt op een vlucht als Pau. Te meer omdat hij al meermaals had bewezen op fondvluchten te kunnen meespelen voor de prijzen.
Proficiat! (Gerd-Pipa)