Vader & zoon Cuffel (Montivilliers, BE) treden toe tot select clubje internat. winnaars Perpignan + Barcelona!

Het is er maar enkele gegeven… Pronken met een internationale zege op zowel Perpignan als Barcelona. De familie Cuffel slaagde er voorbije zomer echter in na het winnen van 1. Internat. Perpignan met ‘Juda’.

In 2015 wonnen ze reeds 1. Internat. Barcelona met The Special One, die nadien furore maakte op het kweekhok van Batenburg- vd Merwe. Beide internationale vluchten kenden een gelijkaardig verloop, een eerder trage race met heel weinig aankomsten op dag 1. Maar de duiven van Cuffel blinken duidelijk uit in dergelijke moeilijke omstandigheden!

The Special One versus Juda

Waar The Special One dus werd verkocht en een waslijst aan kweekreferenties achterliet te Klaaswaal, blijft Juda (FR20-0002343) op het kweekhok te Montivilliers. Vader Gerard Cuffel en zijn zonen zullen dit keer dus zelf aan de slag gaan met de genen van de winnares van 1. Internat. Perpignan 2022 tegen 12.302 duiven.

Juda was op Perpignan niet aan zijn proefstuk toe, hij zette immers op 1-jarige leeftijd al een eerste stap toen hij op een interprovinciale race vanuit Perpignan al als eerste duif het hok bereikte. Een voorproefje van wat hij later in zijn carrière nog allemaal zou winnen, met de internationale zege van voorbije zomer als het absolute hoogtepunt.

Juda is een zoon van Le Bleu Batenburg, een kleinzoon van de New Laureaat (1. Internat. Barcelona in 2013) en New Witbuik (1. Nat. Barcelona in 2012).

Moeder is Megan Fox, niet de gelijknamige Amerikaanse actrice, wel een kleindochter van de Blauwe Artiest (De Zutter en zoon) en Boris, 1. Internat. Marseille in 2003 (Robert Vaneycken).

Emballeur

Het was niet enkel Juda die op Perpignan voor voldoening zorgde, met de 6. Internat. Perpignan, won ook Emballeur (FR17-0150070) -een volle broer van Juda- een absolute internationale kopprijs!

De broers Juda en Emballeur zetten dus duidelijk de toon, maar ook de andere duiven die werden ingekorfd voor de internationale vlucht uit Perpignan (in totaal 27 stuks) deden het uitmuntend. Dat zorgde uiteindelijk voor deze uitslag:

1-6-8-216-251-680-725-801-1015-1719-1897-2677-2809 (13/27)

Delpeche

Bijna was het in 2020 al bingo, want toen werden vader Gerard en zonen Sylvian en Mathieu maar net geklopt. Hun topvlieger Delpeche won toen 2. Internat. Perpignan tegen 11.237 duiven.

Xander XXX, vader van Delpeche

Het (kweek)hok van de familie Cuffel bevat naast bovenstaande duiven nog heel wat meer kwaliteit. Zo zijn er onder andere verschillende halfzussen van The Special One, een zus van Delpeche (Yelena), een zus van Juda en Emballeur (Justine), etc. Hieronder kan je kennismaken met een heel deel van deze topduiven van Cuffel.

Met hun 2 internationale zeges op dé klassiekers van de internationale grote fond, werd de naam Cuffel bekend in binnen- en buitenland. Ongetwijfeld zal het sterke hok van deze familie van ambitieuze duivenliefhebbers ook de komende jaren nog van zich doen spreken. De kwaliteit is in elk geval ruimschoots aanwezig!