Trip China – December 2019 (VIDEO)

Midden december trok een delegatie van PIPA naar China waar verschillende bezoeken bij bekende Chinese duivenliefhebbers op het programma stonden. Hier kan je een verslag lezen van deze trip.

Bezoek aan Kaier – Tangshan
Kaier, ook wel gekend als Mr. Xing, organiseert al enkele jaren een One Loft Race. Deze is ondertussen uitgegroeid tot de grootste in China met een totaal aantal van bijna 25,000 deelnemende duiven. We waren uitgenodigd op de prijsuitreiking en galashow van deze One Loft Race. Deze galashow was een groot spektakel met bekende sterren vanuit China en Taiwan. De PIPA-delegatie hielp mee de prijzen uitreiken. Tijdens de galashow was er ook een liefdadigheidsveiling die PIPA organiseerde samen met Kaier, waarbij enkele Europese liefhebbers alsook Kaier een speciale duif schonken. Elke liefhebber die een duifje schonk maakte een filmpje waarbij die het duifje voorstelde. Deze filmpjes werden aan het publiek getoond tijdens de gala-avond. De opbrengst gaat naar enkele lagere scholen in China. De totale opbrengst was 83.000 euro. Bedankt aan alle mensen die een duifje schonken alsook aan de kopers en bieders!

Kaier verduidelijkte tijdens deze avond ook nog eens zijn ambities binnen de duivensport en toonde foto’s van zijn nieuwe duivenproject, waarbij hij 5,7 miljoen euro investeert in een duivenuniversiteit, waar mensen zullen kunnen leren hoe te spelen met duiven, alsook de bouw van een hotel met welness, en ook 2 hele grote nieuwe kweekhokken voor de Kaier Pigeon Industry.

De daaropvolgende dagen 13 en 14 december vond de veiling plaats van de duiven van Kaier’s One Loft Race alsook een publieke veiling van duifjes aangeboden door Europese liefhebbers. Honderden, misschien wel 500 of meer mensen van over geheel China waren aanwezig tijdens deze veilingen, de duurste duif van de One Loft Race was de 2e duif in de finale, die verkocht werd voor 250,000 euro.

Bedankt aan Mr. Xing voor de zeer goede ontvangst, ondanks het drukke programma voor Mr. Xing was hij zeer gastvrij en zijn we zeer hartelijk ontvangen.

Op 15 december werden we uitgenodigd door Xin Yue, de Liu gebroeders, zij vergaarden hun kapitaal met hun taxi bedrijf. Later bouwden ze hun imperium verder uit met allerhande andere activiteiten, zoals het verhuren van bussen, luxe-auto’s, het runnen van hotels, ze kochten scholen in de USA, etc. Hun totale vermogen wordt geschat op ongeveer 1 miljard euro. Ze namen ons mee naar één van de beste restaurants in Beijing, waar ook President Obama, Steven Spielberg, etc… te gast waren, een ongelooflijke ervaring. PIPA kent de Liu gebroeders al meer als 10 jaar en telkens als PIPA in China is worden we door hen zeer gastvrij ontvangen. De Liu gebroeders kochten al enorm veel duiven via PIPA ( de eerste keer op de veiling van Ludo Claessens in 2009 ) en benadrukten dat ze PIPA beschouwen als familie en dat ze hopen nog heel lang te mogen samenwerken met ons. Op het einde van de avond sprak de oudste Liu broer PIPA toe met de woorden : “Als jullie iets nodig hebben in China of problemen hebben, laat het mij weten, vrienden zijn er niet alleen om samen mee te eten en drinken, maar ook als er problemen zijn, om te helpen.”


Op 16 december trok een groep van de PIPA delegatie naar Big Buddha, een bekend liefhebber in China, die in de buurt van Beijing woont. Ook daar werden we zeer goed ontvangen.

In de namiddag en avond trokken we richting Great Wall, waar we zeer goed ontvangen zijn. Na wat gepraat te hebben bekeken we alle duiven in de top 300 van de asduiven van Great Wall in de Pioneer vlucht 2019, hij toonde ook de stambomen van de duiven en veel van de duiven hadden nog Ludo Claessens bloed in zich, Gaston van de Wouwer, Bart Geerinckx en PEC. Great Wall was de grootste geldwinnaar in de Pioneer club dit jaar gevolgd door Mr. Xing. PIPA’s 2 grootste klanten hebben de belangrijkste vlucht in China gedomineerd en daar zijn we natuurlijk heel blij mee.

We bezochten nadien nog de kweekhokken van Great Wall en liepen rond zijn domein waar het ondertussen volop gesneeuwd had. Nadien trokken we richting restaurant waar we alweer het allerbeste voorgeschoteld kregen, ook Mr. Su, de eigenaar van de Pioneer club vergezelde ons tijdens het etentje.

Later op de avond vlogen we huiswaarts en zodoende kunnen we terug kijken op een zeer geslaagd China bezoek. Bedankt aan de mensen die ons ontvangen hebben voor de zeer gastvrije ontvangst, ook stelden we vast dat de duivensport nog volop in ontwikkeling en in uitbreiding is in China. Elk jaar komen er nieuwe duivenmelkers bij en het ledenaantal in China groeit alsmaar.