Totale verkoop Gebr. Janssen eindigt op 21.390 EURO gemiddeld per duif, een nieuw wereldrecord!

Met een gemiddelde van 21.390 EURO per duif gaat de totale verkoping van de Gebr. Janssen de geschiedenisboeken in als de verkoop die het hoogste gemiddelde per duif haalde. Niet meer dan terecht voor de beroemdste duivenkolonie ter wereld.

Het zat er de laatste 2 weken aan te komen dat de veiling van de Gebr. Janssen het record van hoogste gemiddelde ooit bij een totale verkoop zou gaan verbreken. Het vorige record stond met net geen 10.000 EURO gemiddeld op naam van Jos Thone met zijn veiling in december 2010.

In totaal werden er 26 duiven verkocht in 20 kopen, waarbij de 6 oudste duiven bij hun meestal jongere partner werden bijgegeven. Het werd een ware stormloop, al van bij de start van de veiling, na nauwelijks enkele uren stond de teller al boven de 5.000 EURO gemiddeld. De stormloop kwam van over de ganse wereld, maar het werd vandaag hoe langer hoe meer duidelijk dat geen enkele duif in Europa zou blijven. Van de 20 kopen gaan er 17 naar China en 3 naar Taiwan, enerzijds spijtig dat geen enkele van de Janssen kweekduiven in Europa blijven, anderzijds was zonder de interesse uit het Oosten dit prachtig record nooit tot stand gekomen, en de Gebr. Janssen verdienen dit record, dat ongetwijfeld nog jaren op de tabellen zal blijven staan.

Duurste duif werd de beste kweekduivin uit de verkoop, namelijk dochter Princess 065-06, die voor 50.600 EURO naar China gaat. Er zijn slechts 2 kopen die onder de 10.000 EURO werden verkocht.

Meer foto's kunt u in de galerij vinden.

Voor de geïnteresseerden: het boek van Ad Schaerlaeckens over de Gebroeders Janssen is enkel nog in de Franstalige versie te verkrijgen.