Topvereniging in Limburg: 1 nationale en 10 provinciale winnaars bij De Witpen Lummen

De Witpen Lummen is met 69 leden en met maar liefst 10 provinciale en 1 nationale winnaar in 2018 een van de topclubs in Limburg. Er werden vorig jaar 43.572 duiven ingekorfd: 11.719 oude, 5.046 jaarse, 10.477 jonge en 8.364 leerduiven.

De medewerkers laadden in 2018 maar liefst 1683 manden op de camions. Het succes van de laatste prijs met gratis friet blijft overeind met liefst 99 frietjes afgehaald in de sponsorende frituur.

Om alles in goede banen te leiden zijn er 11 vaste medewerkers die door de gemaakte taakverdeling niet bij elke inkorving van de partij hoeven te zijn. Tijdens de kampioenenviering werd het voorlopige vluchtprogramma 2019 bezorgd aan de aanwezigen. Daarbij viel een opvallende tevredenheid te noteren vooral voor de wedstrijden op zaterdag. De viering zelf verliep zeer vlotjes waarbij de nationale winnaar uit Bourges II oude duiven, Tony Martens en zijn eega Carine, in de bloemetjes werden gezet onder begeleiding van de nationale hymne.


Tien provinciale en zelfs een nationale winnaar in Lummen. 

Nadien waren de 10 provinciale winnaars onder de leden van de Witpen, en duiven ingemand in eigen lokaal, aan de beurt om een geschenkkorf samengesteld door VZW De Winning uit Lummen die onder de verzamelnaam ‘De Karwij’ voor ieder een mooie mand hadden samengesteld.

Er werden zowat € 1.500 verdeeld aan het ploegkampioenschap, € 600 voor de kermiskampioenen inclusief de seriewinnaars en geschenkbonnen voor de moederdagvlucht. Na de verzorgde winterbarbecue was het hoogtepunt van de viering aangebroken en werd de keizer Antoon Neven in het middelpunt van de belangstelling geplaatst samen met zijn dame. Hierbij toch even meegeven dat hij zijn titel niet meer zal verlengen want hij stopt definitief met de duivensport. De andere kampioenen volgden en werden vereeuwigd op de kampioenfoto. De zaaltombola met meer dan 60 prijzen met talrijke prijzen gekregen van schenkers o.a. Jans-Beyers en duivenkrant gingen vlot van de hand en bijna iedereen kon ‘iets’ meenemen naar huis.


De kampioenen van De Witpen Lummen met keizer Antoon Neven op de eerste rij

Als afsluiter werd er koffie en taart geserveerd en werden de naturaprijzen van de ‘pottekenswedstrijd’ aan de winnaars uitgedeeld. Wederom een bedrag van meer dan € 600. De goed gevulde namiddag werd rond 18.00 u. afgesloten. Iedereen kon tevreden naar huis en kijkt uit naar het volgende seizoen 2019.