Overslaan en naar de inhoud gaan

Tom van Gaver (BE) 38.900 EURO voor 9 jonge duiven, Xue Yuqin (Hollywood) 3.261 EURO/duif

Op zondag 18 oktober eindigden deze veilingen: Sorin Florea (RO), Derek Rooney (UK), Carlo Gyselbrecht (BE), Tom Van Gaver (BE), Marcin Kapinos (PL), Franz-Josef Irmer (DE) & Xue Yuqin (Hollywood) (CN).

Sorin Florea (RO) - 17 duiven - 1.603 EURO / duif
Het Roemeense icoon Florea Sorin is eigenaar van een geweldige kolonie duiven. Zo wist hij de afgelopen jaren kinderen van Armando, Harry, Rudy, Golden Prince en vele anderen te bemachtigen. Daarnaast is hij nog in het bezit van de ouders van Mix. Mix was winnaar van de SAMDR in 2018. Vandaag stond er een veiling gepland van jonge duiven uit zijn beste kwekers en het ging uitstekend voor de Roemeen. Hij behaalde zijn hoogste gemiddelde op PIPA tot nu toe en in totaal bracht de veiling 27.250 EURO op. De duurste in zijn veiling werd Armando Harry 871, een kras doffer en kleinkind van zowel Armando als van Harry. Voor 3.800 EURO verruilt hij Roemenië voor Taiwan. De andere duiven verhuizen naar: Taiwan (5), België (2), China (2), Qatar (2), Groot Brittannië (1), Nederland (1), Roemenië (1), Turkije (1) en de Verenigde Staten (1).

Derek Rooney (UK) - 12 duiven - 1.583 EURO / duif
In een fantastische veiling op PIPA bood Derek jonge duiven aan van zijn geweldige kolonie. Uit de beste kinderen van Harry die Derek Rooney koestert, maar ook uit kinderen van Gino Clicque’s Golden Prince en uit Golden Girl van Clicque, kweker van 1e Nat. asduif KBDB First Lady en topkweker op de hokken van Derek Rooney. Het werd een mooi gemiddelde van maar liefst 1.583 EURO/duif. Als duurste werd een kleinzoon van drie iconen verkocht. Namelijk; Armando, Mother First Lady en Harry. Deze werd afgeslagen op 2.100 EURO. De kopers in deze veiling komen uit: Taiwan (5), België (2), Malta (2), Verenigde Staten (2) en Mexico (1).

Carlo Gyselbrecht (BE) - 19 duiven - 2.005 EURO / duif
Alleen in 2019 wonnen of kweekten Carlo Gyselbrecht duiven al drie Nationale marathon vluchten. Mede daarom waren er vele ogen gericht op de groep duiven die door Carlo ter beschikking werden gesteld. Vooral vele ogen waren gericht op een zoon van Nathan Junior gekoppeld op een ingeteelde dochter van Silke. Maar liefst 6.200 EURO werd betaald voor deze jonge kras doffer. De koper uit België kan in zijn handen wrijven met de aankoop van deze marathon diamant. De andere duiven deden het meer dan goed en in totaal brachten de duiven 38.100 EURO op. Nog nooit werd er zoveel betaald voor een groep jonge duiven van Carlo Gyselbrecht. De kopers van de duiven komen uit de volgende landen: Taiwan (4), België (3), Nederland (3), Frankrijk (2), Verenigde Staten (2), Duitsland (1), Spanje (1), Hongarije (1), Japan (1) en Luxemburg (1).

 

Tom Van Gaver (BE) - 9 duiven - 4.322 EURO / duif
Tom zijn recept is ondertussen door iedereen gekend: wekelijks presteren met dezelfde duiven en dit op alle afstanden tot 750 km. Het hart van de kolonie is gebaseerd op de 2 iconen FINN en RICKY. Vandaag bracht Tom iets heel speciaals. In BIS verkocht hij voor de laatste keer een jonge duif uit FINN x Always There. Dit aanbod bleef niet onopgemerkt en de prijs werd uiteindelijk 6.000 EURO. Een volle zus Tetske deed het zelfs nog beter, zij excelleerde naar 8.000 EURO en verhuist naar Duitsland. Voor Tom werd het een record gemiddelde, in de afgelopen jaren haalde hij nog nooit eerder zo'n hoog gemiddelde. De belangstellenden van vandaag komen uit de volgende landen: Duitsland (4), China (3), België (1) en Polen (1).  

Marcin Kapinos (PL) - 36 duiven - 1.403 EURO / duif
Verborgen schatten in de duivensport zijn soms in verschillende uithoeken van de wereld te vinden … zoals in Polen bij Marcin Kapinos. Na een kleine twee weken op PIPA was het vandaag de finale van zijn veiling. Het bracht in totaal 50.500 EURO op met als duurste duif een kind uit de broer van Bolt gekoppeld op een dochter van Gilbert. Voor deze duif werd 3.600 EURO betaald door een koper uit Nederland. De overige 35 kopers komen uit de volgende landen: Taiwan (9), China (4), Zweden (4), Verenigde Staten (4), Polen (3), Zuid Afrika (3), België (2), Groot Brittannië (2), Nederland (2), Spanje (1), Pakistan (1) en Turkije (1).

Franz-Josef Irmer (DE) - 10 duiven - 2.100 EURO / duif
Franz-Josef begon zijn veiling spectaculair met een kind van OLR winnares Victor gekoppeld op een volle broer van Wacky Freddy. De blauwband duivin werd verkocht voor 5.800 EURO en hoeft niet ver te reizen. Zij blijft namelijk in Duitsland. Verder werd door Franz-Josef nog veel meer kwaliteit aangeboden zoals we van hem zijn gewend. Onder andere dubbele kleinkinderen van Birdy en jonge duiven uit de beste van den Bulck lijnen. De interesse voor de duiven kwam vandaag uit de volgende landen: Taiwan (3), China (2), Duitsland (2), Oostenrijk (1), Polen (1) en Qatar (1).

Xue Yuqin (Hollywood) - 9 duiven - 3.261 EURO / duif
Kopstuk van de veiling van Xue Yuqin was de wonderduivin Angel van Bellaert, winnares 1e Nat. Chateauroux en snelste 47.286 d. De veiling werd aangevuld met jonge duiven uit geweldige duiven, zoals New Rudi, 1e Nat. Brive 5.925 d. en snelste van 11.881 d. bij Frederik Everaert. Vooraf stond al vast wat de meest gewilde duif in de veiling zou worden, het was dan ook geen verrassing dat we gingen verlengen met de Nationale Winnaar Angel. Uiteindelijk werd 25 minuten na de originele sluitingstijd de duif verkocht voor een bedrag van 16.200 EURO naar Taiwan. De andere duiven zijn verkocht naar: België (4), Duitsland (1), Japan (1), Taiwan (1), Verenigde Staten (1) en Zuid Afrika (1).