Team Thoné (As, BE): Topweekend met 1e Nationaal Argenton Zone en 8 eerste prijzen zet kroon op geweldige seizoenstart

Het jongste weekend van 22-23 juni was voor Team Thoné een absolute voltreffer: 1e Nationaal Argenton zone C, 8e Prov. Montauban en 14e Nationaal Pau Zone C. Daarbovenop dikken 8 eerste prijzen op Mettet en Soissons het palmares van 2019 aan tot 28 x 1e prijs van 100 tot 840 km.

Intussen kreeg de vernieuwde website (www.thone.be) een opmerkelijke facelift.


Jos Thoné en zoon Xavier, de drijvende kracht achter de vernieuwde site www.thone.be

Team Thoné staat voor twee lofts: Jos Thoné en Thoné X.&M., tegenover elkaar gelegen ieder aan een kant van de Kruisstraat in As. Het wordt duivensport bedreven zoals het alleen maar bij topmelkers gebeurt: op moderne leest geschoeid, nadrukkelijk gebaseerd op de allerbeste kweeklijnen en met een hooggekwalificeerd vakmanschap waar menig melker zijn profijt uit haalde. Grootmeester Jos blijft op sportief vlak een absolute topper in eigen land én internationaal. Hij is een trendsetter die sinds zijn succesvolle start in 1991 ieder jaar opnieuw aan de top staat. Bewijzen daarvan zijn er in overvloed: de prestaties in eigen land en het buitenland. In heel de wereld – van Portugal tot Irak en China – presteren zijn atleten ongelooflijk hard: ze bezorgen Jos Thoné wereldwijde roem.

Het jongste weekend (22-23 juni) is er eentje om in te kaderen. “We beginnen de nieuwe werkweek met een grote ‘smile’, want onze duiven behaalden topresultaten,” zo staat er te lezen. “Op de snelheid behaalde Sua haar 22ste eerste prijs. En we winnen 1e Nationaal Argenton zone C.” Dit weekend was goed voor niet minder dan 8 eerste prijzen. In de nationale wedstrijd van Argenton werd het naast 1ste Nationaal zone C bij de oude duiven ook nog 2e en 3e Nationaal zone C bij de jaarduiven.
Ook op Montauban en Pau wist Team Thoné te schitteren met respectievelijk 8e Prov. (10e Nationaal zone C) en 14e Nationaal Pau (zone C).

Uitgerekend een jaar geleden stopte de Asserse duivenwereld nochtans even met op hoog toerental te draaien. Jos liep bij een val zware kwetsuren op aan hoofd, ribben en rug. Pas deze week kreeg hij van de specialisten te horen dat de wonden aan ribben en rug eindelijk geheeld zijn. Toch werd het bijzonder zware 2018 – met de overheersende noord-noordoostenwinden en de hitte - een topjaar voor Team Thoné. “Mijn ploeg medewerkers en ik hebben volgehouden van de eerste tot de laatste zondag van het seizoen, van de snelheid tot de zware fond, en dat heeft uiteindelijk geloond in de laatste twee nationale vluchten van het seizoen. Ik heb dat topjaar te danken aan de mensen rond mij: Xavier, Maxim, ma Tilly, Pascal, Guy, en hokverzorger Marcel en zijn vrouw Margot,” zei hij in een eerdere reportage op onze site. En kijk, 2018 lijkt nu de ideale aanloop naar nog grotere successen dit jaar.

In 2019 heeft deze professionele ploeg al 28 eerste prijzen van 100 tot 840 km op de teller. En nog opmerkelijker: in alle nationale wedstrijden van dit jaar werden kopprijzen behaald. En die topuitslagen zijn stuk voor stuk behaald door duiven uit de topbloedlijnen van Jos Thoné.

Vernieuwde site

Alle informatie over deze duiven vindt de liefhebber op de totaal vernieuwde site van Jos Thoné: www.thone.be. Het is een zeer professionele site zoals er maar weinig bestaan, zeer verzorgd, overzichtelijk zowel naar vlieg- als naar kweekduiven, met een degelijke aanpak en makkelijke verwijzingen en navigatie. “Now for sale on PIPA”, zo staat te lezen op de site van Thoné. Op die manier heeft Xavier, zoon van Jos en gangmaker van het geslaagde website-project, een kruisbestuiving gerealiseerd tussen www.pipa.be en www.thone.be. Moderne duivensport in al zijn facetten, professioneel gekaderd en met vakmanschap van de bovenste plank. Een sportieve samenwerking die leidt tot maximale, correcte en klantvriendelijke informatie voor alle bezoekers van deze sites.

Topduiven