Overslaan en naar de inhoud gaan

Superuitslagen van onze medewerker Martin Martens - Waarschoot (BE)

28 duiven gespeeld en 26 prijzen waarvan 11 per 10-tal en 5 binnen de eerste 10!

Dat Martin Martens vlot is met de pen als het over reportages gaat over duiven is alom gekend, maar wat hij dit jaar uitspookt met zijn duiven is topklasse.

28 duiven gespeeld en 26 prijzen waarvan 11 per 10-tal en 5 binnen de eerste 10!

Angerville oude   6 op 6
Angerville jaarse 6 op 6
Orleans oude    2 op 2
Orleans jaarse   4 op 4
Brive oude     2 op 2
Chateauroux oude  5 op 5
Chateauroux jaarse 1 op 3

Op Angerville speelde hij omdat hij iets 'recht te zetten' had.
Twee weken terug maakte hij zijn slechtste uitslag in 20 jaar (13 prijzen van 30 getekende duiven in totaal).
Waarschoot stond op zijn kop... ze hadden er in het 'vitesselokaal' nog wat leugens bovenop gedaan... Martin had hen 'rendez vous' beloofd en vrijdagavond in het lokaal had hij al lachend reeds gezegd dat we 'morgen' (op zaterdag) eens zouden zien wie er nu het best met de duiven kon spelen!
Een beetje stout... maar hij was er met zijn 4 beste jonge doffers van vorig jaar (in totaal met 6 jaarse) naartoe gegaan ... nu weten ze wel hoe laat het is.

Enkel Antoine De Graeve had 2 duiven tussen zijn 2° en 3° oude duif, maar zijn 6 jaarlingen zaten in de klok voor dat die mannen met 'de grote mond' een duif thuis hadden! Omdat Martin eerst nog Orleans had geklokt, was hij van de laatste met zijn klok binnen... het werd stil toen die uitgeprint was!
Ze stonden met hun mondje open... Martin heeft toen zijn 'waterke' uitgedronken en in het naar buitengaan gezegd dat... als ze eens met duiven wilden leren spelen... ze maar eens moesten afkomen (haha)! Een beetje stout... maar tegen leugens, daar kan hij niet tegen.... zeker niet van mannen die zelf amper een prijs kunnen spelen!
Chateauroux was zijn flauwste vlucht.. daar zaten ook maar 2 goede oude op, de rest waren duiven voor 'verder', dus niet echt om in dit weer te schiitteren, geen excuus maar kom... die moeten ook de baan op en hun kilometers doen (die oude winnen dus wel hun prijzeke, de beste was wel eerst en wint de volle waarborg, de 2e beste was pas als 4e thuis.... die jaarse voldeden niet echt)
Martin zou wel al te graag tekenen om dit ieder weekend te herhalen!!
We wensen het hem van ganser harte.
PiPa-team