Succesvol veilingweekend eindigt op 371.200 euro!

Het voorbije weekend vonden heel wat veilingen plaats op PIPA, alsook de publieke veiling Night of the Stars in Blackpool. Samen goed voor bijna 400,000 euro. Online werden 180 duiven geveild voor 1506 EURO/duif gemiddeld en dit naar 21 verschillende landen!

Guy Van der Auwera - 5 duiven - 1370 EURO/duif
Guy Van der Auwera verkocht in het voorjaar van 2018 alle duiven van 2016 en ouder. In deze veiling bracht hij een select groepje van 5 jonge duiven. 2 duiven bleven in België, de andere zijn verkocht naar China, Nederland en Portugal.

Wojciech Handerek - 9 duiven - 1383 EURO/duif
Zonder meer het allerbeste van de Poolse duivensport bevindt zich op de hokken van Wojciech Handerek. Hij investeerde in topduiven uit o.a. België, Nederland en Duitsland en bouwde een ploeg op waarmee hij zich o.a. toegang verschafte tot de Olympiade Brussel 2017. Handerek bracht 9 jonge duiven van het allerbeste van zijn kweekhok. 3 duiven werden verkocht naar Polen, 2 naar China, de andere naar België, Taiwan, Nederland en Hongarije.

Depasse-Lardenoye - 8 duiven - 1725 EURO/duif
Op de grote fond en met name de klassieker Barcelona is steevast een glansrol weggelegd voor de kolonie van Stéphane Depasse-Lardenoy. De voorbije jaren was deze combinatie telkens opnieuw één van de uitblinkers op keiharde Barcelona’s. Goud waarvan ze enkele waardevolle klompjes aanbieden op een geweldige grote fond veiling op PIPA. Kinderen van de beste vliegers & kwekers komen in deze veiling. De veiling werd een groot succes met een zeer mooi gemiddelde van 1725 euro/duif. 4 duiven blijven in België, 2 gaan naar Nederland en 2 naar Luxemburg.

Kevin Saudoyez - 9 duiven - 1406 EURO/duif
En weer was het raak in 2018! Kevin Saudoyez greep met de 1e Nationaal Bourges van 19.129 duiven zijn derde jaar op rij een 1e National zege!! Een huzarenstukje dat in de geschiedenis van de Belgische duivensport slecht door een enkeling is voorgedaan! Kevin komt daarmee definitief in de eregallerij, al waren zijn resultaten van de recente jaren daarvoor eigenlijk al ruimschoots voldoende. Op PIPA brengt Kevin nu ook voor het derde jaar op rij kinderen van zijn allerbeste duiven aan in veiling; absoluut het beste dat België in huis heeft. Een prachtige groep duiven werd verkocht voor 1406 euro/duif. 4 duiven vertrekken naar China. 2 zijn verkocht naar België de overige gaan naar Taiwan, USA en Duitsland.

Marcel Sangers - 18 duiven - 1533 EURO/duif
Onnavolgbaar - zo kunnen de prestaties van Team Sangers de afgelopen jaren worden bestempeld! Zeges tegen duizenden duiven en asduiven tot aan Nationaal niveau zijn alleszeggend. De sleutel naar het succes ligt met name in de kruising van de oude Sangers lijnen met de fameuze Kittel dynastie van Dirk Van Den Bulck … Sangers Pigeons bezit met Angelina en Gold Dust waarschijnlijk de twee beste zussen van Kittel wereldwijd en Skittel (zoon Kittel) is ook een absolute topkweker! Maar ook de Lincia dynastie van Stefaan Lambrechts viert hoogtij binnen de Sangers kolonie, met verschillende kinderen en broers/zussen van dit fenomeen. Sangers Pigeons biedt in veiling aan kinderen van de meest waardevolle kwekers en vliegers. 6 duiven zijn verkocht naar UK, 3 naar Taiwan, 3 naar Nederland, 2 naar België, dan nog 1 naar China, Polen, Zuid-Afrika, Thailand.

Rutz & Sons (DE) - 10 duiven - 1140 EURO/duif
De Duitse super formatie Rutz & Zonen heeft door de jaren Internationaal furore behaald. Op de zwaarste Internationale krachtmetingen blijkt de Rutz-duif tot grootste prestaties in staat. Vele kampioenen slaagden enorm door inbreng van Rutz-duiven; om die reden zijn hun duiven inmiddels enorm populair! Met 2 Internationale zeges en talloze Nationale overwinningen op het palmares, plukken de sympathieke Duitsers zelf ook met regelmaat de vruchten van hun uitzonderlijke stam duiven. Speciaal voor PIPA bieden ze jonge duiven uit hun allerbeste kwekers en vliegers in veiling aan; top klasse! 3 duiven gaan naar China, 2 naar Iran, 2 naar Frankrijk, dan nog 1 naar Duitsland, Taiwan en België.

Dennis van Toor (NL) - 18 duiven - 1856 EURO/duif
Al in een zeer vroeg stadium voorspelde Dennis van Toor een grote toekomst voor de Lambrechts-duiven! Hij reisde naar Stefaan om uit alle toppers naar zijn kweekhokken te halen en voorzag zijn kolonie daarmee van een explosieve kwaliteits-injectie. Na enkele jaren selecteren bleven de meest waardevolle rechtstreekse Lambrechts duiven over, die Dennis nu allen exclusief in veiling aanbiedt op PIPA! 7 van de 18 duiven gaan naar China. 5 naar Taiwan, 3 naar UK, dan nog 1 naar België, Nederland en Duitsland.

Sjaak van de Velde en Zoon (NL) - 51 duiven - 1976 EURO/duif
Vader en zoon Sjaak Van De Velde zijn al decennia lang de absolute top van de Nederlandse grote fond wereld. Zij hebben een reputatie opgebouwd door met een relatief beperkte accommodatie en vliegploeg op grootse wijze te acteren. Op de Nationale en International concoursen werd een indrukwekkend palmares opgebouwd; sinds 2004 werden ruim honderd top 100-noteringen in nationale uitslagen gerealiseerd. Op PIPA worden alle beste kwekers en vliegers verkocht, met als kopstuk de 1e beste zware fondduif ZLU vluchten 2016 in de PIPA Rankings. Ook de oude gigant Kleine Dure met 1e Int. Bordeaux jaarlingen komt in veiling net als al die andere waardevolle vlieg- en kweekiconen! 10 duiven zijn verkocht naar Japan, 17 naar België, 5 naar China, 4 naar Taiwan, 1 naar Canada, 4 naar Duitsland, 1 naar Denemarken, 2 naar Frankrijk, 8 naar UK, 9 blijven in Nederland.

DVV-Pigeons - 8 duiven - 1219 EURO/duif
Johan Devroe en Rudi Vandeputte zetten hun samenwerking ook na de succesvolle verkoop van alle oude duiven van DVV-Pigeons op PIPA eind 2017 voort, met behoud van dezelfde naam DVV Pigeons. De tridem is een tandem geworden na de verkoop eind 2017 … In de grote veiling van DVV-Pigeons werden enkele topkoppels gekocht en van deze super basis bieden Johan en Rudi exponenten aan tesamen met een topvlieger van de jaargang 2018 - het nieuwe goud dus. Natuurlijk met nazaten van alle gekende toppers, van het Droomkoppel, van supervliegers Smart Princess, New Tom, Blue Lucien, Magic Bart, Ricky, Finn, Always There, etc., etc. Een veiling van de mannen die in recordtijd tot de top van België gingen behoren! 2 duiven zijn verkocht naar Sri Lanka, 2 naar UK, 2 naar Taiwan, 1 naar België, 1 naar China.
 
Sorin Florea - 16 duiven - 1338 EURO/duif
Het Roemeense icoon Florea Sorin omringde zich de afgelopen jaren met topduiven, aangekocht op met name PIPA-veilingen. Daaronder de Limbourg top vlieger Copy Gilbert (zoon Gilbert) en Miss Fantastic (moeder 5e Nat. asduif, zus Eagle Eye), maar ook meerdere kinderen van Eagle Eye, kinderen van New Freddy, Bak 17 en Lucky 848 … kinderen van Sprint (Berckmoes), Olympiade (Heremans), Ouders Sun (Steveninck), Wittekop Sylvester (Geerinckx), Euro Diamond (Brockamp), ouders Dolce Vita (Veenstra) etc., etc. Kortom; een verzameling van duiven van ongekende klasse. Uit de grootste kweekbriljantjes biedt Florea duiven in veiling aan op PIPA. De duiven zijn verkocht naar 10 verschillende landen, waaronder 3 naar China, 2 naar Sri Lanka, 1 naar Duitsland, 1 naar Frankrijk, 1 naar Hongarije, 1 naar Malta, 1 naar Japan, 1 naar Nederland, 3 naar Qatar en 2 naar Taiwan
 
Annick Goeteyn - 12 duiven - 1096 EURO/duif
Na een fantastische eerste jaar onder eigen vleugels, gingen Annick en dochter Kim in 2018 onvermiderd voort uit te blinken … onder andere met de provinciale zege op Orleans en daarnaast legio 1e prijzen en topduiven in lokaal met natuurlijk ook kopprijzen op Nationaal en provinciaal niveau. Daarmee lijken ze prima op weg om zich de status van nationale topper toe te eigenen. Twee wonderbaarlijke kweekkoppels – Tsaby x Kim en Orlando x Nicofelia – vormen de basis tot deze suprematie aan topresultaten die bijna week na week op het uitslagenbord verschijnen. Bijna allen gerealiseerd met directe nazaten van beide stamkoppels. Uit de exponenten van deze top basis komen nu jonge duiven in veiling op PIPA. 6 naar België, 3 naar China, 2 naar Taiwan en 1 naar Marokko.
 
Jean Pierre Palm - 5 duiven - 1590 EURO/duif
Na vele jaren subliem presteren kwam er eind 2018 een zeer fraaie kers op de taart voor Jean Pierre & Yvette Palm … hun BE16-1109229 gaat België vertegenwoordigen in cat. B en behaalde daarvoor het laagste coefficient ooit! Een magnifieke prestatie. Een volle broer van deze superduif zal samen met 2 kinderen en 2 andere prestatieduiven worden geveild op PIPA; Internationale topklasse. 2 zijn verkocht naar Duitsland, 1 naar China, 1 naar België en 1 naar Japan.

Blackpool - Night of the Stars - 32 duiven - 3102 EURO/duif
Blackpool is sinds jaar en dag een begrip in de UK. Een beurs waar het hele weekend door veilingen plaatsvinden op allerhande locaties rond de beurs. PIPA organiseert sinds enkele jaren de Night of the Stars, de grootste veiling in dit weekend. In totaal werden 32 duiven openbaar verkocht voor 99289 euro of 3102 euro/duif.