Stefaan Van Grootel (Helmond, NL) heeft de internationale asduif grote fond 2011 en beste duivin internationale vluchten 2011 in eigen rang

De beste duif op de internationale vluchten is dit jaar een tweejaarse duivin. Stefaan Van Grootel uit Helmond, bij Eindhoven is dit jaar de trotse bezitter van deze superduif. Tweemaal rond kwart over zes klokte Stefaan zijn duivin op de twee grootste vluchten op de internationale fondkalender: Barcelona en Perpignan.

Deze duivin, met ringnummer 3944172/2009, kreeg de naam van zijn dochter Carolien. Als jaarduif vloog ze op Bordeaux met middaglossing de 133e op 3993 duiven (1110 mm), waarmee ze bewees dat ze het nodige potentieel bezat. Als voorbereidingsvlucht vloog ze Bergerac met middaglossing, waar ze de 539e vloog tegen 4288 tegenstanders. (778 mm). Op deze vlucht werd ze op weduwschap ingekorfd.

Nadien mocht ze een nestje bouwen en werd ze op een tiental dagen broeden ingekorfd op Barcelona. De gedachte aan haar nestje, gaf haar een paar extra vleugels, want om 6h15 was ze reeds thuisgekomen, daar in Nederlands Limburg. Dit was goed voor de 23e plaats op de nationale uitslag en de 26e op de internationale uitslag en tevens de 11e plaats bij de dubbeling duvinnen.

Na deze prachtprestatie werd een nieuw nestje gebouwd en werd ze opnieuw klaargestoomd voor de afsluitende vlucht uit Perpignan. Ze vertrok opnieuw op eitjes van een tiental dagen oud. De motivatie en conditie waren nog super, want in de ochtendschemering klokte ze reeds af om 6h14. Dit was opnieuw een glansprestatie die goed was voor de 12e nationaal, de 16e internationaal en de 6e plaats bij de duivinnen. Dankzij die 2 exploten kan Stefaan terecht stellen dat hij dit jaar de beste duif had op de internationale vluchten (gemeten naar 2 prijzen). (Klik hier voor de prijzen van Carolien en de prijzen van Stefaan Van Grootel in 2011.)

Dit jaar was een jaar waar de vrouwen de macht gegrepen hebben in Nederland, Duitsland en België. Na Carolien was het een jaarduivin van Karl Heinz Koers uit Mandel (Duitsland) die haar oudere collega’s een poepje liet ruiken op Tarbes-Agen en Perpignan. Daarnaast had je “Peggy” bij De Clercq-Vervaeren uit Rillaar die, eveneens op de dubbel Barcelona-Perpignan, zich tot nationale asduif grote fond in België kroonde.

Alvast proficiat aan deze jonge melker met deze prachtprestaties!


Moeder van Carolien


Vader van Carolien


Stamboom Carolien