Spraakmakende asduiftitel Taiwan Summer North Sea Race Ace Pigeon Champion werd bevochten met Nederlandse inbreng

In Taiwan wordt de asduiftitel in de Taiwan Summer North Sea Race nu al gezien als de beste prestatie in wedstrijden van zee van de afgelopen 20 jaar. De vader van de winnaar werd gekweekt door Hugo Batenburg (Klaaswaal, NL).


Ace Pigeon Team, winnaars Taiwan Summer North Sea Race Ace Pigeon Champion

Selectieve éénhoksrace

De Taiwan Summer North Sea Race (TSNSR) is er een van het zwaarste kaliber. De feiten zijn daarvan het onomstotelijke bewijs. De finale werd betwist door 85 duiven. Zij vormden het selectieve gezelschap dat overbleef van de ruim 4400 duiven waarmee de trainingswedstrijden werden aangevangen. Na twee kwalificaties en zes races wordt het prestigieuze asduifkampioenschap aangevoerd door de TW19-278759. De titel Taiwan Summer North Sea Race Ace Pigeon Champion maakt in Taiwan de tongen los. De veelbesproken prestatie wordt gezien als de beste vertoning op wedstrijden van zee de afgelopen 20 jaar.


TW19-278759 Taiwan Summer North Sea Race Ace Pigeon Champion

Vader werd gekweekt door Hugo Batenburg

In de pedigree van de winnaar schittert Hugo Batenburg. De vader van de Ace Pigeon Champion is rechtstreeks afkomstig van het kampioenenhok in Klaaswaal. Het zal u niet verbazen dat verschillende internationale winnaars aan de basis liggen van het succes in Taiwan. De investeringen van Hugo in internationale winnaars laten zich daarmee andermaal uitbetalen.


NL18-1084648, vader Taiwan Summer North Sea Race Ace Pigeon Champion

New Laureaat, Kleine Jade en Sterre

De vader van de winnaar is een zoon van de NL16-1509039 Son New Laureaat x Kleine Jade. Daarmee zijn direct twee internationale winnaars van Barcelona genoemd. De 16-039 is het resultaat van de uiterst succesvolle samenkweek van Hugo Batenburg met fondicoon Jelle Jellema (Nijverdal, NL). Zijn NL11-1292679 Kleine Jade (internationale winnares van Barcelona 2014) werd gekoppeld aan de BE08-2222675 New Laureaat, winnaar internationaal Barcelona 2013. Moeder van de 18-648, daarmee grootmoeder van de Taiwanese asduif, is de NL16-3642733 Sterre. Zij werd gespeeld door Nico van den Hurk uit het Brabantse Oss. Sterre schitterde door in 2017 het internationale jaarlingenconcours vanuit Narbonne te winnen tegen 8480 duiven. Daarna werd zij toegevoegd aan de kweekhokken van Hugo Batenburg. De uitgebreide pedigree van de 18-648 vindt u hier.


Hugo en Anita Batenburg-Van de Merwe kunnen weer een puike referentie bijschrijven

Duiven en varkens

De foto van het asduifteam verdient enige toelichting. Het asduifteam beleefde de dag van hun leven. Naast de deelname aan eenhoksraces wordt ook deelgenomen aan wedstrijden met varkens waarbij het varken met het meeste gewicht de winnaar is. De beste asduif en het zwaarste varken. Het asduifteam won in beide disciplines op dezelfde dag. Het kan een Taiwanees nauwelijks gelukkiger maken.