Snel en gericht duiven opzoeken in de veilingen doe je via de handige filters

In de PIPA-veilingen kan je al geruime tijd gebruik maken van de zogenaamde filters om in een veiling op zoek te gaan naar specifieke duiven. In dit veilingseizoen worden deze bestaande filters nog verder uitgebreid.

Als koper heb je vaak al een specifiek beeld voor ogen van de duiven waarmee je jouw kweekhok wil versterken. Geslacht, bouw (rug, stuitbeentjes, grootte,…), oogkleur, pluimage,… Dankzij de filters kan je gericht zoeken naar de duiven die aan jouw specifieke eisen voldoen.

 

Afbeelding verwijderd.
.

 

Het icoontje van de filter vind je in elke veiling links naast de vermelding van het aantal loten in die specifieke veiling. Door op het icoontje te klikken, verschijnt de filter en kan je aan de slag. Om nog beter en gerichter te kunnen filteren, voorzien we nu ook een aantal nieuwe mogelijkheden in de filter.

Nieuwe filteropties

Zo kan je voor in de veiling van bijvoorbeeld Victoria Falls Challenge Pigeon Race selecteren van welke liefhebber je de duiven wil zien. Stel, je bent een fervente speler van de zware fond vluchten en wil de Jellema-duiven op je hok introduceren. Dan krijg je door in de filter bij 'kweker' Jelle Jellema aan te vinken, meteen alle duiven van Jelle Jellema uit deze veiling te zien.

Filteren op afstamming is ook een mogelijkheid. Ben je bijvoorbeeld geïnteresseerd in de kinderen en kleinkinderen van Tom, van André Roodhooft? Ga in de veiling van André dan naar filter. Vink bij 'afstammingen' het kruisje achter 'Kinderen Tom' en 'Kleinkinderen Tom' aan en enkel de (klein)kinderen van Tom worden in het veilingoverzicht rechts nog weergegeven.

Overzicht van de (klein)kinderen van Tom in de veiling van André Roodhooft.

Je kan sinds kort ook filteren, specifiek op duiven met kweekreferenties en/of vliegprestaties die in een veiling worden aangeboden. Wie bewezen kweek- of vliegduiven wil, kan op deze manier snel de geprefereerde duiven terugvinden.

Met deze bijkomende filters hopen we u weer een extra middel te kunnen aanreiken om uw gedroomde versterking binnen te hengelen. Probeer het vooral zelf eens uit de komende weken, succes!