Season Final breekt record met veilingopbrengst van totaal 776.975 EURO.

Van zondag 4 juli tot vandaag eindigden de volgende veilingen: Big Andy OLR & Season Final day 1,2 & 3. De afsluiting van het PIPA veilingseizoen bestaat traditioneel uit een veiling met de crème de la crème van PIPA’s zeer gewaardeerde relaties.

Dag 1 Season Final - 97 duiven - 2.582 EURO / duif
Niet enkel het totaalbedrag van de Season Final over drie dagen was een record. Ook werd er deze editie een record gemiddelde behaald op dag 1. Nog nooit eerder haalde een dag in de Season Final een gemiddelde van meer dan 2.500 EURO/duif. Afgelopen zondag eindigde dag 1 op een gemiddelde per duif van 2.582 EURO. De duurste duif in de veiling werd een dubbel kleinkind van misschien wel de meest begeerde OLR duif van dit moment. Namelijk Romario. Romario's Queen die werd aangeboden door Simon Wolf werd zondag verkocht voor een bedrag van 25.500 EURO.

Dag 2 Season Final - 113 duiven - 2.410 EURO / duif
Dag 2 werd tevens een succes. Nog nooit eerder werd er zo'n hoog totaalbedrag op één dag behaald in één van de Season Final dagen. Maar liefst 272.375 EURO brachten de 113 duiven gisteren op. De duurste duif van dag 2 werd een kind uit Porsche x Louise, gekweekt door het PIPA Elite Center. Zijn nieuwe eigenaar betaalt 30.000 EURO voor hem.

Dag 3 Season Final - 122 duiven - 2.083 EURO / duif
Met de Barcelona koorts die er op dit moment heerst ging de meeste aandacht uit naar duiven met een lange adem. Zo was er de meeste aandacht voor een zoon van Robin, gekweekt door Harold Zwiers. Robin won een 1e Nationaal vanaf Bergerac en werd Nationale asduif op de marathon. De zoon van Robin werd verkocht voor 10.800 EURO. De op één na duurste werd een kind van New Laureaat, het verhaal van deze duif is inmiddels bekend. De koper betaalt 10.000 EURO voor de kras witpen doffer.

Big Andy OLR - 18 duiven - 2.764 EURO / duif
De winnaars en asduiven van deze nieuwe prestigieuze eenhoksrace van Andy Larentzakis mochten vandaag uitgezocht worden door hun nieuwe eigenaren. De groep van 18 viel zeker in de smaak bij de kopers en betaalden gemiddeld 2.764 EURO/duif. In totaal bracht de veiling 49.750 EURO op. Een prachtig resultaat. De meest begeerde duif was de asduif Hippolyta. De door Ken Easley & Sons gekweekte winnaar zal terugkeren naar haar geboorteplek. Na een heftige strijd in de slotminuten eindigde ze op een bedrag van 13.000 EURO.