Overslaan en naar de inhoud gaan

Schroevers Cees, "Nederlandse 'Topper' op Midfond en Dagfond wint met "Di Caprio" de 1° Generale Asduif Rayon!"


De 'Generaal' van Zeeland Cees SCHROEVERS, Arnemuiden (NL)

 


We gingen voor een nieuwe reportage op zoek naar bij één van de absolute tophokken en uitblinker in de provincie Zeeland. De provincie Zeeland ,waar we in onze jeugdjaren zelf een groot deel van onze vakanties doorbrachten aan zee, in de streek van Nieuwvliet en Cadzand… is vlakbij onze thuishaven gelegen, aan de grens tussen België en Nederland. Al moesten we voor dit bezoekje bij onze gastheer Cees Schroevers wel even onder de zee doorduiken, door de Westerscheldetunnel, om uiteindelijk op onze bestemming te raken, aan de monding (de muide) van de Arne, ofte het Zeeuws vissersdorpje Arnemuiden.


In Arnemuiden leefde vroeger zowat driekwart van de bevolking van de visserij, zo ook de familie van Cees Schroevers. Cees verdiende zelf ook ruim 16 jaar de kost in de visserij als zoon van een vissersfamilie. Het waren tijden van hard labeur. Op zondagavond vaarde men uit, de woeste baren tegemoet, om op vrijdagavond terug aan te meren. Zijn 'kapotte rug' is een souvenir die Cees hieraan overhield.
Tegenwoordig werkt hij om den brode als 'sluiswachter', waardoor hij wel aan ploegwerk onderhevig is. Toch is dit reeds een hele verbetering ten opzichte van de tijden dat hij een godganse week op zee zat… toen diende hij op zondagavond reeds de poelebrief klaar te maken voor de komende week… alles behalve ideaal dus. En toch kunnen we zeggen dat de familie Schroevers deels heeft bijgedragen aan de naambekendheid van Arnemuiden, want naast de visserij kon het dorpje ook meegenieten van de "duivenroem" die de Schroeversduif door de jaren heen, naar Arnemuiden bracht.
De 'Schroeversduif' deed door haar ophefmakende prestaties in de duivensport, de 'Klok van Arnemuiden' reeds meermaals luiden!


Van vader op zoon…

Cees kwam in 1984 de duivensport binnen gestapt toen hij de voetbalschoenen definitief aan de haak hing, en zijn vader kwam bijstaan met de duifjes. Vader en zoon Schroevers behaalden een aaneenschakeling van topsuccessen, met als absoluut hoogtepunt hun titel van 1° Nationaal Kampioen Midfond, en 1° Generaal Kampioen Zeeland in 1991. Meteen ook, de laatste heldendaden in de duivensport van vader Marien, die in 1992 overleed. Dat jaar behaalde Cees nog 2 provinciale overwinningen op de ouderlijke hokken thuis… vanaf 1993 startte hij dan op zijn huidige woonadres op de nieuwe hokken die er werden opgetrokken. Hij had natuurlijk het grote voordeel meteen te kunnen starten met de 'oude kweekploeg' die hij uit de ouderlijke hokken meenam. Deze was opgebouwd uit Klak/Janssenduiven… grotendeels verkregen via Harry vd Mierden, die destijds hokverzorger was bij Jos van Limpt (wereldbekend geworden onder het pseudoniem 'Jos Klak'). Ook de duiven van Jos Mariën uit het Belgische Berlaar droegen hun steentje bij…. al deed de familie Schroevers het nooit met de massa, destijds met hooguit een 14-tal weduwnaars en 35 jonge duiven!
Cees ging op zoek om zijn 'oude stam' wat vers bloed in te pompen, en zo mogelijk nog te versterken. Hij klopte hiervoor aan bij Koen Minderhoud (toen Westkapelle, nu Koudekerke), die furore maakte met zijn Gaby Vandenabeeleduiven. In navolging van Koen trok Cees later ook richting Dentergem en haalde er onder meer afstammelingen uit de 'Blauwe Fideel', 'Senna', 'Kolonel' en 'James Bond'…
Opmerkelijk toch hoe vele 'Hollandse toppers' naar België afzakken op zoek naar versterking voor wat betreft duiven van 600 à 700 Km. Zo hield Cees ook nog halt te Putte bij wijlen Flor en zonen Jos & Jules Engels . Hier sloeg Cees echt de 'nagel op de kop', en ontdekte in de koppeling van 2 rechtstreekse Engelsduiven, een waar 'wonder kweekkoppel', gevormd door de "Flor 272/00" x "Bont Florke 265/00"… dat we verderop in de reportage verder zullen toelichten.


Niet met de massa
Cees Schroevers bezit geen zee aan ruimte, maar heeft die beperkte ruimte in de tuin optimaal benut om er een prachtige hokaccommodatie neer te poten. Deze biedt normaal plaats aan een 13-tal kweekkoppels, een 20-tal weduwnaars (waaronder een 13-tal vliegkoppels die op totaal weduwschap worden gespeeld), naast een 60-tal jonge duiven. Geen massa duiven, zeker niet als je weet dat Cees zowel op de Midfond als de Dagfond actief is. Met een dergelijke minimale bezetting hoeft het geen betoog dat de plaatsjes op het eind van de rit hier 'heel duur' zijn. Daarom ook dat de duiven hier deftig aan de tand worden gevoeld. Een beenharde selectiemethode die Cees Schroevers tot nu toe geen windeieren heeft gelegd. Zo won hij reeds meerder Provinciale asduiven in de afdeling Zeeland, werd Generaal Duifkampioen in de provincie enz…
Enkele exploten uit de jongste seizoenen ter illustratie zijn:
1, 2, 8° Provinciale of Generale Asduif Zeeland in 2005
1, 6, 10° Provinciale of Generale Asduif Zeeland in 2006
Deze asduiven werden vorig jaar met zijn allen op de kweek gezet, zodat de Schroevers-kweekbron momenteel baadt in een weelde aan toptalent! Dat biedt uiteraard mooie perspectieven voor de toekomst, want jarenlang spel aan de top van de duivensportladder is steevast gestoeld op een ijzersterke kweekbron. Op dat vlak zit Cees er momenteel alvast 'warmpjes in'!
Na het seizoen volgt steevast de harde selectie, waarna de doffers op het vlieghok blijven, en de duivinnen naar het hok voor jonge duiven verhuizen. De oude weduwnaars worden nu een tijdje in hun bak opgesloten… ondertussen kunnen de jonge doffertjes (als aspirant jaarlingen) zich een bak uitkiezen op het vlieghok.
Wat de vliegduivinnen betreft leert de ondervinding dat de 'dametjes' het best presteren als jaarse en 2-jarige duif. Vandaar dat deze vrouwelijke vliegploeg ook vrij jonge wordt gehouden. De beste duivinnen worden na hooguit 2 jaar op de kweek gezet.
Eind december wordt alles gekoppeld. De beste vliegers brengen hun eigen jongen groot, terwijl onder de rest de eieren van de kweekduiven worden onderlegd. Zo kunnen de kwekers vlug aan een tweede nestje beginnen, en is het leeftijdsverschil tussen de jonge duiven niet zo groot. Eens de jongen een 15 à 16 dagen oud zijn, en de vliegdoffers aanstalten maken om opnieuw achter hun duivin te gaan, worden de duivinnen van het hok genomen, en brengen de doffers hun kroost verder alleen groot.
Na een 6-tal weken komen de koppels, zowat midden maart opnieuw samen, om na een 5-tal dagen broeden het speelseizoen aan te vatten op weduwschap. In het begin van het seizoen, door de nog te kille ochtendtemperaturen, trainen de duiven enkel 's avonds.
Vanaf mei worden de trainingen opgedreven tot 2 daags 1 uur voor de doffers… terwijl de duivinnen het bij 1 trainingsbeurt houden (tussen 18 + 19 uur), waarvoor de vlag wordt gehanteerd… want alleen 'getrainde atleten' zijn tot topprestaties in staat. Deze ploeg duivinnen wordt dus op totaal weduwschap gespeeld, al vallen er na enkele weken steeds wel enkele af die zich niet aan de regels kunnen houden (lees: neiging vertonen tot onderling paren). Door het beoefenen van het totale weduwschap, wordt er steeds 'getoond' voor de inkorving, in het begin hooguit 10 minuutjes… naar het eind van het seizoen soms oplopend tot een uurtje. Wanneer Cees moet werken springt vrouwtje Anja in de bres, en zij mag dus mee haar deel opeisen in de topsuccessen die worden behaald.
Wanneer moet worden ingekorfd als Cees uit werken is, dan stopt Anja de duiven in de korf en brengt Cees zijn broer Jos die naar het lokaal… of het reinste voorbeeld van duivensport, familiesport!
De jonge duiven blijven samen tot zowat eind juni. Daarna worden ze gescheiden en op de schuifdeur gespeeld. Ze worden wel verduisterd van half maart tot begin juni.


Wat de voeding betreft stelt Cees zelf 2 mengelingen samen: het lichte deel maakt hij uit 1 deel zuivering + 1 deel Zoontjens-mengeling, het zware deel uit 1 deel 'Premium Super Weduwschap' van Beyers + 1 deel 'Champion Plus' van Versele-Laga. Na thuiskomst wordt er 80% lichte mengeling gevoederd, op maandag + dinsdag 50%-50%, om dan met de zware mengeling op te voeren naar de inkorvingsdag toe. De duivinnen worden iets korter gehouden en krijgen in het begin van de week enkel de 'lichte mengeling' op het menu. Om de 3 à 4 weken volgt er een 'geelkuurtje', bij thuiskomst steevast electrolyten, naast 1 dag vitamines in de week.
Tegen de kop of luchtweginfecties wordt enkel iets ondernomen indien nodig… terwijl Cees bij de jonge duiven wel een kuurtje geeft net voor hij start met het opleren. Niets revolutionairs dus, maar wel een oerdegelijke begeleiding om te komen de topprestaties… het zijn uiteindelijk de duiven die finaal, op het eind van de rit, het verschil maken!


Hok klasseduiven

We beschreven hogerop reeds de stamopbouw van de kolonie Cees Schroevers, waarbij vooral de ontdekking van het 'wonderkoppel' Engelsduiven een sterk bepalende factor is bij de topprestaties die de jongste seizoenen op papier werden geplaatst, en in de toekomst ongetwijfeld nog zullen volgen.
Dit 'wonderkoppel' wordt gevormd door de "Flor 272" x "Bont Florke" beiden rechtstreekse Jos & Jules Engels-duiven!

-De "FLOR 272", ring 6272272/00 is een halfbroer van de 1° Prov Limoges en de 1° Nat Bourges , en hij is een kleinzoon van beroemde Engelsduiven als "Den Dikke 584/90" (winnaar 1° Intprov Chateauroux 13.285 d. + 10° Nat Bourges 9.759 d) en "Den 231" (zoon van de legendarische "Witpender").

-Het "BONT FLORKE", ring 6272265/00 is dan weer een kleindochter van "Den 714" ring 714/90 (die 1° Prov Bourges 3.266 d, 1° Prov Poitiers 1.932 d, en 11° Intprov Chateauroux 13.996 d won,) en tevens kleindochter van "De Dikke 199/89" (welke 1° Nat La Souterraine 2.053 d, en 3° Nat La Souterraine 1.927 d won).

Het "Wonder Koppel" Engels bij Cees Schoevers
"FLOR 22" 6272272/00 x "BONT FLORKE" 6272265/00

Zij zijn ouder en grootouder van een pleiade aan toptalenten
Voor prestaties van de kinderen van het "Wonder koppel" Engels : Click here
Voor prestaties van de kleinkinderen van het "Wonder koppel" Engels : Click here

 

-"Julian" ring 02-0200781 is één van de bekendste zonen van het 'Wonder Koppel',
hij won:
1° Prov. Asduif Midfond
Ablis 1.350 d. 2 Prov 6.969 d. 6
St.Ghislain 2.692 d. 2
Orleans 780 d. 3 Rayon 2.016 d. 6
Soudun 329 d. 4 Rayon 977 d. 7
Eysden 1.208 d. 7
Bettembourg 1.062 d. 8
St.Ghislain 5.450 d. 12
Chimay 2.347 d. 12 enz…


-"Yasmine", ring 01-0100533, dochter van het 'Wonder Koppel',
won:
Creil 651 d. 1 Rayon 1.435 d. 1
Creil 6.440 d. 8
St.Quentin 400 d. 8 Rayon 1.070 d. 20
Menen 926 d. 16 enz…


-"Witpen 579", ring 04-0406579, uit het 'Wonder Koppel',
won:
Asduif Natoer Rayon 7
Chimay 954 d. 1
1.824 d. 5
Creil 1.831 d. 3
10.083 d. 3
Creil 5.569 d. 6
Orleans 1.289 d. 5
Hensies 2.414 d. 6 enz…


-"Shakira", ring 02-0200760, super vliegduivin uit het 'Wonder Koppel'
met o.a.:
Orleans 388 d. 1 Rayon 986 d. 2 5.867 d. 14
Eysden 1.208 d. 3
St.Ghislain 2.963 d. 5 Prov 5.450 d. 5
Niergnies 2.868 d. 19 5.372 d. 28 enz…
Ook op het kweekhok bewees deze "Shakira" van goudwaarde te zijn, zo is ze onder meer moeder van de super jaarduif in 2007: "Di Caprio" met zijn 4 x 1° Prijzen (zie verder)… en van de "077/04" die Hensies 1.027 d en Chantilly 586 d won!


-"Witpen Flor", ring 01-0100519 is een echte topkweker en vader van super duivinnetjes "Melanie" en "Jennifer" (2° Nat NPO Tours).


Pedigree : Click here

- "Melanie", ring 04-0406581, is een superieure kleindochter van het 'Wonder Koppel',
ze won:
Prov Asduif 2005

2° Prov Asduif 2006
Montlucon 380 d. 2 NPO 4.196 d. 7
Creil 724 d. 2 Prov 3.732 d. 6
Ablis 346 d. 6 Prov 4.422 d. 19
Chantilly 586 d. 7 Rayon 1.474 d. 9
Blois 809 d. 9
Le Mans NPO 6.298 d. 38 enz…
Won in totaal liefst 28 x per 10-tal!
Hoeft het u nog te verwonderen dat Cees Schroevers in de wolken is met de introductie van de 'wereldklasse' Flor, Jules & Jos Engels op zijn kolonie, welke dus duidelijk haar stempel drukt op de huidige prestatiecurve van de C.Schroeversduif, en dus grotendeels mee aan de basis ligt van de actuele topsuccessen in het Zeeuwse Arnemuiden. Niet alleen met afstammelingen van het 'Wonder Koppel' Engels overigens, want… een ander sprekend voorbeeld is zonder twijfel de gigant van een topvlieger, de "Kleine Prins", geniet even mee:



Pedigree : Click here

-"Mario", ring 00-0007378, zoon van de "Blauwe Gaby 845/99" (rechtstreeks Gaby Vandenabeele uit de 1° Nat.Brive 4.719 d: de 'Blauw Fideel) x "Anique 872/95" (kruising K.Minderhoud x 1° Prov Etampes of de oude soort C.Schroevers).
De "Mario" won zelf:
Duifkampioen 'Midfond' Rayon
Creil 391 d. 1 Rayon 1.021 d. 1 - 7.117 d. 4
Sourdun 190 d. 1
Creil 1.127 d. 2 5.572 d. 7
La Ferte 744 d. 2 11.049 d. 4
Peronne 2.300 d. 5 enz…
Gekoppeld aan topduivin "Shakira" (dochter van het 'Wonder Koppel' Engels) is hij vader van het nieuwe 'vliegend wonder van Arnemuiden', met name de super jaarduif "Di Caprio"… zonder meer reeds een geweldige 'crackduif' met zijn 4 x 1° Prijzen, zie maar:


-"Di Caprio", ring 06-0700671, en dus zoon van "Mario" x "Shakira",
won:

Generale Asduif Rayon 2007
Blois 233 d. 1 Rayon 810 d. 1
Pithiviers 387 d. 1 Prov 4.524 d. 3
Creil 602 d. 1 Rayon 1.577 d. 3
Morlincourt 823 d. 1 Rayon 1.664 d. 5
Arras 251 d. 7
Orleans Prov 7.073 d. 61
Arras Prov 9.569 d. 34 enz…
Naast deze "Di Caprio" is superkweker "Mario" ook nog vader van een hele rits andere topvliegers, als daar zijn:
-"077/04":
Hensies 1.027 d. (3° Rayon 2.286 d)
Chantilly 586 d. (2° Rayon 1.464 d)
4° Argenton 224 d. (6° van 673 d)
7° Montlucon 923 d. (12° Prov 4.196 d) enz…
-"575/04":
2° Sourdun 874 d. (2° Rayon 2.127 d)
4° Creil 406 d. (7° Rayon 1.754 d)
7° Sourdun 871 d. (14° Rayon 1.819 d)
10° Montucon 342 d. (40° Prov 4.196 d)
63° Tours NPO 8.018 d. enz…
-"616/06":
Duifkampioen Rayon Jonge Duiven 2006
-"650/06":
2° Pommeroeul 746 d. (2° Rayon 1.459 d)
3° Peronne 422 d. (8° rayon 1.513 d)
4° Pithiviers 378 d. (13° Prov 4.524 d)
9° Ablis 814 d. (28° van 8.966 d) enz…
Gewoon maar ter illustratie om u te overtuigen dat deze "Mario" niet zomaar de eerste de beste is, maar toch is uitgegroeid tot één van de peilers op de kweekhokken C.Schroevers, waarop een groot deel van de behaalde topsuccessen zijn gestoeld.

Voor meer informatie omtrent de afstammelingen van deze "Mario": Click here

Uit die zelfde lijn Gaby Vandenabeele-duiven, meer bepaald een kruising 'Wittenbuik-lijn' met de oude soort Schroevers, stamt die andere fantast, met name de "Rocky". Bekijk met ons even een kleine greep uit zijn ellenlange lijst aan topprestaties:


Pedigree: Click here


-"Rocky", ring 00-0007340,
won onder meer:
La Ferte 1.792 d. 1 Prov 9.832 d. 8
Ablis 353 d. 2 Prov 5.519 d. 9
Chimay 953 d. 3 Rayon 2.245 d. 18
Menen 465 d. 6
Ablis 710 d. 8 Prov 8.267 d. 34
Sourdun 695 d. 8 Prov 3.236 d. 29
Creil 392 d. 8 Prov 7.117 d. 30 enz…
Op het kweekhok ontbolsterde deze "Rocky" zich ondertussen tot een 'boom met zeer rijke vruchten', en dit gekoppeld aan meerdere duivinnen. Zo is hij onder meer vader van volgende 'superduiven':

 

-"Bonita", ring 04-0406606,
ze won:
Peronne Ray 1.640 d. 1 (Lok van 652 d)
Blois Rayon 809 d. 1 (Lok van 288 d) Nat 46.447 d. 24
Niergnies 5.191 d. 3
Peronne 4.562 d. 8
Orleans 749 d. 7
Hensies 3.567 d. 11
Ablis 4.422 d. 20
Montlucon 4.196 d. 19
Creil 3.732 d. 18
Peronne 10.681 d. 31 enz…


Pedigree : Click here

-"Sylvester", ring 03-0310452
won onder meer:
Ablis 346 d. 1 Prov 4.422 d. 5
Morlincourt 579 d. 1
Niergnies 1.988 d. 2 Prov 7.903 d. 2
Creil Prov 10.083 d. 4
Hensies 974 d. 3 Rayon 2.242 d. 12
Creil Prov 5.568 d. 4
Orleans Prov 4.037 d. 20
Ablis 1.214 d. 11
Creil 2.423 d. 19
Peronne 10.681 d. 34

-"Nadine", ring 04-0406596, een superduivin met volgend palmares:
Prov Asduif 2005
Vitesse Duifkampioen Rayon '06
Peronne 896 d. 1 Rayon 2.015 d. 1 - 10.681 d. 2
Pommeroeul 989 d. 1
Creil 1.831 d. 2 Prov 10.083 d. 2
Niergnies Ray 6.497 d. 4
Creil Rayon 4.236 d. 10
Hensies 3.567 d. 7 Creil 362 d. 6

 


-"Evita", ring 04-0406605
won o.a.:
Sourdun 1.819 d. 1 - 9.716 d. 3
Orleans 1.089 d. 2 6.321 d. 3 enz…


-"Rossi", ring 05-0501014
won o.a.:
Arras 1.709 d. 1 - 9.569 d. 5
Orleans 699 d. 2 4.037 d. 2


- "Blauw 620", ring 06-0700620
won o.a.:
Duifkampioen Natour Rayon
Peronne 546 d. 1 - 1.029 d. 1
Creil 458 d. 2
Morlincourt 1.177 d. 5 enz…


-"Blauw 604", ring 07-3705604,
won o.a.:
Creil 368 d. 1 - 774 d. 1 - 3.750 d. 10
Auby I.Dous 1.102 d. 2 - 1.744 d. 3
Chantilly 1.623 d. 8 - 11.194 d. 11 enz…


-"Blauw 595": werd
Duifkampioen Vitesse Vereniging, en won Creil 930 d. enz…


Wat een formidabele kweeklijn, die deze "Rocky" hier op korte tijdsspanne heeft neergezet.

Voor uitgebreide informatie omtrent de afstammelingen van deze "Rocky": Click here


De slotsom

De naam Schroevers behoort reeds jaren tot de top in het Nederlandse Zeeland, waarvan de populariteit de jongste seizoenen alleen nog maar is toegenomen dankzij de ophefmakende prestaties van Cees. Een kolonie met een mooie toekomst voor zich, met als uitgangsbasis… een oppermachtig kweekhok gevormd door in eerste plaats het 'Wonder Koppel Engels', aangevuld met de toplijnen als de "Rocky" , de "Mario" en zoveel meer.
Hieruit zijn de jongste seizoenen een pak fenomenale 1° Prijsvliegers gekweekt, naast een ganse serie 1° Asduiven in de 'rayon' en op 'Provinciaal' vlak.
Het is zonneklaar dat, wanneer deze Cees Schroevers op dit elan blijft doorgaan, we hem binnen de kortste keren gerust zullen mogen catalogeren tussen de 'absolute top' van Nederland op 'Midfond' en 'Dagfond'. Het wekt nog meer bewondering als je ziet met welk een minimale bezetting hij dit allemaal klaarspeelt, en de manier waarop… omdat door het werken in ploegenstelsel een stipte verzorging dag in , dag uit… quasi onmogelijk is.
Cees Schroevers levert hier meteen opnieuw het bewijs dat met 'goede duiven', zeg maar 'superduiven' op de hokken, heel veel… zoniet 'alles' mogelijk is! Alvast proficiat Cees!

De knalprestaties uit de jongste 3 seizoenen 2005-2007 even op een rijtje

2005:
28-05 Tours
743 d 1,2,3,5,11,15,34,47,.etc . 24 gezet 12 prijs
1793 d 1,2,5,7,27,32,61,.etc. 24 gezet 12 prijs
8018 d 1,2,5,8,52,63,.etc. 24 gezet 16 prijs
09-04 Niergnies
653 d 1,2,3,4,5,6,22,27,32,36,50,51,52,59,62.etc. 31 gezet 22 prijs
1387 d 1,2,3,4,5,6,21,27,32,40,64,65,66,75,79.etc. 30 gezet 22 prijs
5191 d 1,2,3,4,5,6,.etc.
18-06 Ablis 346 d 1,5,6,7,11,21,22,26,.etc. 16 gezet 11 prijs
770 d 3,12,14,15,24,59,62.etc. 16 gezet 11 prijs
4422 d 5,16,19,20,36,.etc. 16 gezet 12 prijs
15-05 Morlincourt
579 d 1,7,9,10,11,12,15,17,19,21,34,40.etc. 32 gezet 20 prijs
1469 d 3,22,28,29,31,33,50,58,64,70,93.etc. 32 gezet 20 prijs
21-05 Sourdun 871 d 1,7,17,18,26,33,52,79,.etc. 31 gezet 17 prijs
1819 d 1,14,25,26,43,57,85,.etc. 30 gezet 18 prijs
9716 d 3,49,88,90,.etc. 30 gezet 19 prijs
30-04 Peronne 896 d 1,7,9,14,16,42,49,55,56,60,75,91,92,.etc. 32 gezet 16 prijs
2015 d 1,20,23,35,37,.etc. 32 gezet 16 prijs
28-05 Creil 633 d 2,3,6,23,.etc. 8 gezet 7 prijs 835 d 2,3,8,.etc. 8 gezet 7 prijs
04-06 Orleans 476 d 2,10,14,19,20,24,27,28,31,32,43.,etc. 31 gezet 17 prijs
1089 d 2,12,23,32,33,40,45,46,49,50,78,.etc. 30 gezet 20 prijs
6321 d 3,94,144,213,215,274,320,321,351,356,.etc. 30 gezet 19 prijs
13-08 Orleans 287 d 2,5,11,32,43,.etc. 7 gezet 5 prijs
873 d 2,7,21,63,.etc. 7 gezet 5 prijs
6749 d 2,32,155,525,.etc. 7 gezet 5 prijs
10-09 Creil 247 d 2,6,20. 5 gezet 3 prijs
724 d 2,8,42 5 gezet 3 prijs

2006 :
05-08 Creil 564 d 1,2,5,19,26,35,42.etc. 25 gezet 12 prijs
1577 d 3,4,7,27,40,54,66.etc. 25 gezet 12 prijs
06-05 Pommeroeul 989 d 1,6,18,22,25,26,43,53,56,60,62,63.etc. 32 gezet 21 prijs
27-08 Peronne 546 d 1,6,13,14,15,17,21,22,23,24,30,35,36.etc. 25 gezet 22 prijs
1029 d 1,7,14,15,16,19,25,26,27,30,39,44,45,68etc. 25 gezet 22 prijs
15-07 Blois 288 d 1,8,24,29.etc. 9 gezet 5 prijs
809 d 1,9,46,59.etc. 9 gezet 5 prijs
3780 d 12,30,121,160.etc. 9 gezet 6 prijs
46447 d 24,102,484.etc. 9 gezet 6 prijs
13-05 Chimay 954 d 1,10,22,24,27,34,40,77,79.etc. 31 gezet 13 prijs
1824 d 5,23,49,53,61,72,93.etc. 30 gezet 11 prijs
03-06 Creil 918 d 2,3,4,12,15,16,17,23,40,45,47,48,68,69.etc. 30 gezet 25 prijs
1831 d 2,3,4,17,20,22,23,38,92,99.etc. 30 gezet 22 prijs
10083 d 2,3,4,19,23,26,27,47.etc. 30 gezet 22 prijs
24-06 Orleans 356 d 2,3,9,20,23,34,36,40,44.etc. 17 gezet 14 prijs
699 d 2,5,15,38,43,67,76.etc. 17 gezet 12 prijs
5023 d 2,5,20,55,65,126,143.etc. 17 gezet 15 prijs
01-07 Montlucon 380 d 2,6,10,20,26,35.etc. 14 gezet 7 prijs
923 d 5,10,21,38,51,69.etc. 14 gezet 8 prijs
4196 d 7,19,40,73.etc. 14 gezet 9 prijs
09-09 Creil 425 d 2,3,4,5,8,14,15,16,19,27,36,44.etc. 22 gezet 19 prijs
840 d 7,8,9,10,17,32,34,35,39,57,81,91.etc. 22 gezet 20 prijs
23-07 Orleans 168 d 2,5,7,8,10,13.etc. 25 gezet 10 prijs
608 d 3,8,13,14,26,31.etc. 25 gezet 12 prijs
3595 d 14,61,88.etc. 25 gezet 13 prijs
02-09 Morlincourt 638 d 3,5,6,7,18,28,37,39,49,53,54,55,58,59.etc. 32 gezet 21 prijs
1177 d 3,5,6,7,20,30,41,44,54,58,59,60,65,66.etc. 32 gezet 21 prijs
12-08 Peronne 707 d 2,16,21,22,23,35,37,62,75.etc. 24 gezet 15 prijs
1459 d 2,23,29,30,31,58,60,93.etc. 24 gezet 15 prijs
28-05 Chantilly 586 d 4,7,11,16,35,37,40,41,53,77,78.etc. 30 gezet 18 prijs
1474 d 5,9,14,21,48,59,64,65,86.etc. 30 gezet 19 prijs
17-06 Creil 362 d 4,6,10,12,13,16,20,31,38.etc. 14 gezet 11 prijs
09-09 Orleans 214 d 5,12,13,17,32.etc. 7 gezet 5 prijs

2007:
11-08
Auby l Douai 1104 d 1,2,3,4,6,21,22,23,24,27.etc 33 gezet 19 prijs
1744 d 2,3,4,5,7,29,30.32,33,37.etc. 33 gezet 19 prijs
07-04 Oudenaarde 639 d 1,2,3,4,5,13,18,19,22,24,etc. 36 gezet 19 prijs
14-04 Arras 856 d 1,4,5,7,12,18,etc. 35 gezet 26 prijs
1029 d 1,5,6,8,15,28,34,38.etc. 35 gezet 27 prijs
23-06 Blois 233 d 1,3,31. 6 gezet 3 prijs
810 d 1,3,74. 6 gezet 3 prijs
08-09 Creil 329 d 1,11,14,15,22.etc. 17 gezet 9 prijs
774 d 1,27,32,34,50,72.etc 17 gezet 9 prijs
28-04 Morlincourt 823 d 1,8,17,26,27,31.etc. 34 gezet 25 prijs
16-06 Phittiviers 378 d 1,4,16.etc. 17 gezet 6 prijs
812 d 1,5.etc. 17 gezet 6 prijs
4524 d 3,13.etc. 17 gezet 8 prijs
04-08 Chantilly 541 d 5,7,8,9.etc. 24 gezet 12 prijs
1923 d 8,12,14.etc. 24 gezet 12 prijs
11194 d 11,18,20,21.etc. 24 gezet 18 prijs
01-09 Morlincourt 548 d 2,13,14,18,26.etc. 31 gezet 19 prijs
1403 d 5,27,29,35,45.etc. 21 gezet 21 prijs
25-08 Peronne 717 d 3,4,12,14.etc. 33 gezet 15 prijs
1479 d 5,6,16,18.etc. 33 gezet 15 prijs
21-04 Peronne 824 d 4,5,8,12,14,26.etc. 35 gezet 17 prijs