Ronny Menten (Rummen, BE) doet het weer: 1e Nationaal Tulle

Je moet het maar doen, ei zo na een jaar na de nationale overwinning vanuit Bourges II tegen 10.111 jaarse in 2016, pakt Ronny opnieuw de gouden plak. Deze keer vanuit Tulle waar hij wint tegen 9.586 jaarse duiven en ook de snelste duif klokt van alle 17.035 deelnemers.


Ronny Menten en zijn vrouw

Een indrukwekkend seizoen

We schreven het reeds eind mei van dit seizoen: Ronny Menten uit het Vlaams-Brabantse Rummen is bezig aan een indrukwekkend seizoen. Week na week kopprijzen op de provinciale en nationale zware halve fond vluchte, met o.a. de 1e en 2e Provinciaal Blois (1.484 oude duiven). De betreffende reportage, waar we ook refereren naar het belang van de inbreng van de duiven van Gino Clicque, kan u hier nog eens opnieuw nalezen.

Ondertussen zijn we alweer een maand verder. En wat we voorspelden in de vorige reportage, kwam uit. De superform, waarin de vliegploeg van Ronny verkeerde, zorgde voor nog meer kopprijzen. De week na de reportage werd o.a. de 2e en 9e provinciaal Argenton gewonnen (1.497 jaarse duiven) en 8e Nationaal van 22.645 jaarse duiven. 2 weken later, vanuit Chateauroux opnieuw zilver met de 2e provinciaal tegen 702 oude duiven en bovendien ook de 5e, 8e, 9e , 12e, 13e, 14e en 15e provinciaal tegen 1.081 jaarse duiven. Weer 2 weken later, opnieuw vanuit Argenton werd het de 2e, 3e en 4e Provinciaal bij de oude duiven en de 9e Provinciaal bij de jaarse duiven. En het beste moest nog komen. Afgelopen weekend, op de eendaagse fond notabene werd de 1e Nationaal Tulle gewonnen tegen 9.586 jaarse duiven. Sterker nog, de winnende duif van Ronny Menten, Golden Tulle, was de snelste van alle 17.035 Tulle-vliegers. 

BE16-2115081 Golden Tulle - 1e Nationaal Tulle met dank aan het Golden Pair !

We haalden eerder al aan dat de inbreng van duiven van topspeler Gino Clicque een belangrijke rol heeft gespeeld in de successen van Ronny. Golden Tulle, echter, werd ingeteeld naar het stampkoppel van Ronny Menten Golden Pair. Met Golden Pair spreken we over Roberto (rechtstreeks Robert van Eycken) x Paulette (rechtstreeks Deno-herbots). De topvliegers die het stamkoppel over meerdere generaties al heeft voortgebracht is gewoonweg niet meer te tellen. Denk maar aan Canvendisch, Moeder Romy, Polletje, Lilly, enz... Langs vaders kant werd de Golden Pair-lijn gekruisd met Pricillla, topduivin van Albert Derwa met o.a. 4e Nationaal Gueret, 5e Nationaal Argenton, 16e Nationaal Argenton en 33e Nationaal Gueret op haar palmares en bovenal een dochter van Paulien.

Langs moeders kant vinden we stervlieger Golden Arrow (kleinkind van het Golden Pair en 2e Nat. Asduif KBDB Jonge Duiven 2013), gekruisd met de lijn van een andere stamduif van de kolonie Ronny Menten, nl. Belle.

De schitterende pedigree is hier nog eens te bekijken.


Golden Tulle, 1e Nationaal Tulle Jaarse

Komende nationaals

Een heel jaar op topniveau presteren, het is zeker en vast niet iedereen gegeven. Ronny Menten weet de vormcurve al een heel seizoen op een constant hoog niveau te laten en verbaast wekelijks vriend en vijand met zijn topuitslagen. Komend weekend start de 2e ronde van de nationaals op de zware halve fond. Kan Ronny zijn prestatie op Bourges van vorig jaar nogmaals overdoen? We kijken er samen met u in volle spanning naar uit en zijn benieuwd of de laatste 5 weken van het halve fond seizoen nog een extraatje in petto heeft.