Ronald Geerdink (Hoogerheide, NL) kan wederom terugblikken op een geslaagd seizoen met superreferenties

Ronald Geerdink is zeker geen onbekende in de internationale duivenwereld. Naast zijn inbreng bij diverse organisaties binnen de duivensport is hij ook en vooral bekend om zijn uitstekend en zorgvuldig uitgekiende strategie om topduiven te kweken en te laten presteren. Dat zowel op eigen hok als bij andere liefhebbers.

Ronald is een drukke ondernemer en eigenaar van verschillende bedrijven. Vanuit zijn bedrijf krijgt de grote vermogende belegger advies hoe je het beste bij je bank of vermogensbeheerder kan functioneren op het gebied van vermogensbeheer. Zijn bedrijf heeft een database van nagenoeg alle banken en vermogensbeheerders uit West-Europa waarin men continu op de hoogte blijft van de beleggingsresultaten. Juist die kennis wie het goed doet en wie niet is uniek en uiterst belangrijk voor de klant. Dit systeem past Ronald - hoe kan het ook anders - ook toe binnen zijn geliefde hobby.

Het altijd weer zoeken naar kwaliteitsoplossingen past hem. Of het nu is als voorzitter van de internationale duivencompetitie ‘Wie Heeft Ze Beter - The Best of The Best’ of op zijn eigen duivenhok. Altijd weer wordt er gekeken hoe de stam duiven verder kan worden versterkt. Zo werden de afgelopen decennia topduiven gekocht zoals de 1e Nationaal St.-Vincent, 1e Nationaal Barcelona duivinnen en 1e Internationaal Agen. Zijn credo ‘Alleen het beste is goed genoeg’  zie je dan ook terug in alle duiven die bij Ronald de hokken bevolken.

Eerst zaaien, dan oogsten

Investeren, een strak beleid en discipline is de enige weg om structureel tot succes te kunnen komen, dat weet Geerdink als geen ander. Op de totale verkoop van Jos Pepping werd daarom voor een vermogen de 1e Internationaal Agen 2013 aangekocht. Een duif die op dezelfde dag van lossing een halfuur vooruit zat op alle concurrentie! Klik hier voor de volledige pedigree van de 1e Internationaal Agen 2013 Daan.

Daan, 1e Internationaal Agen 2013
 

Alle duiven die vriend Jos Pepping aan Geerdink adviseerde om te kopen, verhuisden naar het Brabantse Hoogerheide. De uitslag van Ronald Geerdink van de hele zware Barcelona 2017, waar Geerdink tien duiven inkorfde en acht prijzen op de internationale uitslag zullen staan, is indrukwekkend. Die uitslag is tot stand gekomen door vooral de inbreng van duiven van Jos Pepping en Jelle Jellema. Nationaal tegen 4.504 duiven won Geerdink prijs 129-285-340-410-500-580-enz. en dat terwijl Ronald Geerdink pas in 2014 gestart is met oude duiven in Hoogerheide.

Topspeler Jelle Jellema werd verschillende keren bezocht en van zijn beste vliegers en kwekers werden duiven aangeschaft. Jelle heeft duiven van buitengewone klasse die net op internationale wedstrijden en vooral Barcelona hun meerwaarde keer op keer bewijzen. Ronald Geerdink investeerde in kinderen en kleinkinderen van de ‘Orion’, ‘Romee’, ‘Kleine Jade’, ‘Kiara’, ‘Zeus’, ‘Pallas’, ‘Buffel’, enz.


Dochter Zeus

De derde lijn zijn de duiven van Arjan Beens. Allereerst werd een dochter van de ‘Rika’ gekocht.


Dochter Rika


Dochter Orion

Op de openbare verkoop van Arjan Beens werden alleen doffers uitgekozen uit de beste vliegduiven en beste kweeklijnen van Beens. Dat ook Arjan succes had met duiven van Ronald Geerdink is algemeen bekend. De inteelt ‘Sarina’ werd van Geerdink gekocht en werd later de vader van de 1e Nationaal Perpignan van 2014.

Successen en referenties

Na de verhuis van Haarlem naar Hoogerheide werd in 2014 voor het eerst met oude duiven deelgenomen aan de internationale ochtendlossingen. Pau was de eerste wedstrijd en hier had Ronald direct succes met de snelste duif in de provincie en de 21e Nationaal. Met tweejarige duiven werd Ronald Geerdink direct 2e Generaal kampioen Grote Fond in het Internationaal inkorfcentrum (IFC) te Hoogerheide en internationaal twaalfde op de West Europese Supermarathon.
2015: 1e Onaangewezen en Generaal Kampioen internationale vluchten IFC Hoogerheide
2016: 1e Onaangewezen Kampioen IFC internationale vluchten IFC Hoogerheide, 1e en 3e provinciale Asduif Grote Fond en 1e Europabeker vijf getekenden!
2017: 1e Aangewezen, Onaangewezen en Generaal Kampioen internationale vluchten IFC  Hoogerheide

Verder zal Ronald Geerdink in verschillende internationale kampioenschappen hoge ogen gooien gezien zijn uitstekende prestaties van dit jaar.
Met zijn jonge stam duiven werd drie jaar op rij het Onaangewezen kampioenschap behaald in het internationaal inkorfcentrum te Hoogerheide en dan te weten dat Geerdink gemiddeld slechts negen oude duiven per wedstrijd speelt.

Dat er op de hokken in Hoogerheide klasseduiven zitten, is internationaal bekend, maar zijn geringe tijd voor zijn hobby blijft het grootste aandachtspunt. Dat anderen juist fantastisch presteren met zijn duiven geeft de indrukwekkende referentielijst weer. In de afgelopen jaren werden meer dan tien eerste prijzen op nationaal of internationaal niveau gespeeld met duiven van Ronald Geerdink. Een mooi voorbeeld is Jaap Mazee uit Ens die in 2017 de 1e NPO Limoges (818 kilometer) tegen 1.353 duiven en twee weken later met die geweldige duif de 1e Nationaal St.-Vincent Sector 4 en de vierde prijs tegen 13.240 duiven wint. Vader is de ‘Slimme’ met 1e Provinciaal Cahors van Jos Pepping met afstamming Ronald Geerdink. Klik hier voor de imposante lijst met referenties behaald door duiven die bij Ronald Geerdink zijn gehaald.


Blauwe Pau