Overslaan en naar de inhoud gaan

Rogier Ingels (Laarne, BE) : wint 1° Zonaal met de beste Bourges duif van gans Belgie

Jong en succesvol is het minste wat men kan zeggen over Rogier Ingels. Deze kerel doet in de duivensport wat hij ook als voetballer talloze keren weet te doen : uitpakken op hoog niveau en enkel tevreden zijn wanneer het maximale wordt behaald.

Reeds op jonge leeftijd was er blijk van talent

Rogier rolde al op heel jonge leeftijd de duivenwereld binnen via grootvader Theofiel (voormalig nationaal kampioen KBDB) en vader Erwin. Aangezien al vlug bleek dat de jonge Rogier in het bezit leek te zijn van een flinke portie talent om met duiven om te gaan werd hij sinds 2017 zelfstandig lid van de KBDB. De eerste jaren werd er vooral met de eigen soort gespeeld op de snelheidswedstrijden waar de jonge snaak vliegensvlug de kneepjes van het vak perfectioneerde. 

Gino Clicque en Davy Neirynck gaven hem nog extra duwtje

Nadat hij al flink op weg was om zijn strepen te verdienen in de duivensport was het geluk bovendien nog eens aan de kant van Rogier toen hij een paar jaar terug de kans kreeg om stage te doen bij grootheid Gino Clicque uit Wevelgem. Ogen en oren werden wijd opengetrokken over hoe men ginds te werk ging inzake systeem, voeding, ... Wanneer tijdens zijn verblijf aldaar ook nog eens de 1° Nationaal Chateauroux werd gewonnen was Rogier helemaal verkocht om het ook zelf te gaan wagen op de iets verdere afstanden. Maar aangezien men ten huize Ingels zelf niet echt duiven had die dit zouden aankunnen sprong Gino meteen bij door Rogier op de juiste weg te zetten met een ronde jongen uit de beste kwekers! Sindsdien ging Rogier nog vele malen terug naar Wevelgem, ook om raad en daad staat Gino altijd klaar wanneer daar om gevraagd wordt. 

En nogmaals was de geluksfee aan de zijde van Rogier want in 2019 mocht hij langsgaan bij Davy Neirynck uit Baaigem die als het 2de hok Tom Van Gaver mag bestempeld worden. Daar werden 5 duiven bekomen waarvan men uiterst tevreden over is. De combinatie van deze 2 rassen heeft Rogier Ingels meteen doen doorstoten naar de top van de vaderlandse duivensport.

Superuitslagen op Bourges 

Vooral vanuit de populaire losplaats Bourges worden in het huidige seizoen topprestaties neergezet op het hok Ingels. Met een beperkt aantal duiven deelnemen maar zichzelf toch in de nationale schijnwerpers weten te spelen toont aan dat we hier te doen hebben met een kolonie waar de klasse overvloedig aanwezig blijkt te zijn. Bourges is namelijk de vlucht waar alle halve fondtoppers aan deelnemen met hun beste duiven in de beste conditie. Op de Bourges eind juli nam Rogier deel met 7 jaarling duivinnen en het resultaat op nationaal gebied was terug schitterend : 3-39-42-119-1962 / 10.366 d. Deze dametjes vliegen op klassiek weduwschap en zitten dag en nacht buiten in de ren, enkel bij thuiskomst van de wedstrijd mogen ze op het hok. Duiven die niet sterk genoeg zijn worden al vlug verwijderd want hier is men geen voorstander van al te veel medicijnen of antibiotica.

Power lady : Belgies beste jaarling op Bourges

Met Power Lady (BE21-4174141) heeft Rogier een fenomenale Bourgesvliegster op het hok zitten. Deze prachtige witslag duivin presteerde dit seizoen op beide nationals vanuit Bourges op extreem hoog niveau. Met vlag en wimpel wint ze dan ook de titel van beste Bourges duif in de alomgekende PIPA-Ranking.

Bourges I :      4 /   6.113 d Provinciaal.

                       4 /   3.521 d. Zonaal

                     27 / 24.221 d. Nationaal

Bourges II :     3 /  2.164 d. Provinciaal

                       1  /  1.152 d. Zonaal

                       3 / 10.366 d. Nationaal   

Natuurlijk betreft het hier een product uit die wondere kruising van de rassen Clicque en Neirynck / Van Gaver

Power Lady :1° Zonaal én 1° in de Pipa ranking op Bourges

Topkoppel in de maak

Koppel die meerdere toppers op de wereld zetten zijn zoals iedereen weet uiterst zeldzaam. De term 'topkoppel' wordt dan ook wel eens te vlug in de mond genomen maar bij Rogier Ingels mag men er echt wel vertrouwen in hebben van zo'n koppel op het hok te hebben. Want niet enkel hogergenoemde Power Lady weet uitzonderlijke prestaties neer te zetten te Laarne, ook haar zussen halen met de regelmaat van een Zwitsers uurwerk hard uit op de wedstrijden van de waarheid.

Het koppel bestaat uit een duiver van de lijn Red Flip van Gino Clicque (BE20-3125108) en de duivin is een 100% Davy Neirynck m.a.w. een zuivere Tom Van Gaver (BE19-4105160). 3 zusters uit deze combinatie vlogen tot op heden al een ganse rits prijzen per 100-tal op vluchten waarop alle toppers deelnamen :

Bourges nationaal : 3°-39° en 42° / 10.366 d., Chateauroux provinciaal : 5° / 4.164 d., 31° / 2.948 d., Ecouen verbond : 3° en 4° / 3.009 d., Noyon : 4° / 951 d., Bourges provinciaal : 4° / 6.113 d., Ecouen verbond : 26° / 2.743 d., ... dit dus enkel de prijzen per 100-tal vermeldend ... De toekomst ziet er alvast bijzonder rooskleurig uit te Laarne bij Rogier Ingels die dankzij inzet, klasse en de hulp van enkele grootheden op de juiste weg zit om een plaats in te nemen tussen de toppers van het land.