Roger Debusschere (Lokeren, BE) is leverancier van winnaars!

Zelf is Roger winnaar van eersteprijswinnaars en asduiven tot op provinciaal, zonaal en nationaal vlak, bij tal van sportgenoten is hij dan weer leverancier van dito winnaars. Je reinste bewijs van topklasse en topgenen die op de Royal Collection van Roger Debusschere rijkelijk aanwezig zijn.

Winnen in de duivensport heeft te maken met kwaliteit en topconditie. Zonder beide komt men niet aan de bak. Wie vooruit wil in de duivensport moet ervoor zorgen dat beide ingrediënten voorradig zijn. Dat is de duivenfilosofie die Roger Debusschere reeds jaren hanteert. Niet bang zijn geldbeugel vaak wagenwijd open te trekken voor pure topklasse. Zo werd de basis gelegd voor topprestaties op eigen hokken en bij tal van sportgenoten die op zijn Royal Collection versterking haalden.

Investeren in topklasse, het loont

Roger Debusschere levert daarvan het mooiste bewijs. Altijd op zoek naar de allerbeste duiven van dit moment, vaak afkomstig van de grootste kampioenen van ons land. In de wetenschap dat winnaars uit winnaars geboren worden. Het zit in de genen verankerd. Zaak is om die genen op uw hok te krijgen en ze via familiekweek of passende kruisingen verder te kweken. Er een stam mee op te bouwen. Roger Debusschere is zo’n zoeker en investeerder in superduiven, al ziet hij dat zelf veeleer als een belegging, met winnaars als rendement.

Klinkende overwinningen en topprestaties waarmee de internationale schijnwerpers werden behaald, bewijzen Rogers’ fijne neus voor topklasse. Op eigen hok te Lokeren en bij kompaan Damien Baert te Ere (onder Baert-Debusschere) bij het winnen van onder meer:

 • 1. Nat. Tulle 5.976 d. in 2014 bij Baert-Debusschere
 • 1. Nat. Zone A2 Argenton 6.487 d. in 2014 bij Baert-Debusschere
 • 1. Interprov. Bourges 1.590 jonge in 2014 bij Baert-Debusschere
 • 1. Brivevrienden 2015 bij Roger Debusschere
 • 1. Provinciaal Kampioen Grote Halve Fond KBDB 2015 SPE Henegouwen/Waals-Brabant bij Baert-Debusschere
 • 2.-3.-4. Prov. Asduif KBDB 2015 SPE Henegouwen/Vlaams-Brabant bij Baert-Debusschere
 • 1. Asduif Fond Oude 2015 Fondclub Lokeren bij Roger Debusschere

Schitterende prestaties die getuigen van kwaliteit op de hokken.

Net als in zijn vroegere zakenleven blijft Roger ook in de duivensport een denker en doener. De lat kan altijd hoger.  Zijn zoektocht naar meer en nog beter zal daarom ook nooit eindigen. Denk maar aan de aankoop van Smart Louie, winnaar 1e Nat. Bourges 30.180 jonge, en zijn ouders bij zijn sportvriend Louis Van Paesschen. Een collectie Gaby Vandenabeeleduiven (kinderen van kweekiconen als Rudy, Returned Bliksem, Rambo II, etc.), wonderkweker Maurice (een rechtstreekse Vandenabeeleduif via Rik Cools) en uit de wonderkoppels Geert Vanrenterghem (Tsaby x Kim en Orlando x Nicofelia). Het allerbeste van nationaal fondkampioen Chris Hebberecht (lijn Champion en Ike), fondcoryfee Patrick Houfflijn (uit goudhaantje Geronimo), en wereldvedette op de zware fond Hugo Batenburg-van de Merwe (uit New Laureaat, New Witbuik en Diamantje). En de gouden Chipo-lijn van Benny Steveninck, de wereldklasse van Gaston Van de Wouwer, Bart Geerinckx, Hugo Vlaeminck en zo veel meer.

Afstammelingen uit het allerbeste van dit ogenblik binnen de internationale duivensport waarmee de kolonie van Roger Debusschere (en Baert-Debusschere) zich kwam nestelen tussen de nationale topkolonies van ons land. De nationale zege uit Tulle en provinciale overwinningen en asduiven op eigen hokken zijn daarvan het mooiste bewijs. Even mooi zijn de talrijke referenties die voorliggen van geslaagden en winnaars met duiven afkomstig van Roger Debusschere.

Topreferenties die niet liegen

Tal van sportgenoten vonden de weg naar het succes en werden winnaars met nazaten uit de gouden kweekbron te Lokeren. Zoals in het net afgelopen 2016: 

 • 1. Prov. La Souterraine 4.390 d. in 2016 bij Hugo Vlaeminck (uit Dochter Maurice, rechtstreeks Roger Debusschere). Die jonge duif wint verder 10. Prov. Blois 4.406 d. en 16. Prov. Chateauroux 3.788 d.
 • 1. Prov. Argenton 1.907 YL  in 2016, 11. Nat. Argenton 12.449 d., en 45. Nat. Chateauroux 29.591 d. ’16 bij Patrick Staelens (moeder rechtstreeks Roger Debusschere uit Kleinzoon Chipo x Molleke 17).
 • 1. Prov. Chateaudun 2.083 YL in 2016 bij Messiaen-Van Hauwaert (met een rechtstreekse Roger Debusschere, uit een kruising Chris Hebberecht x Gaby Vandenabeele)
 • 2. Prov. Orleans 3.578 d. in 2016 (na hokgenoot) bij Geert Vanrenterghem (moeder is een dochter uit de 1. Nat. Bourges-winnaar Smart Louie, rechtstreeks Roger Debusschere)
 • 1. lokaal van 1.570 en 3. van 34.000 d.  in 2016 op een 550 km-race in Marokko bij Mohamed Zohra (moeder komt van Roger Debusschere, origine Gaby Vandenabeele)
 • 15. Nat. Perpignan 4.191 d. in 2016, 44. Nat. Agen 2.767 d. ’15 en 175. Nat. St.-Vincent 2.562 d. ‘16, een topduif bij Geert en Koen Couvreur (origine Roger Debusschere)
 • de Crack 123/15 van Adelin De Dobbeleer wint 4 x 1e prijs Noyon in 2016 (vader is rechtstreeks R. Debusschere, kruising Chihaut 089 Steveninck x Paola Vandenabeele)

Wat goed is, komt snel. Kwaliteit komt altijd meteen boven drijven. Roger Debusschere stoffeerde zijn kweekbron met winnaars en hun  directe nazaten en plukt daar rijkelijk de vruchten van. Men kan maar oogsten wat men vooraf heeft gezaaid. Er werd royaal geïnvesteerd, de oogst is weelderig. Het sein om op de ingeslagen weg verder te gaan.